Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Снощи за първи път смених струните на ел.китара с D'Addrio,предните незнам какви бяха защото ги взех с китарата.След като ги смених и вкючих китара като натисна някой от праговете особено на 6 и 5 струна се чува някакъв гаден звук от самите струни,но при 1 и 2 струна няма такова нещо.Моля кажете от каде може да е проблема и как да го реша.Благодаря предвартелно.

Отговорено

ами виж да не опират в някой праг като ги натиснеш

а иначе те като са нови най-роятно нямат нищо общо със звука на старите ти.

ако я прекараш през ефект...дисторшън примерно пак ли звучи странно?

Отговорено

Ако си сложил струни с по-различна номерация от предишната може това да е причината за проблема ти. Вероятно са по-тънки и грифът се е отпуснал и леко се е изправил или обратното, може да са по-дебели и да се е изметнал лекичко.

Отговорено
Ако си сложил струни с по-различна номерация от предишната може това да е причината за проблема ти. Вероятно са по-тънки и грифът се е отпуснал и леко се е изправил или обратното, може да са по-дебели и да се е изметнал лекичко.

Отново съм напълно съгласен. Това е най вероятния проблем. Ако си бил преди това с осмици( 0.8) и сега си сложил по дебели(0.9 - 0.1 ) това е причината, според мен. По този проблем аз си помагам сам, но след като не си се занимавал досега по-добре я дай на някой , който разбира от работата си и ще ти я оправи.

Отговорено

И моят съвет е да се обърнеш към познат, който има китара или към лютиер, тъй като ако се говори наизуст за подобни проблеми може да се окаже, че всички сме те излъгали и предположенията са много вредни за китарата ти. Неписано правило е, че при смяната на струни с различна номерация от ползваната досега, е възможно китарата да има нужда от нов сетъп.

Отговорено

1-Каква е китарата?

2-Размер струни-9-ки,10-ки или 8-ци?

Жужи ти защото струната опира в долното прагче,както отбелязаха.Нормално е за нови струни,но в някакви граници.

Земи китарата в положение се едно ще стреляш с нея :hysterical: и погледни горния и долния ръб на грифа срещу светлина-дали е прав.Трябва да е леко "лодка",в смисъл гледаш по струната-средната част на грифа трябва да е по вдлъбната.

За най сигурно-натискаш 6-та струна на 1-во и 17-то прагче и гледаш дали ще опира в средните.Трябва да има лек "просвет" между струната и 8-мо прагче,демек да звучи свободно.

Ако опира,значи тръс-рода(един болт,който е в горната част на грифа,под мостчето) е пренатегнат и трябва да се отхлаби (с шестогран или отверка) около 1/4 оборот до постигане на описаното положение.Ако грифа е наред повдигни струните малко от седлата (дето излизат от тялото),ако е фендерски тип китарата,пак със шестогран.

Ае, да не ме кълне IgniteAll че съм темерут (самата истина) :metalist:

Отговорено

Китарата е Behringer V-Tone,струните на D'Addario 9-ки може да се каже,че проблема се получава като ударя примерно някой риф и след това като го сменя се чува това пращене.