Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко сме "прокълнатите"...


Surikat

Recommended Posts

Аз пък преди 15тина минути скъсах 5та струна (както винаги)... че тя дори и не се скъса а просто се "разви" точно в легълцето на моста... мноо ми е криво някво защото пак ще трябва да се разкарвам до някой музикален магазин.. а ме мързиииии

Редактирано от vilified
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз имах един период, в който непрекъснато късах трета струна на каквато и да е китара...сега пак се случва, ама доста по-рядко...нямам обяснение защо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз късам много рядко сега преди 4-5 години късах много повече струни и го отдавам на това, че свиря някак си по улегнало вече не знам.... за себе си преценям че за тези години ми се е вдигнало нивото на свирене ( което не е никак високо) може би усещането ми е друго като пипна китарата...та въобще късам много рядко и то обикновено само първа и втора - решението ми е винаги като си купувам нов комплект струни си вземам и единични бройки първа и втора...също така се сещам че преди години слагах само 9-ки комплекти даже в началото съм слагал и 8-ци :) Сега слагам само 10 -ки или 11-ки но по - често 10-ки и нямам проблеми като си взема по една - две резервни да си имам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с какви струни свириш? пробвай с по-дебели аз свиря с 10-ки и не ми се кусат докато преди с 9-ките ми струна доста често я късах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз късам много рядко сега преди 4-5 години късах много повече струни и го отдавам на това, че свиря някак си по улегнало вече не знам.... за себе си преценям че за тези години ми се е вдигнало нивото на свирене ( което не е никак високо)

 

Е колкото и да скромничиш, нивото ти е направо завидно :)

 

Макар че моето ниво на свирене не е никак високо и аз си обяснявам че с времето независимо че не съм много напред със със свирната, самото "пипане" на китарата става по преценено и струните вече не се късат:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...когато китарата ми беше съвсем млада и инсталирах "Ерниебалл" ...които бяха преседели в къщи повече от година и половина...и започнаха да се късат буквално през ден...шаш...паника...пускане на теми...съмнения в генералното качество на тремолото(ибанез едге про)...после минах на "Д'аддарио" и от тогава не съм късал нито веднъж...при положение че свиря екстремноагресивно...и здраво измъчвам тремолото...последния ми пакет струни преседява вече шести месец(яко мизерия.не го перепоръчвам)...вече са завъдили гъби и лишеи струнките...но не се късат и това си е...освен това са стандартни деветки...явно както се казва в една реклама "истината е в пакета"...Д'аддарио се продават във вакумирани пакетчета които не се влияят от атмосферните условия...и няма шанс да бъдат подменени от продавача/вносителя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз късам много рядко, но обикновено първа струна - нормално, тя е най-тънка и там доста често има бендове.

 

Късането става именно при бендване или при пренастройване на китарата.

Последно скъсах първа струна преди 4-5 месеца, когато си получих китарата със струни 0.08 ;)

Струната се скъса между горното магаре и ключа. :)

 

Бидейки всеобщоизвестен скъперник и скръндза, просто поправих скъсаната струна и си я ползвам и до днес. Не се е късала повторно, но при всеки бенд, който правя на първите три струни имам чувството, че това е краят.

 

Освен първите три струни, един-единствен път в живота ми се случи да скъсам и 6-та струна.

Тогава не повярвах. Ма то който си сменя струните веднъж на три години е обречен на изненади...

 

Свирете с по-дебели струни.

Например аз след година-две, когато настоящите ми струни се разпаднат от окисите, ще си купя нов комплект - 0.10 или 0.11, с които съм свикнал да свиря по принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С това за пипането определено съм съгласен :)

 

Иначе аз свиря с 9-46 - малко нестандартен комплект, но мен ме устройва идеално.

А пък за дроп-строеве - 10-ки ;)

 

...аааа, и да не забравя - D'Addario RULEZ!!!

 

 

Макар, че на първия си Ibanez свирех с GHS, които верно че са скъпипчки, обаче повече от година държаха и не мърдаха - никво късане, никво фалшивеене...

Редактирано от Chrysalid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе туй за Дадариото мислих да го спомена ама викам айде да не робуваме на марки...обаче явно ще отидем сами натам щом имам толкова съмишленици....аз от 10 години не взимам нищо друго освен Дадарио...тоест взимам чат пат, но не ме кефи така.....туй си е една грандиозна марка спор няма.:hysterical: :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен зависи и партидата, която ще уцелиш. Предния ми Еликсир държа около 11 месеца. Сегашния комплект е вече почти за смяна, а е само на 4 месеца. Така че според зависи явно... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен причината за честото и постоянно късане на една и съща струна се крие повече в неправилно свирене и отношение към струните и инструмента. В смисъл, че ако струните се сменят поне веднъж на 2 месеца и се свири с правилна постановка и усет към инструмента никога няма да има скъсани струни. За усета имам предвид, че един китарист с малко повече стаж усеща как се извиват струните в ръцете му, колко се опъват, знае как да ги "подхване" при бенд и така... Аз съм късал струна 1 (един) път през живота си и това беше на една кухарка, на електрическа китара никога не съм. Е, само на Mu3epHuK-а на неговата дето скоро я продаде :bravo: ама самата струна беше тънка и стара. Случаите, в които струната се къса заради някакъв дефект в китарата според мен са по-малко 0.1 процент.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато свиря блус,ми се случва сравнително често да скъсам струна(най вече първа или втора),защото правя бендове понякога до кварта на първа .С Фендера ми обикновенно няма проблем,но преди доста години,когато подрънквах на Ариа про 2,на всеки гиг се късаха яко струни и причината си беше в не до там доброто тремоло.Просто не съществува нежен начин да направиш бенд от 2,5 тона и в този режим на работа и най добрите струни не издържат особено дълго.Иначе си сменям струните на китарите на не повече от 3-4 сериозни свирни,просто защото губят саунд,за ръжда и дума не може да става

 

п.п.Обикновенно свиря с 10ки Дадарио или Бумърс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.