vlex Отговорено Септември 25, 2007 Share Отговорено Септември 25, 2007 Шок??? Екшън ли имш предвид Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 25, 2007 Автор Share Отговорено Септември 25, 2007 (Редактирано) Шок??? Екшън ли имш предвид omg леле колко съм зле дам моя грешка (при при 13 учебни часа на ден мога да ви кажа че комунистите са империалисти) Редактирано Септември 25, 2007 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 25, 2007 Share Отговорено Септември 25, 2007 И хич няма да сбъркаш ако кажеш така . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 25, 2007 Автор Share Отговорено Септември 25, 2007 Майната им на тях кажете дали 3 мм на 1 и 6 струна последно прагче е добре. И ако дам горе на първо прагче колко трябва да е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Септември 25, 2007 Share Отговорено Септември 25, 2007 Ето един полезен сайт за сетъп-ване на китара http://www.icepoint.com/guitar/Setting%20u...ctric%20guitar/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 25, 2007 Автор Share Отговорено Септември 25, 2007 Ето един полезен сайт за сетъп-ване на китара http://www.icepoint.com/guitar/Setting%20u...ctric%20guitar/ УУУУ 10х. (английски... а така ме мързи) ма цигането и на малко се радва . Нем сериозно мерси много!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 27, 2007 Автор Share Отговорено Септември 27, 2007 Аве хора понеже днес си гледах пак китарката и си я държах и си фантазирах ако я завърша къв кеф ще падне. И осъзнах че не знам колко трябва да тежи една китарка. Ако имате някакви идеи споделяйте. Друго: още си търся железца за прагчетата. Цени, магазини, качество? такива ми ти работи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 27, 2007 Share Отговорено Септември 27, 2007 Няма стандарти за това колкот рябва да тежи. Например махагоновите китари на Гибсън тежат повече от липовите на Ибанец. Теглото не е чак толкова важно, но китарата трябва да е добре балансирана за свиене прав. Цени на прагове - има едни насипни ментета, на които пише "Fender". При тях има сравнитвлно добър избор от размери и мисля, че тия са най-евтините на пазара. Струват около 25 кинта. Може и да има други, по-евтини, ма аз лично не съм засичал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 27, 2007 Автор Share Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) Цени на прагове - има едни насипни ментета, на които пише "Fender". При тях има сравнитвлно добър избор от размери и мисля, че тия са най-евтините на пазара. Струват около 25 кинта.Може и да има други, по-евтини, ма аз лично не съм засичал. 25 кинта на метър .... баси м*а*й*к*а*т*а. Хммм това по-скъпо от моста ми ве. Ок явно ще търся същият продукт в някой железничарски магазин където не знаят, че и затова ще се ползва. Пък знае ли човек може и от по-твърда сплав да намеря. ПП: И все някой да каже колко му тежи да кажем фендера, стратокастер нещо ала бала. Някой друг Джаксън Редактирано Септември 27, 2007 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 27, 2007 Share Отговорено Септември 27, 2007 Къде видя да съм писал, че ги продават на метър? Тия са нарязани - 24 прага в насипно състояние в едно найлонче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 27, 2007 Share Отговорено Септември 27, 2007 25 кинта на метър .... баси м*а*й*к*а*т*а. Хммм това по-скъпо от моста ми ве. Ок явно ще търся същият продукт в някой железничарски магазин където не знаят, че и затова ще се ползва. Пък знае ли човек може и от по-твърда сплав да намеря. Къде видя да съм писал, че ги продават на метър? Тия са нарязани - 24 прага в насипно състояние в едно найлонче. Същият "продукт" го няма в железариите. Няма и от какво да се направят прагове. Виждам, че си оптимист, но те съветвам да не се мъчиш да си правиш сам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 27, 2007 Автор Share Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) Ми то като пресметнеш 24 прага са ти към метър. А то ако ми е по-широк грифа тея прагчета по кво са ги уразмерили. Или ти ги дават по дългички и ти натам си режи. ПП: тегло тегло... Редактирано Септември 27, 2007 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 27, 2007 Share Отговорено Септември 27, 2007 всичко зависи от дървото - една кремона от чам тежи 1-2 килограма (не се усеща), а китара с тяло от махагон или палисандър - 5-6 поне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 27, 2007 Share Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) Eми глупости говориш: 24 прага са много повече от метър! За моя проект съм взел две пръчки, които са 1,20 метра ОБЩО и ще ми стигнат с много точно премерване и без никакъв скрап, а тия на фендер са всяко парче по 7-8см демек ще стане на всякакъв гриф ако ще и 11струнна китара да правиш... Сметни 24*8 колко излиза и после сравни кое е по-голямо 2 или 1! Иначе едната ми китара е от махагон и тежи към 3,5 кила. Имам един чамов бас - към 2,5. Една орфендерска талпа - и тя там, но не знам от какво дърво е... Както каза горер - важното е да е балансирана добре, а дали тежи 50 грама или 50 кила е все тая - стига естествено да имаш физиката да не те скърши Поздрави, Влад П.П. Пробвай да търсиш ако искаш тел за прагове в железниЧАРСКИ магазин, но в железария е абсурд да намериш такава Редактирано Септември 27, 2007 от vlex Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Септември 28, 2007 Share Отговорено Септември 28, 2007 (Редактирано) Н съм съгласен с теб, респективно и с Горер. Никой път няма да ме убедите, че тежестта на китарата няма значение, което от своя страна значи , че и дървото няма значение. Вярно баланса на една китара е от изклиучителна важност, мисля че всички се сещаме защо, но и звучението и е важно, състеина(не се сещам на Български как е думата) по конкретно. А колкото е по масивна една китара, толкова по дълиг състеин има. Тоест колкото е по плътна китарата => толкова по-тежка => по дълъг състейн. Редактирано Септември 28, 2007 от IgniteAll Нарушение на правилото за цитат на предишен коментар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts