bigjav Публикувано Септември 9, 2007 Публикувано Септември 9, 2007 Vintage 30 samples - както обикновено, набирате парола bigjav и файлът за Vintage 30 излиза. Траковете са 4, записани един след друг с кратка пауза между тях. Третият е малко по-дълъг. Китара-кабел-амп-микрофон-обикновена саундкарта Идеята е проба на различни положения на микрофона (Shure PG57) пред говорителя. Ще се радвам да споделите кой от четирите най ви допада? Сус здраве! Цитирай
TONY Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 2,3 & 4 стават - според както ти хареса в микса 1 - не Цитирай
рахата Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 1.3 2.4 3.2 4.1 мойта класация Цитирай
vhcs Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 1.32.4 3.2 4.1 мойта класация На мене също. На 4 микрофона май е в края на говорителя и басите са в повечко. 3 звучи най-уравновесено спред мен ... поне на моите HiFi колони Цитирай
bigjav Отговорено Септември 9, 2007 Автор Отговорено Септември 9, 2007 1.32.4 3.2 4.1 мойта класация На мене също. На 4 микрофона май е в края на говорителя и басите са в повечко. 3 звучи най-уравновесено спред мен ... поне на моите HiFi колони Много интересно, на мен пък, 4 ми звучи с по-малко баси от 3 и по-остро. Още впечатления, молим и после ще споделя кое как! Цитирай
Icarus Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Като чета мненията се чувствам някак си бъгав, щото първия семпъл на мен лично доста ми допадна. Най-много ми харесва третият, след това първият, после вторият и накрая четвъртият. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Ами то си е въпрос на търсен стил на звучене. Първите 3 звучат по-винтидж, 4-тия е по-модерн.. Лично на мен 2 и 3 ми звучат най-добре за само китара, но предполагам че в микс 4 би звучал най-добре. Разбира се зависи и от звученето на другите инструменти в микса... Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 На мен ми допадат 3 и 4,а 1 и 2 не.Не мога да кажа дали харесвам 3 или 4 повече.Но като цяло саунда дава много възможностти за постобработка в микса,защото си има всичко като честоти Цитирай
Icarus Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 Няма ли вече да разкриеш позициите на микрофона? Интересно ми е как точно се променя звука с различните позиции, а тук разликата ще е, смятам, доста нагледна Цитирай
bigjav Отговорено Септември 13, 2007 Автор Отговорено Септември 13, 2007 Разбира се, както казах, но днес ми е много бачкането. Ден два о6те! Мерсаж за търпението! Цитирай
bigjav Отговорено Септември 14, 2007 Автор Отговорено Септември 14, 2007 Vintage 30 samples - както обикновено, набирате парола bigjav и файлът за Vintage 30 излиза. Траковете са 4, записани един след друг с кратка пауза между тях. Третият е малко по-дълъг. Китара-кабел-амп-микрофон-обикновена саундкарта Идеята е проба на различни положения на микрофона (Shure PG57) пред говорителя. Ок, сорка за забавянето! Ето положението на микрофона по тракове, както следва: Трак 1 - в долния ръб на центъра на говорителя Трак 2 - съ6тата височина, но леко вляво от центъра Трак 3 - пó към основата на говорителя, в центъра на основата. Трак 4 - микрофона е по-скоро в успоредно стоене спрямо говорителя (а не сре6ту него) така, че цели леко горе вдясно от центъра му. Тук микрофонът е на по-голямо разстояние от самия говорител, докато на другите 3 е почти долепен. Добре, че поне аз си разбирам на писанията, брато! Цитирай
Recommended Posts