Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
преди 22 минути, yamaha написа:

Бюджетът е доста добър и вариантите са много...даже може да си вземеш по няколко и от едното, и от другото. :)

Ами не знам колко е добър ама мисля че е нормално гледам има и микрофони по 20 хил лв.....та моя си е доста скромен 

Отговорено (Редактирано)

Динамичен за 20к? Дай да го видим, че ми стана интересно - да не е някой бутиков произведен в единична бройка? :P Такива суми обикновено са характерни за някои конкретни модели студийни микрофони, но чак толкова скъпи динамични досега не съм виждал. ;)

П.П. Всъщност след като се поразтърсих, видях един дето може и да е по-скъп, понеже е инкрустиран с диаманти и на него пее Снууп Дог. :greenangel:

Редактирано от yamaha
Отговорено

За мен лично ей това е супер като предложение – цък, имаш си интерфейс, сносен микрофон, слушалки, че и 3 м. кабел. :) Има и бъндъл с кондензаторен микрофон, аз бих се въздържал от него по гореописаните причини – цък. И двата се чуват супер, ето демо – цък. За мен по-смислена инвестиция е 200-300 лв. за микрофон + интерфейс и 1700 лв. вложени в уроци, отколкото да си взимаш някакви скъпотии и после пак сме на изходна позиция. И за да ти докажа, че магията не е в скъпият микрофон, ще ти пусна едно мое демо на един Samson за 60 лв., който сравнявам с два Mackie микрофона за по 120 лв., пуснати в Mackie миксер в интерфейс, който може да бъде открит за около 300 лв., но с много подобни качества на Focusrite-та, който ти предложих по-горе. Ето:

P.S. Според мен разликата между двата Mackie микрофона, които принципно трябва да са от един и същи модел е, че единия има около +0.230983825 dB повече високи среди (образно казано :) ), които моментално могат да бъдат коригирани от миксера със супер лека корекция на високите. Маркирал съм си кой-кой е и в по-глухи кръчми карам с по-яркия и обратното, в места с много отражения с по-глухия и така ... :) 

Иначе този пич прави добър обзор на различни микрофони и го сравнява с Mackie-то, което ползвам. Причината да не ти го реферирам е, че вече от година близо не го продават ... иначе ако ти падне втора ръка, не се замисляй. ;) 

Отговорено
35 minutes ago, Koobenot said:

Иначе този пич прави добър обзор на различни микрофони...

И ти ли го следиш? :) Аз съм абониран за канала му сигурно откакто го е отворил. Хубавото при него е, че има системност и всеки път прави тестовете по един и същ начин, а освен това си е музикант (китарист) и даже малко попява. :lol: Малко ме дразни напоследък с това "Hellooo, Neumann" когато стигне до сравнението с U87, но още го издържам. :P

А иначе аз също съм на мнение, че на колегата му е рано да търси перфекционизма в апаратурата и да се харчи излишно, при положение, че на тоя етап е по-добре да поработят с някой върху гласа му. Не че не е добре да имаш скъпи неща, които сигурно ще ти дадат още някой процент по-добър звук в сетъпа, но няма как Хеликона, аудио интерфейсът, студийният микрофон или каквото и да е, да му направят гласа така, че на някоя македонска да запее първия, а не втория глас (чух го в някое от парчетата дето беше сложил) - най-много да му поизравнят малко пеенето, но песента пак ще си остане с изпят втори глас. :) Просто никой (или хайде, нека да е "почти никой", че и такива съм срещал) не се е родил научен и без малко солфеж, малко развиване на гласа + някакви основни знания да е пропял от раз. То и няма как да е обратното де, понеже нямаше да има толкова много вокални педагози, а ония добре пеещите дето ходят на музикалните формати, нямаше да имат нужда от ментори. ;)