edgecrusher Публикувано Септември 11, 2007 Публикувано Септември 11, 2007 В момента записвам китари и бас за един проект и реших да се посъветвам с други участници във форума относно китарния ми звук. Колкото повече мнения - толкова по-добре, предполагам Използвам китара Line6 Variax 500 & Line6 Toneport UX2. Rhythm Guitars Sample А тук на този линк има откъс от парче с китари, бас и барабани. Моля да не обръщате голямо внимание на микса, защото е смесено грубо само като за проба. Истинското миксиране ще е на по-късен етап, когато запиша всички инструменти и вокали. В момента само се интересувам от мнението ви за звука на отделните инструменти. Благодаря предварително за което! Drums + Bass + Guitars Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 ... брей най после ... откога чакам някой да каже че си е купил подобно нещо за да мога да черпя инфо от извора .. ....edgecrusher приятелю , на първо слушане ритъма не звучи никак зле , между другото предполагам че си го правил с кубетата които са в основния пакет - по точно с тези които имитират Меса , казвам това щото знам че Лайн 6 продават и допълнителни пакети с кубета по 50 долара от сайта им , но нямам представа дали са оставили най добрите в платения пакет , затова ми е много интересно дали в основния софт който предполагам върви с Toneport UX2 има достатъчно добри и твърди кубета и симулации на говорители .... бих те помолил , ако разбира се имаш време и желание да врътнеш няколко по стандартни семпъла на хеви ритми - да речем от по 20-30 секунди , може и рифчета от типа на металика от 80-те с ралзичните варианти на кубета които имаш в пакета - имам предвид тези които са за твърде музика .... това което си предложил е добър вариант но е много характерен в стилистично отношение и за жалост не мога да добия представа за начина по който би звучал в други варианти на аратжимент на изпълнението .... даже нямам нищо напротив да ти запища няколко семпъла с ударни и бас - примерно стандартен прав такт в темпо около 120-125 с бас в ми да речем и ти да врътнеш отгоре малко рифове ... но разбира се това ще стане ако имаш време и желание разбира се .. желая успех . Цеко Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 11, 2007 Автор Отговорено Септември 11, 2007 ... брей най после ... откога чакам някой да каже че си е купил подобно нещо за да мога да черпя инфо от извора ......edgecrusher приятелю , на първо слушане ритъма не звучи никак зле , между другото предполагам че си го правил с кубетата които са в основния пакет - по точно с тези които имитират Меса , казвам това щото знам че Лайн 6 продават и допълнителни пакети с кубета по 50 долара от сайта им , но нямам представа дали са оставили най добрите в платения пакет , затова ми е много интересно дали в основния софт който предполагам върви с Toneport UX2 има достатъчно добри и твърди кубета и симулации на говорители .... бих те помолил , ако разбира се имаш време и желание да врътнеш няколко по стандартни семпъла на хеви ритми - да речем от по 20-30 секунди , може и рифчета от типа на металика от 80-те с ралзичните варианти на кубета които имаш в пакета - имам предвид тези които са за твърде музика .... това което си предложил е добър вариант но е много характерен в стилистично отношение и за жалост не мога да добия представа за начина по който би звучал в други варианти на аратжимент на изпълнението .... даже нямам нищо напротив да ти запища няколко семпъла с ударни и бас - примерно стандартен прав такт в темпо около 120-125 с бас в ми да речем и ти да врътнеш отгоре малко рифове ... но разбира се това ще стане ако имаш време и желание разбира се .. желая успех . Цеко Хех, разбира се че може. Сега тъкмо съм в етап на всевъзможни проби на звука. Всъщност аз изпозвам LIne6 от 2004 насам, горепосочения Toneport го имам от година и досега всички поствано в Авторска музика от мен е записвано с него. Още не съм ъпгрейдвал с допълнителните пакети, но и базовите симулации ми харесват. Все пак аз съм променил доста настройките и не може да се каже че това , което се чува е точно готовия пресет на Line 6. Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 .... супер , тогава ще взема да врътна нещо и ще ти го пратя - надявам е да стане до утре вечер - може и на лично съобщение , може и тук , ще преценя , а иначе то ясно че както обикновено присетите ще трябва да се пипат , но важното е че си ползвал това което е в основния пакет , който в щатите е 200 долара , а тук в Европа около 200 евро доколкото знам ... както и да е .... ако се окаже че става за твърди ритъм китари , много ще взема да се замисля като се има на предвид че има и бас симулации и за вокал .... Цеко Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 .... утре се очертава натоварен ден , затова отделих време сега . Направих нещо като парче - 40 сек. , с три подтеми в него , като съм се стремил да ги изчистя максимално от излишни волности - целта е ясна - да можеш без усилие и губене на време да врътнеш нещо подобно , е ако решиш може и да извадиш това което съм свирил , но не е задължително , може и нещо подобно да е или пък квото си решиш .. поствам и два варианта с китара , която съм записвал с Гитар Риг 2 , за да може да сравним резултата , ще е добре ако направиш няколко варианта на едно и също нещо с различен саунд на китара - предполагам че имаш поне 2-3 кубета които стават за тежка музика ..... но както казах ти ще прецениш какво да поснеш . ... ето и парчето - първо поствам двата варианта с ритъм китари .... 1 . http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-with-ritam-1 ....2. http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-with-ritam-2 ... и това е варинта само с бас и ударни върху който да запишеш твоите китари - http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-no-guitar- ..... това е засега , надявам се да се забавляваш и да се получат интересни резултати . Цеко Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 .... утре се очертава натоварен ден , затова отделих време сега . Направих нещо като парче - 40 сек. , с три подтеми в него , като съм се стремил да ги изчистя максимално от излишни волности - целта е ясна - да можеш без усилие и губене на време да врътнеш нещо подобно , е ако решиш може и да извадиш това което съм свирил , но не е задължително , може и нещо подобно да е или пък квото си решиш .. поствам и два варианта с китара , която съм записвал с Гитар Риг 2 , за да може да сравним резултата , ще е добре ако направиш няколко варианта на едно и също нещо с различен саунд на китара - предполагам че имаш поне 2-3 кубета които стават за тежка музика ..... но както казах ти ще прецениш какво да поснеш . ... ето и парчето - първо поствам двата варианта с ритъм китари .... 1 . http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-with-ritam-1 ....2. http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-with-ritam-2 ... и това е варинта само с бас и ударни върху който да запишеш твоите китари - http://media.putfile.com/Sample-for-Line-6-no-guitar- ..... това е засега , надявам се да се забавляваш и да се получат интересни резултати . Цеко Ще чуя нещата довечера , след като се прибера от работа. Само исках да кажа едно нещо, аз не знам да има друг софтуерно базиран звук звук за метал, който да е дори и близо до Line 6. Line 6 не е само симулации на други ампове, това е другото нещо ,което искам да се разбере. Аз лично използвам амп симулация, която си е разработка на Line6. По-късно ще опиша как точно е получен самия китарен звук. Цитирай
f1_sound Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Момчета и аз съм силно заинтересуван Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 Zanev приятелю, не съм те забравил, но тия дни използвам всяка свободна минута да работя по моите записи и честно няма да мога да запиша нещо по твоите семпли. Ако все пак все още имаш съмнения относно дали с Line 6 се вади приличен тежък звук - чуй това <<Парче>>. Това е груб микс само, в момента съм се концентрирал само върху записване на инструментала. Когато съм готов със всичко, тогава ще слагам вокали и ще смесваме с един колега от форума, чиято работа ценя извънаредно много. Цитирай
Recommended Posts