Maestroto Публикувано %s в %s Публикувано %s в %s (Редактирано) Та, уважеми съфорумници!(Майко, отколко време не съм влизал тук!) Седях, седях, пък че седнах и написах едно приложение за кийборди. Голяма чуденка ми беше в коя секция да се похваля, но пускам в софтуер, макар повече да подхожда на "всичко за аранжори, па серии т.н. (цитирам по памет )" Та както е видно от заглавието на темата, апчето генерира терцови тонове, в основни ладове, характерни за, хм..... да речем балканския полуостров. Другата му опция е генериране/изкривяване на тоновете в така наречените коми/скали, по-характерни за турска, индийска и етнически тип музика. Първоначалната му идея беше да е само за аранжори тип "Хитър Петър", но после му отпуснах края(да видите, че съм човек😁) и за синтове. Разликата е в броя миди канали реално, както и да е, няма да навлизам в подробности. Та, такива ми Ви работи! Остаявм линкче към сайта само - не търся продажби или реклама. По-скоро ми се иска да обсъдим нещата с интелигенти хора, че то потенциалните ми купувачи са.... 🤪 Предоставеното видео демо е от Михаил Гаджев. http://keyboardsoftkontrol.com/ Редактирано %s в %s от Maestroto 2 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Поздравления, подкрепям с две ръце! Единственият ми въпрос е как може да се контрлира силата на генерираната хармония и другото е ще има ли версия за Android/Windows? Не всички сме Apple сектанти ... P.S. По отношение на оформлението на сайта аз бих разкарал това "дигитална прецизност с аналогова душа", звучи, все едно ще ми продаваш някакви лампови VST компресори ... Цитирай
Maestroto Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Силата се управлява от хардуерния инструмент. Тва не е нищо повече от прост миди мапинг. А вече ефекти, сила и т.н параметри се управляват директно от синта или аранжора. За Андроид забрави. Причините са няколко. Първо няма унификация на миди протокола, което е тотална тъпня за мен. Пример - два различни модела Самсунг, на единия работи, на другия не ще да откъсне. Какво остава за различни марки. 😁 Няма смисъл да пускам приложението и да нямам представа къде ще работи или не в зависимост от малоумщините на производителя. При епъл знам - още при започване на писане задаваш ОС. От там на сетне не те интересува какво е устройството. Покрива ли изискванията за ОС - работи. Толкова. Второ. Всеки третокласник може да кракне апк. Нивата на защита са потресаващо ниски. Не, че при желание няма вариант да се кракне абсолютно всичко на този свят, но нивата на защита при епъл са по-добри. Средностатистическия кракът няма да се справи, а хората които биха могли да го кракнат няма да тръгнат да се занимават със смешно приложение. 😉 При експорта на апа от Swift към инсталационен файл, се обръща директно на машинен код, който е доста тегав за разбиване. Пак казвам, не невъзможен, но… И не на последно място - дистрибуцията. По-добре организирана е в Епъл. 😁 Та сектанството си има причина. Да не говорим, че две седмици се борих с шибания Андроид без особен успех. Върви прилично на топ модели скъпи телефони, надолу започват проблеми. За айос ми трябваха точно два дни. Работи. Толкова. 😁 1 Цитирай
Recommended Posts