Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

може ли някои да ми каже коланите за акостична китара същите ли са като за ел. и каде се слагат или връзват .

Отговорено (Редактирано)

Същите са - към тялото си има щифт, точно като на електрическите. А самите колани се продават с едни връвчици, като връзки за обувки - те се връзват за главата на грифа.

едит: естествено, става дума за уестърн китари (а.к.а. с метални струни). класическите нямат такива екстри - поне не и повечето.

Редактирано от Icarus
Отговорено

Баш си имат. Кремоната, която продавам си има щифт отдолу за колан, а си има и глава :hysterical: където да завържеш колана :thumbs_up:

Отговорено

Пише се акУстична китара, идва от "акустика", мисля че никой не казва "акОстика", нали?

• 2 months later...
Отговорено

Като за соло китара са само 4е се използва вразката към колана и се връзва между главата и грифа (под струните)

Отговорено

или се зема още един щифт за 2леа и се слага в началото на грифа(където влиза в тялото) и става като на електрическа с 2 щифта - така е най удобно :)

Отговорено (Редактирано)

Ако сложиш на акустична втори щифт при сглобката с царгите ще заприлича баш на джибсънска хава. Иначе този термин 'соло' китара е голяма простотия - мен лично доста ме дразни - китарата си е китара, пък какво свириш на нея е друга тема :rolleyes:

Ta да се върна на въпроса:

Последната китара, която завърших също има щифт в задната сглобка - явно е въпрос на марка/модел/бройка... :rolleyes:

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
  • 1 year later...
Отговорено

Ако щипката е добра. Аз имам такъв найлонов колан (на дънлоп) и е доста издръжлив, да не кажа безсмъртен :) .

• 8 months later...
Отговорено

Може ли някой да ми каже къде се продават колани за китара

и да е в София ако може

?

Благодаря предварително!

Цвети

Отговорено

Моят е от Динакорд (София) за 6 лева и за този един месец от както го имам нямам забележки.

Отговорено

Аз преди 4 месеца си взех един страхотен колан на Dunlop от xxxx и съм страшно доволен. Найлонов е с крайща от естествена кожа и е много удобен, вярно че беше 28лв но си заслужава ^_^

• 8 months later...
Отговорено

сега си взех електрическа китара и си търсия колан,калъф и стойка можеби от софия съм

Отговорено

Милене, извинявай, че се обръщам пряко на име, ама ти за музикални магазини не си ли чувал? Кеф ти колани, кеф ти струни, кеф ти стойки и всякакви екстри за музикални инструменти :)

Отговорено

Здрасти, брат в София можеш да си вземеш колан и стойка от един магазин в центъра, Магазин Алегро(2ри етаж на малък ЦУМ), Динакорд (5те кьошета). Аз позлвам колан от дина за 6лв и съм супер доволен. Според мен това със скъпите колани си е чиста проба г*зария, но 'секи има право на мение. Ползвах и един колан на Erni Ball за 12 лв от XXXX 2години, накрая просто ми писна от него и си взех друг. По отношени на акустичната китара: аз имам Флоренция и тя няма второ копче, на което да се закачи колан, но в Динакорд има едни щипки-накрайници и вършат работа перфе. По-здрави

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.