Jotty Публикувано Август 6, 2007 Публикувано Август 6, 2007 Имам едно малко кубенце което хваща прах вкъщи ( Behringer AC108 Vintager 15W)... та въпроса ми е има ли някакъв начин да го включа към някакви обикновенни колони , ще изкарва ли звука такъв какъвто е и става ли въобще. Имам 3 входа на кубето - Instrument Input , CD Input и Headphones. Дали ще стане в headphones. Няма смисъл да го продавам , а мога да си го ползвам за домашно свирене поне Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 Има 2 входа и 1 изход. Това, където пише Хедфоунс е изхода. Обаче не става да се ползва сигнала оттам, за да се включи в по-сериозна апаратура, опитвах вече. Сори Цитирай
bratmito Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 Откачи му фабричния говорител и за тея два кабела вържи колоната през която искаш да свириш.Трябва да внимаваш колоната да не е с по-малък импеданс от този за който е предвиден усилвателя(ако колонта ти е 4 ома,а усилвателя е за 8 рискуваш да го изгориш.Обратното не е фатално за транзисторен усилвател,но ще му падне мощността). Все пак колоните трябва да са с китарни говорители,иначе няма смисъл.Ако смяташ да му сложиш колони от хай-фи уредба(или каква да е хай-фи колона) се откажи-ще свиир по-гадно.За чиста китара може и да ти хареса,но пуснеш ли някакъв дисторшън ще усетиш тръпката на гадния китарен звук. Все пак какви колони искаш да му слагаш? Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Най - добрия вариант да свириш по силно с това кубе е до го озвучиш с микрофон и да го пуснеш през по голяма система(на репетиция или концерт)!Иначе за вкъщи и самостоятелни репетиций мисля че е достатъчно като сила. Цитирай
ultramega Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Аз за вкъщи имам 15 ватово кубе Фендер и да ви кажа че ако врътна Volume над 2 и идват съседи да ми се карат. Добре че не си купих нещо малко по мощно и по скъпо (и по лампово)за вкъщи както възнамерявах Е това е в случай че сте в панелен блок , като моя. В къща предполагам нещата не стоят така. Цитирай
SviStyle Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Имаш и друг вариант.Ако си на концерт или репртиция вадиш от слушалките и шибваш в пулта.Но мисля че звука ще стане много смачкан, сух и гаден.Пробвай. Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Не е ли много по-удачен варианта на концерт или каквото и да е звука да си мине през стандартния китарен говорител>микрофон>усилвателна апаратура ... За репетиция по-иде ама за концерт през изхода за слушалките.... нийди мноу Цитирай
SviStyle Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Не е ли много по-удачен варианта на концерт или каквото и да е звука да си мине през стандартния китарен говорител>микрофон>усилвателна апаратура ... За репетиция по-иде ама за концерт през изхода за слушалките.... нийди мноу Естествено че е много по удачно с микрофон. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 (Редактирано) Пичага, ако наистина имаш нужда от повече мощност(въпреки, че не виждам за какво ти е, доколкото разбирам не свириш по стадиони и зали), купи си по-голямо комбо. Китарните говорители са специално проектирани да възпроизвеждат звука от китарата, и ако включиш усилвателя към хай-фи колона, то тя никак няма да звучи като китарен говорител, а освен това, най-вероятно ще е по-малко чувствителна и по-слаба, без значение колко голяма е. Смисъл има да включваш единствено специализиран китарен кабинет с говорители. Редактирано Септември 24, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts