мария Публикувано Август 3, 2007 Share Публикувано Август 3, 2007 Имам няколко мелодии,но са ги чули само родителите ми. Не знам изобщо дали стават,защото не ги е чул нялой който наистина разбира от композиране. Искам да разбера дали имате мнение на специалист за вашите мелодии и какво е то Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivp Отговорено Август 3, 2007 Share Отговорено Август 3, 2007 Защо не споделиш въпросните мелодийки с форума? Тук има хора , които по мое мнение, могат се произнесат компетентно и най-малкото да събереш отзиви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мария Отговорено Август 3, 2007 Автор Share Отговорено Август 3, 2007 как да ги кача във форума Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Август 3, 2007 Share Отговорено Август 3, 2007 www.putfile.com Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
coh-da Отговорено Август 3, 2007 Share Отговорено Август 3, 2007 Най-любими са ми мненията на специалистите. Особено тия с нам колко си тапии по музика, теория, практика и кви ли не още специалисти. Такива с лопата да ги ринеш. И аз си ги рина и наторявам с мненията им навсякъде! Дай си мелодиите и ще ти кажа дали НА МЕН ми харесват. Ако счетеш мнението на един човек, па макар и специалист, за меродавно относно твоето творчество, значи или си глупав или страдаш от себичност. Специалиста е човек като теб. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мария Отговорено Август 3, 2007 Автор Share Отговорено Август 3, 2007 на съм глупава, а и не страдам от себичност. просто се чудех каква тема да захвана, защото съм нова във форума. как да ти ги пратя мелодиите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Август 3, 2007 Share Отговорено Август 3, 2007 Мелодията може да изразява най-различни неща, които не са правилни или грешни. За целта на израза, в изкуството всичко е позволено. Останалото го наслагват теченията и го оформят стиловите рамки. Има теоретични принципи, разбира се, за добра мелодия, ориентири как да е построена, но от друга страна, ако само по този начин се конструира мелодията, то това не дава никаква гаранция за нейната изящност и живина като послание, което всъщност е есенцията - не толкова пликът, а писмото. Принципно, тя трябва да има климакс (една най-висока и една най-ниска точка), във важните метрични моменти да се движи постъпково и пр. Но пък по обратния ред - щом звучи добре в композитора, значи е добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SiNe_WaVe Отговорено Август 30, 2007 Share Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) Не мисля, че ти трябва мнение на специалист за мелодия. По състав тя не е сложен елемент на композицията.. Виж при хармонията вече е друго, защото там имаш повече зависимости между тоновете на мелодиите, които я съставят. Колкото до самостоятелна мелодия, както може би се досещаш, тя може да е или в конкретен лад/тоналност или извън всякакъв такъв.. но второто е почти невъзможно, защото в света съществуват безброй много ладове - мажорни, минорни, смесени ... и прочие. От стилистическа гледна точка мелодията може да съдържа или да не съдържа дисонансните мелодически интервали септима, дяволски скок и секстаскок без последващ в обратна посока след него. Въпреки, че тези интервали се славят като "опасни" сред класиците, ти гарантирам че никой няма да те бие през ръцете заради тях, ако самата мелодия съдържа израз в себе си, но там вече отиваме на възприятия и то чисто индивидуални. Редактирано Август 30, 2007 от SiNe_WaVe Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ipo Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 Имам няколко мелодии,но са ги чули само родителите ми. Не знам изобщо дали стават,защото не ги е чул нялой който наистина разбира от композиране. Искам да разбера дали имате мнение на специалист за вашите мелодии и какво е то хихи ,, туй от опит кой ли го не знае Най-добре е да питаш съседите ! Ако пък не си и чувала за тях още по-трябва да ги питаш .. пък ако само досаждат питай ги каква музика слушат и си вади заключение ... Ако пък нямат добра акустика от банята ви ...вземи и се изцепи няколко уикенда подред и стои да видиш! Наистина е добро като инфо. ! мерци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 11, 2007 Share Отговорено Септември 11, 2007 Ще се справиш ли с качването на мелодийките? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Септември 11, 2007 Share Отговорено Септември 11, 2007 (Редактирано) аз пък съм от страната,че не е нужно да се иска мнението на музиканти по-скоро можеш да питаш някой обикновен човек,който чува музиката по "правилния" начин и ще ти каже честно дали му харесва. P.S. всеки един музикант ще даде някакво мнение...но важното е да не ги слушаш,защото все пак говорим за твоята музика,а не на "музиканта"...oтделен е въпроса за музикален продуцент...но тук темата става много дълга Поздрави! Редактирано Септември 11, 2007 от Topsun Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 A3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gili79 Отговорено Март 3, 2008 Share Отговорено Март 3, 2008 Миме не се притеснявай мило.Аз също имам моя музика и досега само 30 човека са я слушали.Ще ми бъде интересно да чуя твоите и ако мога да ти помогна и ако ми харесат може да стане нещо.Аз пиша и текстове така че може да се измисли нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts