Jump to content
Българският форум за музиканти

Кубе свързано към колони


Jotty

Recommended Posts

Имам едно малко кубенце което хваща прах вкъщи ( Behringer AC108 Vintager 15W)... та въпроса ми е има ли някакъв начин да го включа към някакви обикновенни колони , ще изкарва ли звука такъв какъвто е и става ли въобще. Имам 3 входа на кубето - Instrument Input , CD Input и Headphones. Дали ще стане в headphones. :) Няма смисъл да го продавам , а мога да си го ползвам за домашно свирене поне :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 2 входа и 1 изход. Това, където пише Хедфоунс е изхода. Обаче не става да се ползва сигнала оттам, за да се включи в по-сериозна апаратура, опитвах вече. Сори :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откачи му фабричния говорител и за тея два кабела вържи колоната през която искаш да свириш.Трябва да внимаваш колоната да не е с по-малък импеданс от този за който е предвиден усилвателя(ако колонта ти е 4 ома,а усилвателя е за 8 рискуваш да го изгориш.Обратното не е фатално за транзисторен усилвател,но ще му падне мощността).

Все пак колоните трябва да са с китарни говорители,иначе няма смисъл.Ако смяташ да му сложиш колони от хай-фи уредба(или каква да е хай-фи колона) се откажи-ще свиир по-гадно.За чиста китара може и да ти хареса,но пуснеш ли някакъв дисторшън ще усетиш тръпката на гадния китарен звук. :hysterical:

 

Все пак какви колони искаш да му слагаш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най - добрия вариант да свириш по силно с това кубе е до го озвучиш с микрофон и да го пуснеш през по голяма система(на репетиция или концерт)!Иначе за вкъщи и самостоятелни репетиций мисля че е достатъчно като сила. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за вкъщи имам 15 ватово кубе Фендер и да ви кажа че ако врътна Volume над 2 и идват съседи да ми се карат. :metalist: Добре че не си купих нещо малко по мощно и по скъпо (и по лампово;))за вкъщи както възнамерявах :thumbs_up:

Е това е в случай че сте в панелен блок , като моя. В къща предполагам нещата не стоят така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имаш и друг вариант.Ако си на концерт или репртиция вадиш от слушалките и шибваш в пулта.Но мисля че звука ще стане много смачкан, сух и гаден.Пробвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли много по-удачен варианта на концерт или каквото и да е звука да си мине през стандартния китарен говорител>микрофон>усилвателна апаратура ... За репетиция по-иде ама за концерт през изхода за слушалките.... нийди мноу :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли много по-удачен варианта на концерт или каквото и да е звука да си мине през стандартния китарен говорител>микрофон>усилвателна апаратура ... За репетиция по-иде ама за концерт през изхода за слушалките.... нийди мноу :hysterical:

 

 

Естествено че е много по удачно с микрофон. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичага, ако наистина имаш нужда от повече мощност(въпреки, че не виждам за какво ти е, доколкото разбирам не свириш по стадиони и зали), купи си по-голямо комбо. Китарните говорители са специално проектирани да възпроизвеждат звука от китарата, и ако включиш усилвателя към хай-фи колона, то тя никак няма да звучи като китарен говорител, а освен това, най-вероятно ще е по-малко чувствителна и по-слаба, без значение колко голяма е. Смисъл има да включваш единствено специализиран китарен кабинет с говорители.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.