Metalix Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 Мисля да си купя едни Jimi Hendrix, те как са? Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 не знам, ама голяма спекула става с Хендрикс и някой големи имена като него - лепнат на някой ефект "джими хендрикс сигначър", моднат му 2 резистора (да не е съвсем като нормалния) и го продават 2 пъти по скъпо, така че и от струните не очаквам нещо по-различно Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 Абсолютно си прав. На мен самата идея за signature струни ми се струва малко налудничева...Все едно този, на който са кръстени тия струни е ползвал 50 различни модела струни от всякакви дебелини и материали, за акустични и електрически китари и бас... Jimi Hendrix струните са около 20тина вида, ако правилно си спомням от малката листовка-каталог, която ми дадоха в един магазин, а и идват в много странни размери, освен класическите - нещо от сорта на 0.010-0.038 Пък и май са доста скъпички тия струни... Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Аз сега съм с такива миналата седмица си взех (0.09-0.46) Даже днес май точно правят седмица от както ги сложих. И за сега се държат прилично. Имат петна тук там, но сравнително малко. Ще ги видим колко ще издържат. п.п. и аз сега гледам каталогчето и найстина има 0.10-0.38, което според мен е някаква печетна грешка...или пък не... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Една седмица? Че дори и две-три да са. И вече с петна и дефекти? Блааа... Друго си е 3-4 месеца+... Цитирай
Metalix Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Пък и май са доста скъпички тия струни... Ами струват 12,80лв. А D'Addario са 10 лева. Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Една седмица? Че дори и две-три да са. И вече с петна и дефекти? Блааа...Друго си е 3-4 месеца+... E няма го първоначалният блясък, но се крепят. Не всички сме на Еlixir какво да правим п.п. аз ги взех за 15 лв ... Цитирай
Nevermore Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 Да Дариото са чудесни струни. За последните 10 години свиря само с такива 9-42, като имам едно чекмедже с над 30 опаковки Обаче интересното е, че 10-46 на Д`Адарио не ми харесват колкото предишните. Последният път пробвах 9-46 на Дънлоп, доста съм доволен при настройка Ми бемол - ми бемол, Обаче пуснах още полутон и първите три струни малко увиснаха... Затова днес минавам на 10-46 обмислям дали на са пак Дънлоп /досегашните един месец яко и никакви грижи/ или някоя друга марка. Дайте идеи. Цитирай
Звезда Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 Напоследък съм със SIT и не са лоши,а иначе съм много доволен,че има избор на струни. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 (Редактирано) Аз пък преди 1-2 дни сложих струни YAMAHA, ама някъв много странен комплект, което ме и накара да си ги купя де - 0.011 - 0.015 - 0.018 - 0.028 - 0.038 - 0.052, на цена 9,50 лв. Аз май за пръв път се натъквам на такава комбинация, а се оказа, че така ми допада най-много от всички струни които съм пробвал за моята китара и моята настройка - стандартна Ре. Иначе са и много звънливи и меки, ще ги видим след някоя и друга седмица Редактирано Октомври 3, 2007 от SomeoneElse Цитирай
ceco milanov Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Аз съм си доволен от D'adario-то.. ма може да пробвам тия Jimi Hendrix Цитирай
RichieSambora Отговорено Октомври 3, 2007 Автор Отговорено Октомври 3, 2007 Някой ще каже ли нещо за струните на Дънлоп, че мисля да взема едни такива Цитирай
martinkfreeman Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 (леко офтопик) В България срещат ли се струни с размер на първа 10.5? Или въобще, някой ползвал ли е такива? Че сега съм в положението "10 е малко, 11 е много". Цитирай
Slevin Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 От много години съм върл фен на D'Addario .9-.42, страхотни струни! И аз така. На акустичната най-често слагам Guild. Fender-ките за нищо не стават. Цитирай
Recommended Posts