Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Аз от пиана не разбирам. От пианисти и свирене на пиано - също. Но тоз определено е образ, от няколко дни го следя.

И тук на това видео си показва домашната колекция. Към нея има и арфа, нея не я коментираме. Има няколко синтезатора и миди-клавиатури - тях не ги гледаме също. Но съм любопитен - показва разни старо-изглеждащи инструмента - колко ли струват по отделно (горе-долу) и колко е общата сума на колекцията?

Също - каква е тая измислица в черно, във видимо реални размери и само 5 клавиша на кръст?

Ако следите други подобни образи - давайте ги.

Редактирано от RaverWild
Отговорено

Почти като вкъщи - сума ти пиана, от ретро до съвременни + куп електронни клавиатури. :D

Тоя го знам от поне 10 години, но съм го гледал много малко в началото, защото не ми допадна начина, по който си оформя клиповете...даже да си го кажа, че направо ме дразнеше. ;) Иначе благодарение на това, че е бразилец, има доста абонати и гледания на клиповете си. А онова малкото с 5-те клавиша си е камуфлаж и не служи за нищо, той имаше с него отделен клип някъде по времето на ковида, но не ми се търси в момента.

Отговорено

Да де, ма за какви пари иде реч, че ми е интересно в тая колекция? Защото синтезаторните хаймани дават по 5 бона за определени синтове, но в случая това са класически инструменти и нямам идея от цени.

Отговорено

Като гледах клипа, не обърнах много внимание на всеки инструмент, но то и няма как да се разбере само на картинки. Има ценни и редки инструменти, които наистина струват много, а има и инструменти пак от този период, които всеки може да си позволи. Важно е и състоянието на всеки един такъв музеен експонат, защото ако са зле, реставрацията струва много, а части трудно се намират. Може би копието на клавесина и още някой клавир да са го поохарчили, но за пианата останах с впечатление, че никак не са поддържани и ги е взел най-вече за асортимент на клиповете си. Има вероятност в някои клипове да е споменал нещо за цени, но тъй като не го гледам, нямам представа какво е пускал в последните години.