Jump to content
Българският форум за музиканти

Една емотиконка = едно мнение...


Recommended Posts

Не знам с вас как е, обаче аз много се радвам на колегите музиканти, половината от мненията на които се състоят от по една емотиконка. Толкова им се радвам, че ми иде да си купя брадва и да тръгна да ги обичам по домовете. Особено много се радвам също, когато докладвам такова мнение, някой от модераторите да ми каже, че това всъщност не е никакъв проблем и в темата няма нищо, ама съвсем нищо нередно... Но, представете си следната ситуация... Музикант. Пуска обява в "Търсят се музиканти". На следващия ден О! Чудо, в темата- 16 отговора. Които гласят:

Първи отговор: " :greenball: "

Втори отговор: " :metalist: "

Трети отговор: " :crying: "

Четвърти отговор: " :hysterical: "

...и така до 16тия... Яко, нали...

 

Според модовете, това не е офтопик - докладваш и ти се карат, че си ги занимавал с глупости. Така де, то не е офтопик, то си е направо нон-топик, ама няма значение, важното е, че нашият мил и съдържателен форум има нужда от повече такива смислени и полезни мнения! И от потребители, чиито мнения, в повечето случаи, са именно такива... То не може да се регистрираш във форум със малко или повече сериозна насоченост и да пускаш смислени мнения... Направят те на луд, че не знаеш как се пише на български - решаваш да си спестиш писането на букви и думи занапред и подхващаш с емотиконките: една емотиконка е достатъчна да изрази цялото ти мнение, дори то да се изчерпва с многозначителното " :metalist: "... Давай, приятелю, вдигай ранг, достатъчно емотиконки има тук... А ако не ти стигнат - нета е пълен с още, и още... Не бой се, няма модератор, който да се трогне от изразителността на мислите ти... Най-много някой глупав потребител да не издържи и да те докладва (решил, че, видиш ли, бутонът за докладване е там, за да се използва; та той е там само и единствено за да допълни дизайна на форума, конструиран толкова добре и прецизно, че да отива на твоите мнения, достигащи най-много до цял гиф...)... Спокойно, драги, дори и да те докладва - никой няма да му обърне повече внимание, освен да му се накара, че е натиснал там, след като е забелязал, по неговите недостоверни думи, някаква нередност...

 

На къде отива тоя свят... Накъде е тръгнал форумът ни...

 

Та, моето предложение, вече лишено от сарказъм, е свързано с малка актуализация на правилата. Никъде изрично не е казано, че мнение, състоящо се само и единствено от една емотиконка, особено в тема от типа обява, дискусия на сериозна МУЗИКАНТСКА тема (макар че почти не останаха такива) и прочие такива теми, различни от тези в Говорилнята, е нередно. Според мен е. Пиша във възможно най спамърския форум на света - ФЕН. Дори там такива мнения са позволени в една единствена тема в целия форум, озаглавена "Опиши моментното си настроение с емотиконка"... В останалите теми тези мнения се трият още на пръв модераторски прочит, без да се дават обяснения защо, как, кога и бива ли така.

Ако и други като мен смятат че отговор в тема, съдържащ само и единствено емотиконка/и е неадекватен и спамърски, нека ме подкрепят. Ако ръководството са на това мнение, да го покажат; мога да си почина малко, мога и за по дълго, че и завинаги, ако сметнете че наглея, надявайки се да има по-малко празни мнения във форума. Можете да препоръчате последното и на тези, които спамят наред, защото все още имаме активни колеги, които друго на практика не правят. А половината, че и повече от половината от тези, които бяха полезни със знанията си за другите, вече ги няма - помислете защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във форума на интернет-доставчика си изпреварих тази инфекция с профилктична точка в съставените преди 2 години от мен правила, а именно: "Отговори със съдържание единствено от имотикони, както и такива, които целят трупане на мнения и са необмислени, ще бъдат изтривани."

Препоръчвам добавянето й - "ЗА".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора ,стегнете се де. Не знам каква е била обявата , но да има за едно денонощие 16 , примерно .. нечленоразделни отговора и то от различни юзери явно има

и нещо друго , съгласете се .

Но това е без значение , така или иначе не виждам абсолютно нищо нередно в това отговор да се състои само от иконка - тя говори сама по себе си достатъчно

за това е и въведена. Ако обаче става дума за спам - това е друго ,.. но моля ви !?!? Безумно е да се дразните от подобни дреболии.Да не говорим , как едногласното Ъ или У са си достатъчно гласни сами по себе си.

мерци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай сега аз съм писал по толкоз много форуми че не мога да се сетя всичките. Но да ти кажа това не е най-лошото, ако влезнеш в parkour-bg.com осъзнаваш що за чист и безконфликтен форум е този. Та за онзи форум там постоянно ежеминутно се спами модовете не смогват, само се карат за насочеността на спорта ( извинете за офф-топика но е добър пример). Та за твоето предложение имаш подкрепата ми аз много се радвам на чисти форуми, било то дори и за салами.... важното е като влезнеш да не прехвърляш през 3 страници за да намериш някой смислен отговор.

Редактирано от icohohi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че някои хора и след повече от година регистрация и активно спамене във форума (имена - на ЛС, не ми е пак до караници в темите), така и не се научиха, че това е Българският форум за музиканти, а не форумът на родното им село, в който могат да си пишат както и каквото си поискат, независимо дали не пречат на някого да си свърши работа. Търпяхме ги, че спамят във вокали, да речем, при положение че нямат нищо общо с певци и никога не пишат по темите. Търпяхме ги, че така и не научиха как се пише на български език, при положение, че даже им е матерен... Но това вече е върхът на наглостта.

Ипо, не се стряскай на разпаления ми тон, да знаеш че почти не ми пука, просто като пиша се получава по-емоционално, отколкото е всъщност. Но за да разбереш за какво говоря, пусни тема в "Търсят се музиканти"...

Това, което наистина ме ядоса, обаче е, че щом докладвах въпросното мнение (не, не се чувствам като дете от детската градина, което казва "А пък, моля, другарко, Гошко ми взе моливчетата..."), получих отговор от модератор, който наставнически и като на малоумен (не смятам че съм такъв, май сте го разбрали вече, четете ме трета година...) ме помоли да ползвам бутона за докладване по предназначение... Изключвам факта, че въпросния мод ми е приятел - това няма нищо общо в случая. Фактът, който е от значение е, че, явно, за отговорните лица тук, подобен спам не е проблем и може да бъде подминат с лека ръка. Но ако така се подминава спама, то каква е работата на модератора? Да му зеленее името и от време на време да редактира пост с цитат от предишния? Не мислете че критикувам модераторите, въпросния модератор или някой друг от екипа... Критикувм поведението във въпросния случай (както и пускането на някои от форумите по течението на река Спам). И мисля, че Правилата са непълни, по отношение на спаменето, а явно нещо трябва да е изрично забранено, за да не се прави тук... Пише за немузикантските теми (да, чел съм правилата, във Favorites са ми...), но като че ли нищо не пише за немузикантските коментари...

С никого не искам да се карам. Ако не ви кефи - не е трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical:

е симпатично е ,. не може да се отрече

иначе ок /утре ще пусна тема в "търся музиканти"

предполагам ,че ще има не малко спам .. ама какво да се прави :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...А половината, че и повече от половината от тези, които бяха полезни със знанията си за другите, вече ги няма - помислете защо!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям напълно.

 

Знам, че на някой може би му изглеждат фашистки тези подходи, но и на мен ми е писнало да цъкам по 5 страници в една тема за да намеря нещо смислено.

 

Освен това емотиконките не мисля, че могат да заместят цяло едно мнение.

 

Ако беше така, то панела с емотиконките трябваше да се състои от канджи :)

 

 

П.П. Наистина доста хора отдавна спряха да пишат тук...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук вече доста ме засегна, Бобстър! Аз бях този, който ти отговори на доклада и тази тема е отворена след моята лична реакция. Определено не очаквах подобен удар под кръста след толкова време познанство. Това както и да е. Всички си избират познатите, а и всичко се руши.

Причините да ти отговоря така са следните:

 

 

1. Всеки един модератор отговаря за този форум в личното си време. Аз бях на работа, където имам толкова много финансови отговорности, колкото ти никога не си сънувал. В един момент получавам ето този доклад, от който нищо не разбирам, заради липсата на съдържание. Имам 5 паднали сървъра и определено не можах да хвърля БОБ за да разбера какво искаш да ми кажеш. Ето и цитат на този доклад, за да могат всички да видят за какво става дума:

 

IgniteAll,

 

You have been sent this communication from CorvusCorax via the "Report this post to a moderator" link.

 

------------------------------------------------

Topic: Търся Басист,Барабанист,Клавир

------------------------------------------------

 

Link to post: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&do=findComment&comment=259204

 

------------------------------------------------

Report:

 

^.^

------------------------------------------------

 

Regards,

 

The Българският форум за музиканти team.

http://forum.muzikant.org/index.php

 

2. Липсата на обяснение довежда до объркване от страна на модераторите. Имайте предвид, че всеки доклад се чете не само от един, а от няколко човека. Ако има липса на информация за какво става дума в доклада, коментът остава или може да бъде направена грешка от модераторът. В конкретният случай, защото нищо не разбрах, оставих нещата така, както са.

 

Никога не съм се държал с теб като с малоумен, Бобстър. Толкова присърце съм взимал проблемите ти, че в момента ме е яд. Бобстър, оттук нататък не очаквай нищо от мен. Ти си извади извод дали си бил прав с тази тема, след като и ти си наспамил нас модераторите с емотиконка. И един съвет! Ако някога имаш нещо против мен, пиши ми го на ЛС. Отделна тема заради моя реакция я толерирам като липса на възпитание или безпомощност, при положение че ме познаваш от повече от 2 години лично. Сам си казвал, че си злобен човек когато поискаш, сега го доказа безпричинно. Така и не разбрах каква беше точната цел на темата. Май само да напишеш колко съм те ядосал... Браво, добре се поличи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Викс, моля те не приемай темата като удар под кръста или дори опит за такъв - познаваш ме и знаеш че нито бих, нито мога да го направя. Прав си, рапортът беше непълен, неясен и това е моя грешка. А темата пуснах не заради твоята реакция, а заради това че наистина ми е писнало от мнения със съдържание равно на нула. Съжалявам, че съм те засегнал - така е излязло черно на бяло, но не в разговор - просто те нямаше в кюто, за да ти обясня какво имам предвид. Не искам да се карам с теб или с когото и да било от модераторите, и то не защото сте модератори. Продължавам на ЛС, че не е удобно да ти се обяснявам пространно пред другите. Пак казвам, ако в темата има лична нападка, то тя не е към Виктор, а към юзърът, който в целия си списък мнения няма едно, в което да има и капчица смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам че не е чак такъв проблем това, голяма работа че някой е :cheers2:;);) за съжаление има неща които не можем да променим на мен пък много други неща не ми харесват ама си трая.Аз мисля че мястото където да показваме на някой че сме музиканти достойни за уважение е сцената а не форума. И между другото изобшо не ми пука какъв ми е рейтинга това няма да ме направи по-добър или по- лош певец..

Редактирано от Mark Avrelii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.