Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам възможност да закупя това Pеavey Void 2 за 170 евро, но ме притеснява напуканото. Струва ми се, че не е само повърхностно.Ако се загледате, пукнатинката, макар и по-малка, продължава надолу до под второто ключе. Това поправимо ли е от опитен лютиер или не си заслужава?

Иначе останалата част от китарата е в почти отлично състояние.

peavey.jpg

pp.jpg

ppp.jpg

pppp.jpg

rere.jpg

Отговорено

700 паунда намирам като цена, но те не се произвеждат от много години вече. EMG адаптери, бърз гриф, нисък екшън - метъл машина. Иначе говорих с лютиер - няма проблем да се оправи, но ако искам и да изглежда като ново - 200-300 лева за нова боя и т.н...нещо много ми се струва, ама сигурно е толкова.

Отговорено

Аз на твое място бих се целил в китара за 400 евро втора ръка без дефекти или направо нова. Каква е гаранцията, че тази инвестиция от 200-300 лв. ще е надеждна и лютиерът няма да те прехвърли? Окей, ако имаш надежден такъв, разбирам, ама все пак ... :icon_shithappens:

Отговорено

Ами не, всъщност само ще го лепне, за да няма драми вбъдеще. Дори и той ми каза, че няма смисъл от боядисване и т.н...Пък и аз си имам хуабва друга китара, тая просто така за спорта.

Отговорено

А иначе да попитам от любопитство – какъв ти е мотивът за покупката? Да имаш резервен инструмент? Дървото и адаптерите как са? Бриджът държи ли? Ще свириш ли на живо с нея или само ще дзънкаш вкъщи? За на живо аз винаги бих предпочел инструмент, който не се разстройва пред някакъв с "ебаси адаптерите" ... ;) То в тоя ценови диапазон все едно от тия неща ще куца. 

Отговорено (Редактирано)

А китарката е в отлично състояние иначе. Мотивът за покупката е, че ми беше скучно и случайно попаднах на тая серия на Peavey и изведнъж ми се прииска една такава. Само за дрънкане и забава вкъщи я взимам, никъде не свиря. Иначе имам LTD EC1000 Evertune, като основна китара. Тази е чисто и просто ей така, нямам реална нужда.

МИ ценовия диапазон е 700 паунда през 2012-та, не мисля,че е точно евтина. Даже само добри отзиви има из нета, каквото успях да намеря като ревюта, форуми и т.н...

Редактирано от Voidhanger
Отговорено

Ясно ... ами добре. Чуй и някакви аудио-ревюта ако има, адаптери трудно се слушат през нета, но горе-долу някаква представа човек може да придобие. 

Отговорено

Слушах, те са си стандратни EMG 81/60, нищо нечувано. Аз исках друг модел от тази серия, но рядко изпадат и това в момента е единствената, която има за продажба. Има и една друга - Peavey Twentythree, ама е с по-евтините активни адаптери VFL, но пък е в по-добро козметично състояние...