manowarec Публикувано Август 21, 2007 Share Публикувано Август 21, 2007 малко предистория на китара свиря не много добре...ходих 1 година на уроци но после нямах време и сега съм мисля да се захвана сериозно затова реших да си взема ел китара вдъхнових се щото взех от един приятел ел китарата която беше в окаяно състояние както и да е като и сложих струни (старите от акустичната) пробвахме на неговия компютър и си бачкаше с guitar rig с буксата на мястото на микрофона и имаше съвсем лек шум...обаче на моя компютър бучи супер гадно и се чува някво "тах тах тах тах таххххх" адски дразнещо! ако я сложа в лайн-ин също...та чудя се дали това е от саунд картата ?! моята е вградена Realtek AC97 а неговата незнам каква е но пак е от евтините... имам около 100 лв които мога да дам за саунд карта според вас възможно ли е за тези пари да вади що годе приличен звук и ще се радвам ако ми предложите някакви модели ...гаранция ли е че ще бачка всичко както трябва?? или проблема не е в саунд картата? айде чакам мнения като имайте предвид че не разбирам много от техника... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 Вградената ти карта че е крайно неподходяща е вярно, но може да опиташ нещо което според мен ще намали гадния шум до поносим. На гитар рига горе над рекордера отдясни има един потенциометър threshold, а до него едно квадратно бутонче learn. Цъкни го туй бутонче да видим кво ще стане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 нали китарите са високоомни а входовете на картата му - нискоомни... аз съм с реалтек7.1 вградена но като ползвам нещо (например дисторшън с-амп на никифена) между китарата и компа и няма такива шумове. друго което е,сещам се че на запаметените бленди им е нужно да им добавиш НОЙЗ ГЕЙТ преди всички ефекти и съответно да го настроиш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
manowarec Отговорено Август 22, 2007 Автор Share Отговорено Август 22, 2007 да пробвах го това с learn ...таистина намаля бученето до известна степен но това не го прави по поносимо и противния звук "т-т-т-тъх тах тах тах таххх тхах тхаах тъхъ тъххххххх" !!!!!!!!! все още си го има! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 ...имам около 100 лв които мога да дам за саунд карта... Според мен за тези пари не можеш да си купиш нищо, което да си заслужава 100-те лева. Ако имаш малко повече може да си вземеш нещо сносно 2-ра ръка. Аз така направих и не съжалявам изобщо! Говоря за М-аудио/Ему в диапазона 150-200 лева... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDMACORP Отговорено Август 26, 2007 Share Отговорено Август 26, 2007 Имаше на бехингер усб карти с 1 стерео вход и 1 стеро изход.Мисля че беше UCA200 и нещо.И цената не е много висока.Но не знам с какво съотношение на шума са. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 26, 2007 Share Отговорено Август 26, 2007 Пичага, като чух израза "старите струни от акустичната китара", и веднага ми стана ясно колко сериозно си се захванал да свириш. Една сносна звукова карта струва горе-долу колкото една сносна китара от ниския клас. Ако ще свириш сериозно, и искаш да използваш компютъра за това, то е най удачно да си вземеш и китара, на която все пак може да се свири, и да НЕ И слагаш струните от акустичната(понеже те са бронзови, а не никелови, и не звучат добре на електрическа китара). Също така е добре поне веднъж на два месеца да сменяш струните. Докато не събереш някакви пари за целта, най-добре продължавай да свириш на акустичната китара. Мнението ми е малко извън основния ти въпрос, но ако се вслушаш в него, няма да сбъркаш. Поздрави, Евтим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Август 28, 2007 Share Отговорено Август 28, 2007 (Редактирано) Или пък може да си купиш едно кубенце за около 150лв. (примерно Берингер V-Tone GM108) и да си жулиш на него, без да се занимаваш със звукови карти. Сега, че нямало да може да му сложиш дилей или фейзър примерно -чудо голямо, важното е да се научиш да свириш добре, като му дойде времето ще си вземеш ефекти или процесор. Освен това е по-удобно - цъкаш копчето на кубето и свириш, иначе ще трябва по сто часа да се занимаваш да пускаш програми, пък да ги настройваш и т.н. и накрая хоп - времето отлетяло. Редактирано Август 28, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 31, 2007 Share Отговорено Август 31, 2007 За мен също кубето е по-добрия вариант. И аз като тебе имах големи мъки с тоя софтуер, но като си взех кубето се родих. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDMACORP Отговорено Септември 2, 2007 Share Отговорено Септември 2, 2007 (Редактирано) Е добре де тва кубе нали пак го вързвате с картата и пак сигнала ще е гаден .Поправете ме ако греша нямам китара Редактирано Септември 2, 2007 от MDMACORP Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Септември 3, 2007 Share Отговорено Септември 3, 2007 Е добре де тва кубе нали пак го вързвате с картата и пак сигнала ще е гаден .Поправете ме ако греша нямам китара Нищо общо - кубето си има усилвател и говорител . Бучваш китарата и свириш . Няма нужда от компютър , софтуер , хардуер ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDMACORP Отговорено Септември 3, 2007 Share Отговорено Септември 3, 2007 Е добре де тва кубе нали пак го вързвате с картата и пак сигнала ще е гаден .Поправете ме ако греша нямам китара Нищо общо - кубето си има усилвател и говорител . Бучваш китарата и свириш . Няма нужда от компютър , софтуер , хардуер ... Че свириш свириш никой не е казал обратното.Ама нали идва момента в който трябва да го запишеш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Септември 3, 2007 Share Отговорено Септември 3, 2007 Затова хората са измислили микрофоните и мик.предусилвателите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 (Редактирано) ми вземи си тогава най тънката усб-китара, тя върви със софтуер, хакваш се в усб-то на компютъра, и ако не си съвсем начинаещ може да изкараш звук, и да решиш да продължиш... oколо 160 евра (без лаптопа естествено) Редактирано Септември 14, 2007 от VSTi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts