RaverWild Публикувано преди 57 минути Публикувано преди 57 минути Абе знаех си аз, но не бях попадал, понеже нямам навика да слушам друг фолклор. Но стана така че напоследък се улисвам по разни азиатски републики с тюркска култура и вчера заслушвам някакви неща от Таджикистан и слушам там разни песнички с неравноделни ритми и се замислих. Някой ми беше казвал, май че и в Латинска Америка имали - нямам идея. Та значи ич не сме единствените с такъв фолклор, обаче това което ми прави впечатление, поне от чутото дотук - в Европа май сме единствени. И другото е, че ние май сме попрекалили с неравноделността и това ни прави уникални. Това го казвам само като първо впечатление, като сравнявам чутото от вчера. Някой по-запознат със световния фолклор ако има - какво е мнението? И по-важното - ако сте чули фолклор (натъртвам - да е фолклор) - дайте пример. Ето едно от нещата дето чух вчера - Таджикистан. Новичко е, модерен фолклор (пък е сладка да и се невиди пу-пу-пу!). Иначе грам не разбирам какво пее. Но пък с тоя ритъм ми е интересно. Направо си представям че става и за хоро. Цитирай
Recommended Posts