bmo Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Като гледам този раздел е почти замрял, но все пак да попитам. Насочил съм се към чейн за фънк и соул и след гледане и четене горе-долу се спрях на това - MXR M87 компресор, EBS IQ BLUE LABEL филтър и BOSS OC-5 октавер. Някакви мнения и препоръки? Или предложения за нещо друго? Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час За мен най-добре е да имаш параметрично ЕКю (поне една "лента", да отрежеш най-гнусната честота, обикновено 240-250 херца) и компесорът да има всички настройки, както са студийните и плъгините. По-конкретно да има контрол над атаката, за да можеш да обработиш (по-точно вдигнеш нивото) на това, което се чува след първоначалния пик. Харесвам модерно агресивен звук и без тях е теудно да си направи човек каквото му трябва. В моя случай, де... За компресор бях хвърлил око и на един лампов МаркБас, супер цвят и характер вадеше. Но аз не харесвам "чист" бас, дето звучи като дъска за гладене. Цитирай
Recommended Posts