Bohemian Публикувано Юли 18, 2007 Публикувано Юли 18, 2007 Търся си евтин синтезатор, на който тепърва ще започвам да се уча да свиря и от обявите във форума се спрях на тези два модела. Бихте ли ги сравнили? Какви са предимствата и недостатъците на единия и на другия? Вие кой от двата ще ми препоръчате? Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 Здравей, първо май трябва да решиш какво търсиш- синтезатор или workstation(самосвирка) според мен място за сравнение между двата клавира почти няма но нека и други колеги си кажат мнението Успех в новото начинание Цитирай
yamaha Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 (Редактирано) Прав си...все едно да сравняваш джип със спортна кола...всяка си има различно приложение. Редактирано Юли 18, 2007 от yamaha Цитирай
Bohemian Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 Аз се спрях на тези двата, заради цената, иначе нищо не разбирам. Ще ми обясните ли какви са приложенията на единия и другия? Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 При всички случаи Роланда е по-добър - той е класически професионален синтезатор. JV серията са една от най-успешните на ROLAND. Той ти трябва ако искаш да свириш в група и не само. Звуците му са перфектни (като за времето си), имаш по-голяма свобода да ги управляваш. Няма аранжор - както всички клавири в този клас... Касиото има аранжор, но тук свършва всичко - няма нищо повече. Касио е може би най-евтиния възможен вариант за клавири. Те са създадени за непрофесионалисти и като по-качествена играчка за деца. Това е МОЕ мнение. Някой друг може да мисли по друг начин, но съм сигурен, че и много хора ще ме подкрепят. Все пак КАСИО имат и някои малко по-сполучливи модели, обаче те са при дигиталните пиана... Останалото наистина не струва... Та съветът от мен е - от тези двата - определено роланда!!! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Определено Роланда. Причини много- Руснака каза доста от тях.. В добавка - Роланда има повече контролери, няма колонки в корпуса - за мен това е категорично доказателство за детски клавир Да не говорим за сравнение между марки и модели, серии.. Касиото е алтернатива за децата в ранна степен на обучение. Има едни много весели клавирчета с едни светещи клавиши в червено, които ти указват къде да си сложиш пръста за да получиш правилния тон. Колкото и да си начинаещ и какъвто се да е.. малко е инфантилно с тия касиота (с изключение на ел. пианата). Цитирай
zdravko87 Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 няма колонки в корпуса - за мен това е категорично доказателство за детски клавир Помисли малко - ще кажеш, че ПА серията на КОРГ са детски играчки ?!?!?!? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 Да не са детски ... домашни са , а домашните са направени не толкова често да излизат на сцената , както детските ... абе асоциации ! Иначе по темата - Roland - перфектен звук за неговата възраст и цена сега ... Плюсовете със сигурност са повече от минусите . Ако си тръграл да учиш синтез - трябва ти синтезатор (като Rolanda) ... Casio - най-неприятното в случаите на CTK и PSR сериите (съответно на касио и ямаха) е , че имат дисплейче с клавишчета и самоучител напълно безполезни джиджавки . Нямаш контрол върху звука - ОСНОВЕН МИНУС . А за аранжора , че е плюс ... То един аранжор има че ..... Ако ти трябва хубав саунд , а искаш да правиш и аранжименти - вземи роланда и един миди кабел за връзка с PC Съмнявам се да тръгнеш да правиш някъде one-man-шоу , че да ти трябва аранжимент Live ... иначе пък може да разгледаш и обявата за Roland D-20 . Аз доволен от тая играчка Цитирай
Bohemian Отговорено Юли 24, 2007 Автор Отговорено Юли 24, 2007 Благодаря за отговорите. Взех си Roland-a. Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 А така!!! Ще черпиш!!! Надявам се, че си доволен!!! Това е класически модел на РОЛАНД - абе красота! Цитирай
roi Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Честито Rolanda е добър избор в твоя слу4ай. А че Ра серията са домашни играчки това може даго каже само тоя дето неможе да си го позволи при мене е точно обратното ROLAND D 50то ми е постояно в къщи а PA x1то вечно на сцената. Успех Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Ами... да ти кажа ако имам достатъчно пари, никога, ама никога няма да си взема ПА. Предпочитам Мотиф, МО.. Джуно... ама това си е мое мнение - за всеки влак си има пътници. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Ами... да ти кажа ако имам достатъчно пари, никога, ама никога няма да си взема ПА. Предпочитам Мотиф, МО.. Джуно... ама това си е мое мнение - за всеки влак си има пътници. И мене ако питате - PA си е кръчмарска свирка . Винаги един КОРГ идва в по-добре Иначе по темата - избора ти е правилен Цитирай
kalinpetkov Отговорено Септември 2, 2007 Отговорено Септември 2, 2007 да сравняваш motif с Pa, е глупаво. сравни Motif с Triton. По-логично е Цитирай
Recommended Posts