Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не знам в коя друга тема да попитам, а проблемът е сериозен, макар и не спешен.

За Нова Година ще си правим дъртешко парти и единодушно ме набедиха да се заема с музикалното оформление. С повечето неща, мисля бих могъл да се справя, включително с амбиент, старо диско, чилаут и т.н. но едно от семействата си падат и по чалгата, а тук, за съжаление, съм тотален ръб.

Някой би ли рискувал да ми препоръча нещо като топ ъф дъ бест десетина, не повече, актуални към момента парчета в тази област, с които да изпъкна като всестранноразвита личност?

Не ме бийте много и предварително благодаря на отзовалите се.

Отговорено

Далече съм от поп-фолка, но пък имам познат DJ, който редовно озвучава балове, сватби и всякакви частни партита и когато му наближи някакво по-дълго събитие, редовно ми дава задача да му събера всичко ново, което се слуша в момента и което е танцувално. И тъй като аз не следя нито "звездите им", нито материала им, обикновено той ми дава един списък на това, което му е необходимо, след което аз изтеглям клиповете от Youtube, взимам аудиото, махам всякакви паузи или звукови ефекти, които може да има в клипа и оставям само полезната част. Лятото пак ми беше дал същата задача и тъй като все още не съм ги изтрил и са някъде из дисковете, мога да ги вкарам в архив, ще го кача някъде и да ти дам линк да си ги изтеглиш.

Отговорено

Еха! Дори не смеех да се надявам на подобна помощ! И аз бих могъл да пообработя съответните клипове, но ценното, в случая, са заглавията. Там хабер си нямам. Само аудиото ми трябва- да! Нещата ми трябват за края на декември, не е нещо спешно. Когато можеш.

Отговорено

Сега ще ги намеря и ще ти пратя линка на ЛС. Единствено ще ти липсват някои песни, които евентуално са станали вече хитове в промеждутъка от август->досега, но за 3 месеца не мисля, че ще са изкарали  много продукция. ;)

Отговорено

Е, аз ще подбера и някои от класиките- Радка пиратка, Камъните падат, Кондьо... Там, имам някакъв шанс да се справя. Не вярвам липсата на най-най-най новата продукция да ме провали в начинанието. Пък и, тези неща се пускат в тази фаза на купона, в която повечето участници са в специфично състояние...

Както и да е. Спирам, щото си прося шамарите вече. Благодаря за съдействието. Бих почерпил при първа възможност.

Отговорено

Дръпнах *.rar файла, благодаря ти от името на новогодишната компания. Тази вечер нямам време, но тези дни ще преслушам нещата. Сигурен съм, че ме очакват незабравими мигове!

Бъди здрав!

Отговорено
1 hour ago, Тропчо said:

Сигурен съм, че ме очакват незабравими мигове!

Със сигурност няма да ги забравиш, понеже съм ти изпратил песни с общо времетраене над 3 часа и вероятно ще си ги припяваш даже и след новата година...може и да те гледат малко странно по улиците, но ти си го поиска. :D

Отговорено

И покрай кючеците да не забравиш да пуснеш Дунавското хоро ... :greenball:

22 hours ago, Тропчо said:

Не вярвам липсата на най-най-най новата продукция да ме провали в начинанието.

Абсурд, те новите звучат еднакво дискотечни и трудноразлични ... ще добавя и аз някакви тука в темата, на база пребиваването ми на разни веселия и забави ... 

Отговорено

Азис & Гелена и Дамян & Миле Китич може да не ги тегли, има ги в архива ; другите 2 ги няма,  но като ги чух, не намерих съществена разлика от останалите дето вече съм му ги пратил - общо взето всяка се различава от другата само по тоналност и кой я пее. :P

Отговорено

Към автора на темата, според зависи от настроенията и ако аудио системата е добра, към 3-4 ч. в Новогодишната нощ може да ги удари малко към The Final Countdown/Thunderstruck/Enter Sandman и т.н., от скромният ми опит, че любимите парчета от твърдия стил на поп-фолк феновете са It's My Life и Billy Idol - Speed. :lol: А иначе от категория поп-фолк, китари с драйв има в някои парчета на Преслава ... и до там май. :) 

Отговорено

Малко неочаквано за мен, невинният ми въпрос беше обособен в цяла тема, та ще се възползвам да кача някои мои плейлисти в ютуба. Може на някой да му свършат работа.

Този плейлист беше направен по повод състезанието по бавно пушене- Балканска купа Пловдив. Трябваше да върви, докато трае самото състезание. Критериите, които си поставих, бяха:
- музика за фон- лека и неангажираща;
- предимно инструментал, понеже вокалите привличат внимание;
- предимно студийни записи, без участие на публика- викове, аплодисменти, ах о ох;
- все пак, трябваше да има някаква динамика, смяна на ритъма чат-пат... целта беше състезателите да си пушат спокойно, а не да ги приспивам.
- времетраене около 2 часа (победителят Раду Кукута от Румъния завърши с време 2:05'22'') така че- побрахме се във времето.
Беше ми ясно, че няма да мога, да се занимавам с уредбата, понеже бях и тайм-кипър на състезанието, така че пуснах нещата да се въртят разбъркано и... ми, мисля че стана добро състезание.

По Нова Година, въпросният плейлист може да се ползва за сутрешно близане на рани- т.нар. махмурлук, следобедна игра на карти и други тихи игри... когато резките движения и шумове пораждат болки в главата. Може да се ползва и за документообработка или друго чоплене на компютъра... Примерно, де!

Кобенот, абсолютно съгласен съм с наблюденията ти. Към любимите парчета на чалга-феновете бих добавил и "Е-е-е-е онова парче на Кис" и "Онова на Ерик Клептън от "Хубава жена"", дето в крайна сметка се оказва на Джо Кокър от "Девет седмици и половина".