the_gorer Публикувано Август 22, 2007 Публикувано Август 22, 2007 Не знам дали е коментирано това видео за влиянието на Иво Папазов (Ибряма) върху Вай. Ако има такава тема, изтрийте тази. http://www.youtube.com/watch?v=9FV51itmcuA PS: За незнаещите: Иво Папазов е циганин, но много як джазмен и свирджия.
Icarus Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Мисля, че е напълно логично някой чужденец все пак да оцени това, което минава покрай нашите уши всеки ден и ни е през гъза за него. Битови реализми някви.
kolio_k Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Не знам дали е коментирано това видео за влиянието на Иво Папазов (Ибряма) върху Вай.Ако има такава тема, изтрийте тази. http://www.youtube.com/watch?v=9FV51itmcuA PS: За незнаещите: Иво Папазов е циганин, но много як джазмен и свирджия. Наистина свири жестоко народна музика,няма две мнения по въпроса,при това е един най популярните зад граница български музиканти.По принцип джаз не е свирил никога по негови собствени думи(а и по мое мнение де)
Toshirando Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 (Редактирано) За незнаещите: Иво Папазов е циганин, но много як джазмен и свирджия. Турчин! А колкото до Фрийк Шоу Ексес- на мен въобще не ми хареса. Много по-добре се беше справил в Инкантейшън. Редактирано Август 22, 2007 от Toshirando
the_gorer Отговорено Август 22, 2007 Автор Отговорено Август 22, 2007 Не знам дали е коментирано това видео за влиянието на Иво Папазов (Ибряма) върху Вай.Ако има такава тема, изтрийте тази. http://www.youtube.com/watch?v=9FV51itmcuA PS: За незнаещите: Иво Папазов е циганин, но много як джазмен и свирджия. Наистина свири жестоко народна музика,няма две мнения по въпроса,при това е един най популярните зад граница български музиканти.По принцип джаз не е свирил никога по негови собствени думи(а и по мое мнение де) На много места го водят джаз - може би защото не могат да разберат каква е тази народна музика с толкова много завъртулки в нея... А че свири циганско-турско-българска сватбарска музика и не е джаз е ясно.
Raxus Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Абе,май си е Българин...Даже се беше обидил на някакав журналист,че го нарекъл циганин... А иначе за темата...Да има я! Даже беше кота собствена тема после отиде при линковете
Trysth Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Колкото Софка и Бони са българки. То не е срамно да си циганин, при положение, че са зверски музикални и им идва отвътре. Срамно е да си прост крадлив циганин, каквито при нас с лопата да ги ринеш. Така, че ако е циганин, не виждам от какво се притеснява.
Mephistofel Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Беше коментирана тази композиция на Вай и показаните влияния на "региона" в нея. П.П. Иво Папазов - Ибряма е български турчин и наистина се беше засегнал,че е поставен в някаква класация на заслужилите роми у нас.
Dikata Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 според моето скромно мнение,Ваи подхожда доста туристически кьм нашата народна , сватбарска ,или както искате- музика.ушевидно не е успял да си нагоди 4альмите кьм нашия филм.то се иска малко повече от общи познания по вьпроса.не 4е ти трябва много акьл за чалга,ама тия нишани стават с бая свирене.аиде да ме простят безброините ваи фенове,ама ....то са коми ,украшения,ритьм ...не става еи така
sevenstring Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 Честно казано, знаех историята на Freak Show Excess и се колебаех между това да напиша скептичен коментар в духа на "хубаво, че сме впечатлили Стив Вай, ама той тая музика не я разбира" и т.н. и това да не пиша никакъв коментар (което по принцип винаги е по-доброто решение ). После ми стана интересно все пак да видя клипчето. След като го изгледах, видях сред другите листнати на страницата в youtube Tender Surrender и си го пуснах и слушах сигурно за хиляден път. И осъзнах, че, ако има нещо общо между Стив Вай и Иво Папазов, то не е в българската сватбарска музика, а в това, че и двамата могат да накарат инструментите си да говорят. Евала!
the_gorer Отговорено Август 22, 2007 Автор Отговорено Август 22, 2007 Ако може да се вярва на българската Уикипидия: ЦЪК Демек , не турчин, не циганин, а турски циганин.
Тони Николов Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 за влиянието на Иво Папазов (Ибряма) върху Вай.PS: За незнаещите: Иво Папазов е циганин, но много як джазмен и свирджия. Да така е, оказва влияние върху Стив Вай. И ако всички цигани (ако е такъв въобще), бяха, като Иво Папазов, щеше да е супер!!! Но тук няма значение, човекът какъв е, по етническа принадлежност. Той е невероятен музикант!!! И колкото да не обичам циганите, много от тях са невероятни таланти. Доколкото съм чувал и Бисер Рачев е такъв!!!
kolio_k Отговорено Август 22, 2007 Отговорено Август 22, 2007 . Доколкото съм чувал и Бисер Рачев е такъв!!! Този пък квартален китарен герой накъде в А група,хайде по на рядко
Mephistofel Отговорено Август 23, 2007 Отговорено Август 23, 2007 Ако може да се вярва на българската Уикипидия: ЦЪКДемек , не турчин, не циганин, а турски циганин. Ми явно не може,семеен приятел на китариста ми е и предполагам,че сам по-добре знае какъв е.
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2007 Отговорено Август 23, 2007 ...Много по-добре се беше справил в Инкантейшън. :D
Recommended Posts