Slash's Snakepit Публикувано Август 1, 2007 Share Публикувано Август 1, 2007 Здравейте колеги отново искам помощ. Навързал съм 9 камиончета и педали последователно, и съвсем случайно разбрах че през педалиерата губя около 10% от сигнала, както и доста от високите на китарата. звука е глух и по-тих от колкото китарата ми дирекно в кубето. Държа да отбележа че захранване, кабели, камиончета и педали са маркови и качествени, и не би трябвало да е от тях. Чувал съм за Луп системе точно за тези загуби, но незнам откаде да я намеря. Ако някой знае някакъв изход за загубите Моля пишете Мерси, и Успех на всички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Прочети това: http://www.tech21nyc.com/tech_notes/technotesFrameset.html Най-добра работа ще ти свърши един бустер който да сложиш в началото на чейна и да не го спираш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash's Snakepit Отговорено Август 1, 2007 Автор Share Отговорено Август 1, 2007 Бустер имам, и с драйва е Ок, но ми разваля чистата китара където губя високи и сигнал. Системите които ми прати каде могат да се намерят или направят??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Това са стандартни проблеми при навързване на много елементи в една система. Затова името на Пит Корниш е толкова боготворено в света на музикантите (той прави системи за големите имена). Искам да те предупредя, че самостоятелното решение на проблемите обикновено не се увенчава с успех, защото изисква сериозни познания и умения в област доста по-различна от музиката. Ники ти дава една минималистична представа за решение, което обаче не винаги е панацея. Това, че елементите са "фабрични", изобщо не означава, че са качествени. Освен музикантския поглед, има и технически. Обикновенно отделните елементи не са предвидени за употреба в система - просто си имат ограничения, които са причина за посочените проблеми. Мойта препоръка е с проблема да се занимае специалист, който да е наясно с техническата страна на въпроса. Трябва професионално да се диагностицират причините и да се допълни или преработи камарата от камиони, кабели, захранвания, педали и т.н. Иначе ще се въртиш в омагьосан кръг, ще даваш пари без резултат и накрая пак ще даваш пари за да се оправят нещата. Има си поговорка - козата си иска .....! От моя опит във форума, има няколко човека, които са наясно (поне донякъде) и могат да ти бъдат полезни. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Не разбирам от техническата страна на въпроса,но понякога ползвам до 6 камиончета заедно без загуба на сигнал(поне такава която аз мога да чуя,а аз съм маниак на темата).Единствения съвет ,който мога да ти дам е да елиминираш некачествените ефекти от рига(от типа на Беринджър,Арион,някои Диджитек и ДОД и тн.)Провери еднин по един ефектите ,които използваш,дали някой от тях конкретно е отговорен за загубата на сигнал при байпаса,ако имаш Диджитек и Беринджър им обърни специално внимание.Също важни са качествените пач кабели Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 ^Подкрепям на 100%, провери всяко едно камионче поотделно, за да разбереш ако е от тях ,кое точне те дъни,като го тестваш разбира се с предварително изпробвани и изрядни кабели! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Ibanez RG-7420 Cry Baby Original Fender Tuner Overdrive Korg Tone Works 104ds Boss Compressor Limiter RCL-10 Morley PDW Boss Chorus CE-3 Boss Digital Delay DD-2 Boss Power Supply RPW-7 Dinacord Hi-Fi Favorit 2 Cerwin-Vega Dan Armstrong човека си е дал рига - както виждате няма нищо смущаващо. Overdrive -това не е конкретизирано,но при 9 ефекта е нормално да губи 10 % от сигнала не може ли да ги намалиш на 6,както е Кольо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash's Snakepit Отговорено Август 1, 2007 Автор Share Отговорено Август 1, 2007 Немога да им намаля бройката защото скоро ще станат 12 и тогава проблема ще стане страшен. Благодаря на всички които писаха, ще ви послушам всички за да видя кое ще е най-отдачния вариянт. Ако някой от Форума знае още нещо по въпроса моля още нека пише. Ако някой разбира и може да помогне нека да се видим, плащам си всички услуги както си му е реда. Мерси и Успех на всички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Извинявай за любопитството - с този риг който искаш да стигнеш 12 настьпикутийки често ли свириш на концерти в София и страната? Ibanez RG-7420 -китарата Dinacord Hi-Fi Favorit 2 Cerwin-Vega Dan Armstrong - това са ти усилвателя с колоната. остават ти - 8 ефекта - и захранването - то не е ефект и не влияе на звука (Boss Power Supply RPW-7 - предполагам е ОК - и не внася смущения) Оттук - от ефектите - махаш бос тунера - може да е включен , но не и в веригата, като решиш да се настойвай между песните - вадиш кабела - бам в тунера ,настойваш и пак врьщаш в чейна.Извдихме един. Май виждам 2 уауа-та - Дьнлоп и Морли предполагам - не в всяка песен имаш уауа.ами подреди си така песните - че дори да ти се налага да ползваш 2 различни уауата - те няма да са в една песен. тоест може да менкаш уауатата между песните. ето ти 6 ефекта. ако трьгнеш да правиш кьстьм суичинг система се приготви сьс сериозна сума такива системи на запад си позволяват - звезди от ранга на Пинк Флойд,Айрьн Мейдьн и тн - пьрво защото - ефектите се разглобяват и интегрират в една система, оттам си остават вечно твои - примерно дал си еди колко си пари за тези ефкти, после самата суичинг система примерно ще струва 600 лв (тук малко стрелям в тьмното-но ако я порьчаш на Пит - не ти мьрдат 600-900 евро примерно) и в един момент - тази скьпа система, ако решиш да я продаваш -просто трябва да я подаряваш.... такива системи са оправдани от голямите доходи на звезди от ранга на гореспоменатите, но естествено ако имаш излишни пари и искаш да се игьзариш - го ахед. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash's Snakepit Отговорено Август 1, 2007 Автор Share Отговорено Август 1, 2007 цялата педалиера до момента е малко над 1500лв. скоро ще стане около 2000лв надявам се. просто съм малко вманиачен да имам убийствен звук и камиончета (ефекти) с които да няма звук който да не възпроизведа. истината е че ми писна от ефтини марки които с времето ти излизат 2-3но. тези ги събирам вече няколко години и не съм ги усетил парите, като голяма сума дадена наведнъж, но ако си дам сметка с китарата и кубето може да мина и над 5000лв, което за мен не са много пари, при положение че само любимата ми китара е около 4000евро Les Paul Custom Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash's Snakepit Отговорено Август 1, 2007 Автор Share Отговорено Август 1, 2007 относно колко ефекта изпозвам: почти всички нон-стоп, особено Морлито което е Волюм-Бустер-Уа, и Дън Лопа който ми е основен Уа педал, останалите ефекти си зависи от песента (кавър или авторско) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 Мойте уважения! Ти си рядък екземпляр в българското музикално пространство, където повечето хора се интересуват най-напред да е евтино (ако може без пари) и най-накрая от качеството... Мисля, че мога да съм ти полезен когато решиш да предприемеш нещо по въпроса. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kostov Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 ИМАШ Л.С. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts