Overdrive Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 прав си - аз затова както казах НЕ ЧИСТЯ моята китара - само я забърсвам ако има прах и това е - ако имам ибанез jem по-може но и там не бих я пазил много - много по яко е една китара като стане на 20 години да има следи от употреба и състаряване отколкото да е лъскана и полирана Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 И аз моята китара я чистя само с парцалче .Мислил съм си за разни мазила,но... може пък да пробвам някога това от аптеката лимоново масло Цитирай
allex_max Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 (Редактирано) Абе хора, луди ли сте...кво се занимавате да чистите некви скуаери за по 200-300 кинта...разбирам да сте дали космическата сума е така, да е уникална по рода си китара, да си струва месечно да даваш няква сериозна цифра за да се грижиш за нея! За некви китари дето сте дали макс 500 кинта и да давате после още 500 и повече годишно за да я поддържате е малко смешно...Ако толкоз искате да се грижите за инструмента като начало се въоражете с невероятното откритие на човечвството-ПАРЦАЛ!!! добива се след продължителна обработка на използвани гащи, стари тениски и чорапи Тааа като се сдобиете с оръжието на труда си, започвате внимателни движения по повърхността на вашата любима китара и...О ЧУДО!!! За без пари китарката е чиста и вие сте доволни иначе ако толкоз ви се ще да се мажете с боклуци-лимоново масло от аптеката и мааалко памук ! Поздрави!!! ... колега, аз има два инструмента (китари ) а скоро ще имам трети и най-йефтиния ще ми е Скуаера, който дотук ли е излязъл над 500лв... козметиката която закупих за 30лв. съм използвал вече 2 пъти през последните няколко дни, но средно статистически ще чистя инструментите не повече от веднъж на седмица което прави 52-53 седмици на година +/- 5 чистения ... за първите 2 чистения флаконите дори не си личи да са ползвани като количество - могат да се използват поне 50 пъти по мое скромно мнение с моя темп на чистене на 2 китари, което прави по 1лв. на чистене или 0,50ст. на китара на седмица ... е аз това мисля че ще го използвам поне година и не е някаква ужасно голяма сума ... Редактирано Ноември 11, 2007 от allex_max Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Имайте предвид, че маслата, когато са изтински, обикновеко гранясват след време. Това по-горе за парцала си е напълно вярно! Единствено фингърборта има нужда от третиране от време на време. Бадемовото масло от аптеката е около 2 лв. Иначе не виждам разни там специални препарату за тялото какво толкова правят. Ако лака е нитроцелулозен, а китарата - акустична - се получават микропукнатини, които се виждат. За тях си има специални пълнители. Но иначе ел. китара с твърд лак, който вече е полимеризирал, какво да и помогне препарата. Ако ми изчезне блясъка - ще я разглобя, и ще я полирам наново. Цитирай
kalin1234 Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 абе интересно ми е на бас китара или на електрическа е по лесно да се научиш да свириш Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 И аз моята китара я чистя само с парцалче .Мислил съм си за разни мазила,но... може пък да пробвам някога това от аптеката лимоново масло , както казваше един дърт музикантин-китара от чистота не свири.. Но,това не пречи да лъснем Инструмента за кеф! Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 абе интересно ми е на бас китара или на електрическа е по лесно да се научиш да свириш няма лесно Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 (Редактирано) ...Ако толкоз искате да се грижите за инструмента като начало се въоражете с невероятното откритие на човечвството-ПАРЦАЛ!!! добива се след продължителна обработка на използвани гащи, стари тениски и чорапи Тааа като се сдобиете с оръжието на труда си, започвате внимателни движения по повърхността на вашата любима китара и...О ЧУДО!!! За без пари китарката е чиста и вие сте доволни иначе ако толкоз ви се ще да се мажете с боклуци-лимоново масло от аптеката и мааалко памук ! Рядко съм се смял от сърце в този форум, но това посвещаване в тайнството на ПАРЦАЛА ми изби бушоните ! Аз също ползвам единствено сух парцал за почистването на цялата китара. Наслояванията по фингърборда отстранявам, търкайки по-настойчиво с ... познахте, парцала . Преди известно време ми подариха някакви препарати на Фендър, придружени от уникално безполезно упътване, от което така и не разбрах дали са за акустична или електрическа и за кои точно части на китарата. Гледах ги, гледах ги, и така и не се престраших да ги използвам ... може да звучи примитивно, ама ме беше страх да не ми развалят китарата . Редактирано Ноември 12, 2007 от sevenstring Цитирай
Recommended Posts