Jump to content
Българският форум за музиканти

Смяна на позиции (прагчета)!


George

Recommended Posts

Тони,

 

Не ме карай да се смея!!!Извинявяй, но ти не разбираш от истинки качествени инструмени поради простата причина, че никога ни си имал такъв за да го сравниш с други та какво остава за детайли? Да не говорим за някой твои изцепки във форума на които хората меко казано се чудят как да реагират! ! Редовно ползват услугите ми и си плащат, а аз не вземам повече от другите добри лютиери в София (да, и аз се смятам за един от тях!) - тук точно за сравнение визирам Валери Градинарски с когото между другото освен колеги сме и много добри приятели!

 

Нямам негативни чувства към теб, напротив пожелавам ти в близко бъдеще да имаш достатъчно средства за да си намериш и купиш един добър марков инструмент - тогава, да е живот и здраве ще имаш база за сравнение с моята работа!

 

О,Пепи!

Евтим ти каза, да не казваш на черното бяло -

да кажем ,че имам представа какво е качествен инструмент ( а ти просто стреляш неподготвен).

Знам ,че с Валери сте приятели, аз също съм в приятелски отношения с него.

Този факт - не прави, нито теб по - добър лютиер, нито мен по - добър музикант.Поне не

колкото него.( аз като негов ученик по китара - колкото и каквото съм успял - научил).

А ти като негов приятел го питай, да ти обясни колко още, трябваше да оправя китарата ми

след твоята "компетентна" намеса..............

 

ето ти база за сравнение -

http://s170.photobucket.com/albums/u270/ur...nt=DSC00699.jpg

 

http://s170.photobucket.com/albums/u270/ur...nt=DSC00700.jpg

 

http://s170.photobucket.com/albums/u270/ur...nt=DSC00701.jpg

 

http://s170.photobucket.com/albums/u270/ur...nt=DSC00702.jpg

 

това е моя китара , правена от български лютиер.

твоите "прескъпи" дървета, понеже съм имал възможност да пробвам, са ДАЛЕЧ ПОД ИЗРАБОТКАТА НА ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ.Не бих дал пари за твой инструмент.Не се притеснявай и за финансовото ми състояние.(гладен и гол не ходя)

 

Затова, на мен ми се струва неразумно до се говори за това, как примерно еди кой-си нищо не разбирал от инструменти.

Защото при тези неща на бялото никой не казва черно.

Ако позициите лъщят като не пипнати с ръка, вижда се, че не са пилени, или са толкова малко пилени, и след това оформяни, полирани и т.н., че без много сериозно сравняване и гледане, това не може да се установи с просто око. Ако позициите не са залепени. Ако фингърборда е идеално равен и чист, без капка смола, полир паста, или одраскване по него, ако всички отчупвания при свалянето на старите позиции са залепени обратно, ако ръбчетата отстрани на прагчето всички имат еднаква обла форма с добре изразени контури, но при това на пипане са гладки и въобще не драскат. Ако прагчетата се допират плътно до фингърборда, и преглеждането им на светлина показва, че никое прагче, никъде не е деформирано или сплескано, и отблясъкът от светлината, когато въртим фингърборда, абсолютно хомогенно и равномерно се приплъзва по всички прагчета от единия до другия им край, без да променя точковидната си форма в продълговата.

Веднага ще ти кажа - дълги години в мен беше китара, която купих веднага след като ти си и сменял праговете.Не казвам, че беше лошо направена смяна - но не беше и по горното описание,Просто не беше майсторска работа. Наскоро купих китара със сменяни прагове от Пакман.Той е младеж спрямо теб - ама си е свършил по - добре работата.

Когато фактите говорят и Петър Давидов мълчи.

 

 

Да не говорим за някой твои изцепки във форума на които хората меко казано се чудят как да реагират!

моля говори конкретно - аз се имам за сериозно разбиращ ( от китари,апаратури, ефекти - Гиър - на инглиш). Нямам нищо против- и да науча нещо, което не знам или бъда поправен, когато възприемам погрешно. Обикновено приемам критики и поправки от хора като docc, просто защото има класа и знания ,които са малко ( или повече, според случая) от моите. Ако се чувстваш подготвен -ок - let me hear you.

otherwise - silence ( is the way).

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора,не се караите.няма смисьл.аз се замислих сьщо,и реших да продьлжавам да не споменавам имена.пак няма смисьл.

Тони,знам че не сьм ти любимец,но предвид това,4е имахме нялокло лс-та и това,че споделяш моето мнение от тази тема,ще ти направя ИСТИНСКА услуга,без маитап,не се правя на чук!пьк и не сьм сигурен че знаеш истината относно китарата,която показваш.та- ще ти навреди доста ,ако я показваш за пример!!!така хората няма да ти повярват в спора ти с давидов.неговите са доста по добри.доказвам ти че не се правя,като не казвам кои я е правил.и повярваи ми,аз не се конкурирам и не деля клиенти с него,та да искам нещо...

а от друга страна и за снимките на смартпетер-не мисля че това са подходящите за реклама.sorry

не се правя на отворен,ама мнението ми е меродавно,не защото аз така казвам,а заради това ,че обслужвам едни от наи-добрите китарджии в бг(бих казал доооста от тях).знам за какво иде реч.сега по добре да се спре с тия спорове и всеки се замисли какво и как го прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dika имаш ЛС. Махни ги тия разправии тука! Трябва да се твори! Не си губи времето! :D

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че модераторите трябва да се намесят. Лично реакцията на Давидов ме изненадва. А иначе не бих нарекъл реклама, ако някой пита за нещо и ти му отговориш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че темата е за затваряне, а напротив - доста полезна е за всички, които се интересуват от ремонти и къстъм шоп.

 

Надявам се, да не се стигне до каране в нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове,хайде само по-кротко малко - има ценни неща в темата и не ми се иска да стигаме до рестрикции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В петък се видяхме с Диката - говорехме точно за позициите и той спомена, че при съвестно измерване позициите в един комплект за поставяне дават отклонения! Учудих се - използвам холандски позиции и ги купувам на кангали от няколко килограма и никога не съм имал подобен проблем. Днес дръпнах едно право парче от по-тесни позиции с дължина около метър. Наковах половината гриф и отпред си изглеждаха отлично, но когато ги погледнах от другата страна всички стърчаха на 0,5 мм. Прешлайфах челно едно парче от тази тел и видях, че коронката е валцована дефектно - двете и страни не са симетрични и не са на едно ниво, така че, когато едната страна достигне до грифа, другата е още над грифа. Както и да е, разковах ги и изхвърлих дефектните позиции. Но от днес нататък преди да почна да ги кова, ще правя по едно напречно сечение и ще ги измервам, за всеки случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.