Fanatik_Priest Отговорено Юни 23, 2008 Отговорено Юни 23, 2008 Чистя повече от редовно със серията на Дънлоп за китарна поддръжка - демек препарати за тяло, фретборд и струни. Не я изнасям от стаята за щяло и нещяло, държа я в калъфа, когато не свиря и общо взето е това. Цитирай
dug_aldrich Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 чистя я веднъж на три месеца старата кучка................изплювам се отгоре на тялото и с един вестник от 2004г. мажа !!!!!!!!!!! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юли 7, 2008 Отговорено Юли 7, 2008 Имам на дънлоп разните му препарати ама кой да ги използва... Новата китара откак я купих преди 3-4 месеца само 1 път съм я чистил, да не говоря че препарата за струни си стои прибран и не го ползвам ИЗОБЩО. Ето защо струните са ми МНОГО ръждясали и тона е ужасен обаче просто съм прекалено мързелив да ги сменя. Цялото тяло е прашасало и има наистина МНОГО отпечатъци, но хич не ме е еня, нищо няма да и стане. Даже сега като се замисля още карам със струните които бяха сложили в xxxx!!! Не знам какви са обаче свиря по много на ден и не знам как не са се скъсали, както казах 3-4 месеца минаха вече. Решил съм като се скъса някоя да си ги сменя с моите и да почна да я почиствам след свирене, иначе засега не проявявам този вид милост към китарата(закалявам я чрез брутална употреба без поддръжка). Даже напоследък почна да се събира някаква гадна чернилка по грифа, трябва да видя как да я махна, но май май направо ще сваля струните, въпреки че не са скъсани. И те така... Цитирай
fluti Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 Преди малко пробвах да си почистя струните с парцалче с WD40 - стана много добре, зазвучаха почти като нови Цитирай
Icarus Отговорено Септември 23, 2008 Отговорено Септември 23, 2008 ^Брех никога не бих се сетил за това с ВД40. Братът си чисти некви неща по двигателя на колата с тва нещо Иначе аз забърсвам преди и след (понякога и по време) на свирене с меко памучно парцалче и всичко е ок. Мия си ръцете, гледам дори през лятото като е адската жега когато свиря да съм поне с тениска (щото из вкъщи като е 40 градуса, как да стоя с каквото и да било по мен), за да отива колкото се може по-малко пот по китарката. Сменям редовно струни, чистя си прагчетата с орехово масло през няколко месеца, държа си китарите изключително в калъфи, дори когато си правя кратка почивка за цигара примерно. Засега най-старата ми китара, която съм си взел нова и все още е в мен е на 5-6 години, класическа, и по този метод си има перфектен външен вид в това отношение. Има разбира се надрасквания от нокти по тялото и байца на фингърборда тук-таме е паднал, но това е съвсем друг вид 'демидж'. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 23, 2008 Отговорено Септември 23, 2008 Аз ако кажа какви 'грижи' полагам за инструментите ще ме убиете с камъни публично ... Просто ми е малко извън разбиранията да държа инструментите прибрани и когато свиря да ги вадя . Не знам за вас , но аз свиря по време всекво и това би било малко досадно ... Иначе за почистването - основно при сменяне на струните (почистване на фекалиите от грифа , някои гадости около бриджа , тремоло кавитито и т.н.) , през останалото време редовно с много фино парцалче премахвам потта и мазния й прозводен усет от грифа . Цитирай
Socket_A Отговорено Септември 23, 2008 Отговорено Септември 23, 2008 аз си я държа в калъфа винаги когато не свиря чистя си я от отпечатъци когато видя че си личат много струните на всеки 3-4 изкарвания от калъфа ги минавам с суха кърпичка от тея дето са по 20 стотинки носни кърпички всяка струна я минавам поотделно няколко пъти за да махна ръждата на 2-3 месеца си сменям струните не съм правил някакви сериозни чистения и затова се замислям да пробвам с оцет Цитирай
Stranen Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 аз на мойта свиря по много пък я почиствам само по 2-3 пъти годишно и незнам не ми изглежда мръсна ич с изключение на праха под струните Цитирай
Slacoth Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 А случвало ли ви се е да тръгне ръжда (грубо казано) по бриджа и особено около винтовете за вертикално позициониране.Редно ли е да се сипе по капка машинно масло? Цитирай
Guitar Rampage Отговорено Октомври 1, 2008 Отговорено Октомври 1, 2008 Винаги я слагам в калъф, когато не свиря на нея. Цитирай
Recommended Posts