Daniel_V Публикувано Август 17, 2007 Публикувано Август 17, 2007 Здравейте! Решили сме с баща ми да правиме поджект китара. Имаме машини, скоро ще разполагаме и с доста яко дърво за тялото. Таа... Искам да попитам някой има ли план за Ibanez RG (не е задължително точно RG) или нещо от сорта с флойд. Главно искам да спазя точноста на покета, мензурата. Дизайна на тялото ще бъде малко изменен. А пък севсем наивно ще попитам, може ли някой да ми услужи с такава или подобна за ден два. (аз все пак да си попитам) Поздрави!
vlex Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Eм, що просто не изчакате евтим да довърши тоя, който той прави или не си извадиш от някоя снимка с висока резолюция? Иначе имаше някво GRG в guitarbuild.com... Инак не виждам проблема ако имаш фотоапарат с високоразделителна матрица (разбирай 5-6-7+мпкс) да примолиш някой притежател само да я щракнеш и да си измериш това което ти трябва за няколко часа в негово присъствие, пък бирата се подразбира е от теб Поздрави, Влад!
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 Дам, За нещо такова става въпрос. Имам апарат. Ще щракна това което ми трябва. Важно ми е покета , бриджа и мензурата да спазя. Ако някой все пак има чертежи, темплейти или нещо от сорта нека го сподели. ЧЕРПЯ МНОГО БИРИ
vlex Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Ми хубу - мензурата зависи от грифа! Бриджа зависи от мензурата! Покета зависи от бриджа... Всичко можеш и сам да си изчислиш, но наистина е по-лесно да вземеш наготово от някоя китара и да си сигурен, че ще бачка, а няма да бръждятт праговете... Бтв готов гриф ли ще ръчкате, или хоуммейд? Ако ще го правите вие откъде набарахте палисандър/абанос за фборда, че ми трябва скоро на мен също? Поздрави, Влад П.П. Ако искаш мога да ти кажа каквото те интересува - Имам апарат 7мпкс и китара Keiper 100bls, която е с флойд... Ако те интересува просто да бачка, а не точно копие на RG...
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 Грифа или ще го поръчам на един пич от форума или ще го купя от някоя готова. А иначе няма да е точно копие на RG. Ще е нещо което да съм сигурен че правя. А не като я завърша и оп ама тя криви... Като се оправи сървъра на Скайп ще те потърся (ако имаш де ) Поздрави!
vlex Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Той вече се оправи - поне аз имам скайп от няколко часа - налазвай!
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Автор Отговорено Август 17, 2007 Писах ти ЛС Сега видях Keiper 100BLS и съм много приятно изненадан. Много ми харесва , а и е подобно на това което търся
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2007 Отговорено Август 20, 2007 Аз имам точно копие на RG470 правено на 3Д МАХ. Ако ще ти върши работа...
vlex Отговорено Август 20, 2007 Отговорено Август 20, 2007 Може то наистина да ти свърши работа, стига да имаш макс и да можеш да си зивадиш точно това, което те интересува, НО може и да ти изрендим едно парче на една 15мм-ова камера и да си мериш на 1:1 чертежите с линийка... Ще минеш само на плотер да ти ги принтнат и всичко заспива, кво ше кажеш
Daniel_V Отговорено Август 20, 2007 Автор Отговорено Август 20, 2007 Аз имам режещ плотер. Мисля че ще се справя с 3Д-то... Съжелявам за орязания отговор ама правя ремонт ... Мерси много! Поздрави!
npokonu Отговорено Август 23, 2007 Отговорено Август 23, 2007 Аз имам точно копие на RG470 правено на 3Д МАХ. Ако ще ти върши работа... Айде, ако можеш да ми го пратиш на traicho_g@abv.bg Предварително ти благодаря!
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Качил съм някакви файлове ТУК. Има .мах файлове, картинки с инфо и рендъри. Нямам МАХ, за да видя точно какво имаше по файловете, така че може да са в различен стадий на производство и изобщо каша. Но все пак ги предоставям. Вие преценете стават ли за нещо. Успех!
Daniel_V Отговорено Август 25, 2007 Автор Отговорено Август 25, 2007 Благодаря че го сподели! Сега и аз ще си призная! Снощи намерих 1/1 чертеж на JEM777. Веднага го разпечатах и наистина е верен и 1 към 1. Смятам че е много полезен. Сайта от който е чертежа също е супер полезен за собственици на JEM-ове и UV-та. http://www.jemsite.com/
Dikata Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 тьи като точно сега приключвам едно rg тяло(не пьрвото ),искам да задам един градивен вьпрос:като искате абсолютно точни чертежи,можете ли да ги изпьлните?по скоро-не.от което следва,4е е нужно да се свали контура на тялото и всичко друго ,ако човек мисли,става!даже по-точно от оригинала.като имаш супер чертеж ,и ,обаче направиш neck pocket-a 2 десети от мм наляво-какво става сьс супер чертежа????знам реакцията сега,но ще изчакам изявлвения в процеса на работа.
Dikata Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 ина4е техническите чертежи са много полезно нещо!
Recommended Posts