Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Vintage 30 samples - както обикновено, набирате парола bigjav и файлът за Vintage 30 излиза.

Траковете са 4, записани един след друг с кратка пауза между тях. Третият е малко по-дълъг. Китара-кабел-амп-микрофон-обикновена саундкарта

Идеята е проба на различни положения на микрофона (Shure PG57) пред говорителя.

Ще се радвам да споделите кой от четирите най ви допада?

Сус здраве!

Отговорено
1.3

2.4

3.2

4.1

мойта класация

На мене също. На 4 микрофона май е в края на говорителя и басите са в повечко. 3 звучи най-уравновесено спред мен ... поне на моите HiFi колони

Отговорено
1.3

2.4

3.2

4.1

мойта класация

На мене също. На 4 микрофона май е в края на говорителя и басите са в повечко. 3 звучи най-уравновесено спред мен ... поне на моите HiFi колони

Много интересно, на мен пък, 4 ми звучи с по-малко баси от 3 и по-остро.

Още впечатления, молим и после ще споделя кое как! :metalist:

Отговорено

Като чета мненията се чувствам някак си бъгав, щото първия семпъл на мен лично доста ми допадна. Най-много ми харесва третият, след това първият, после вторият и накрая четвъртият.

Отговорено

Ами то си е въпрос на търсен стил на звучене. Първите 3 звучат по-винтидж, 4-тия е по-модерн..

Лично на мен 2 и 3 ми звучат най-добре за само китара, но предполагам че в микс 4 би звучал най-добре. Разбира се зависи и от звученето на другите инструменти в микса...

Отговорено

На мен ми допадат 3 и 4,а 1 и 2 не.Не мога да кажа дали харесвам 3 или 4 повече.Но като цяло саунда дава много възможностти за постобработка в микса,защото си има всичко като честоти

Отговорено

Няма ли вече да разкриеш позициите на микрофона? Интересно ми е как точно се променя звука с различните позиции, а тук разликата ще е, смятам, доста нагледна :offtopic-001:

Отговорено
Vintage 30 samples - както обикновено, набирате парола bigjav и файлът за Vintage 30 излиза.

Траковете са 4, записани един след друг с кратка пауза между тях. Третият е малко по-дълъг. Китара-кабел-амп-микрофон-обикновена саундкарта

Идеята е проба на различни положения на микрофона (Shure PG57) пред говорителя.

Ок, сорка за забавянето!

Ето положението на микрофона по тракове, както следва:

Трак 1 - в долния ръб на центъра на говорителя

Трак 2 - съ6тата височина, но леко вляво от центъра

Трак 3 - пó към основата на говорителя, в центъра на основата.

Трак 4 - микрофона е по-скоро в успоредно стоене спрямо говорителя (а не сре6ту него) така, че цели леко горе вдясно от центъра му. Тук микрофонът е на по-голямо разстояние от самия говорител, докато на другите 3 е почти долепен.

Добре, че поне аз си разбирам на писанията, брато! :)