Mimko9998 Отговорено Ноември 14 Автор Отговорено Ноември 14 Интерфейс 1000 например и микрофон кабелен обаче пак 1000 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 Бюджетът е доста добър и вариантите са много...даже може да си вземеш по няколко и от едното, и от другото. 1 Цитирай
Mimko9998 Отговорено Ноември 14 Автор Отговорено Ноември 14 преди 22 минути, yamaha написа: Бюджетът е доста добър и вариантите са много...даже може да си вземеш по няколко и от едното, и от другото. Ами не знам колко е добър ама мисля че е нормално гледам има и микрофони по 20 хил лв.....та моя си е доста скромен Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 (Редактирано) Динамичен за 20к? Дай да го видим, че ми стана интересно - да не е някой бутиков произведен в единична бройка? Такива суми обикновено са характерни за някои конкретни модели студийни микрофони, но чак толкова скъпи динамични досега не съм виждал. П.П. Всъщност след като се поразтърсих, видях един дето може и да е по-скъп, понеже е инкрустиран с диаманти и на него пее Снууп Дог. Редактирано Ноември 14 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 За мен лично ей това е супер като предложение – цък, имаш си интерфейс, сносен микрофон, слушалки, че и 3 м. кабел. Има и бъндъл с кондензаторен микрофон, аз бих се въздържал от него по гореописаните причини – цък. И двата се чуват супер, ето демо – цък. За мен по-смислена инвестиция е 200-300 лв. за микрофон + интерфейс и 1700 лв. вложени в уроци, отколкото да си взимаш някакви скъпотии и после пак сме на изходна позиция. И за да ти докажа, че магията не е в скъпият микрофон, ще ти пусна едно мое демо на един Samson за 60 лв., който сравнявам с два Mackie микрофона за по 120 лв., пуснати в Mackie миксер в интерфейс, който може да бъде открит за около 300 лв., но с много подобни качества на Focusrite-та, който ти предложих по-горе. Ето: P.S. Според мен разликата между двата Mackie микрофона, които принципно трябва да са от един и същи модел е, че единия има около +0.230983825 dB повече високи среди (образно казано ), които моментално могат да бъдат коригирани от миксера със супер лека корекция на високите. Маркирал съм си кой-кой е и в по-глухи кръчми карам с по-яркия и обратното, в места с много отражения с по-глухия и така ... Иначе този пич прави добър обзор на различни микрофони и го сравнява с Mackie-то, което ползвам. Причината да не ти го реферирам е, че вече от година близо не го продават ... иначе ако ти падне втора ръка, не се замисляй. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 35 minutes ago, Koobenot said: Иначе този пич прави добър обзор на различни микрофони... И ти ли го следиш? Аз съм абониран за канала му сигурно откакто го е отворил. Хубавото при него е, че има системност и всеки път прави тестовете по един и същ начин, а освен това си е музикант (китарист) и даже малко попява. Малко ме дразни напоследък с това "Hellooo, Neumann" когато стигне до сравнението с U87, но още го издържам. А иначе аз също съм на мнение, че на колегата му е рано да търси перфекционизма в апаратурата и да се харчи излишно, при положение, че на тоя етап е по-добре да поработят с някой върху гласа му. Не че не е добре да имаш скъпи неща, които сигурно ще ти дадат още някой процент по-добър звук в сетъпа, но няма как Хеликона, аудио интерфейсът, студийният микрофон или каквото и да е, да му направят гласа така, че на някоя македонска да запее първия, а не втория глас (чух го в някое от парчетата дето беше сложил) - най-много да му поизравнят малко пеенето, но песента пак ще си остане с изпят втори глас. Просто никой (или хайде, нека да е "почти никой", че и такива съм срещал) не се е родил научен и без малко солфеж, малко развиване на гласа + някакви основни знания да е пропял от раз. То и няма как да е обратното де, понеже нямаше да има толкова много вокални педагози, а ония добре пеещите дето ходят на музикалните формати, нямаше да имат нужда от ментори. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 35 minutes ago, yamaha said: И ти ли го следиш? Не го следя, гледах го като си търсих микрофон ... но го прицъках и доста яки дема прави. Цитирай
Recommended Posts