slunce Публикувано преди 13 часа Share Публикувано преди 13 часа Здравейте, искам да купя електронно пиано, с бюджет около 1300 лв. Намерих това пиано https://radoslavmusic.com/p/kurzweil-ka130-wh-Digitalno-piano-Stolche, може ли мнение, затова дали е добро като марка, клавиатура, издръжливост на години. Харесах му характеристиките, но искам мнение от човек, който знае марката. Дали е хубаво за свирене, заслужава ли за тези пари? Благодаря ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено преди 13 часа Share Отговорено преди 13 часа Скоро се питах същия въпрос за Kurzweil, ето цитат на колегата ни @CyberGene: Quote Нямам впечатления от пианата им, иначе като марка са доста популярни при уъркстейшъните. Те са вече корейска фирма от отдавна и не съм сигурен дали са с високо качество. Със сигурност за хора, които са ценители на акустичното пиано с всички дребни детайли, най-добре са Ямаха, Каваи, Роланд, останалите нямат толкова ноу-хау. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slunce Отговорено преди 10 часа Автор Share Отговорено преди 10 часа Благодаря за отговора, замислям се за каваи, но ще го обмисля още. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено преди 10 часа Share Отговорено преди 10 часа Каквото и да вземете, гледайте за трисензорна клавиатура, например Roland FP-10. Ето на кратко обяснено какво представлява клавиатурата: 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено преди 10 часа Share Отговорено преди 10 часа 2 hours ago, slunce said: ...искам мнение от човек, който знае марката. Тук трудно ще откриеш човек с такова пиано. Най-добре отиди в магазина на "Радослав мюзик" (или в друг магазин), където имат този модел и виж на място дали ще ти хареса. Като цяло тази фирма е по-известна със синтезаторите си, отколкото с пианата, макар че общо взето май те точно са направили още през миналия век първото пиано, което да звучи като такова. През 90-те имах един колега, който свиреше по корабите и си беше накупил всичко възможно от Kurzweil - от К2500 до разни модули и разширителни платки, и беше много доволен от марката. Да, но от тогава минаха много години...както е споменал колегата от цитата, още през 90-те ги купиха някакви корейци, а след 2000-та ги "прекупиха" Хюндай, така че май и досега си остават корейска фирма. Колегата и друго е споменал в онзи цитат - "...за хора, които са ценители на акустичното пиано с всички дребни детайли, най-добре са Ямаха, Каваи, Роланд, останалите нямат толкова ноу-хау", и съм склонен да се съглася с него. Въпреки, че правят и дигитални пиана, Kurzweil отдавна се възприемат в тази област като "втория ешалон" (както и Alesis например), зад водещите фирми, които той е изброил в цитата. Не че този модел, който си избрал ще звучи лошо или пък ще се развали на втория месец, но все пак има доста неизвестни относно това, как ще се държи във времето, доколко добре звучи на живо от говорителите в пианото, каква е реакцията на клавиатурата и т.н. Отделно в данните на този модел видях 2 неща, дето хич не ми харесаха - клавиатурата не е "graded" (претеглена в диапазона) и второ...пианото е с 32-гласова полифония! Не се сещам в днешно време модел от друг производител, който да е с толкова малка полифония, защото 32 слагаха още преди 20-30 години, а сега минимумът е 64 или дори 128. Та това са ми общите разсъждения за пианата от тази фирма, на които не съм имал възможност да посвиря някъде на живо. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slunce Отговорено преди 8 часа Автор Share Отговорено преди 8 часа (Редактирано) А още не разбирам това "32-гласова полифония" за какво се отнася? Не е ли това обертоновете, които звучат с основния тон или се бъркам? Това още не го разбирам. Но благодаря за съветите, ориентирам се към водещите марки все пак, за да съм сигурен. Редактирано преди 8 часа от slunce Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено преди 8 часа Share Отговорено преди 8 часа Полифонията в електронния инструмент показва колко звука едновременно могат да се възпроизведат. На пръв поглед изглеждат предостатъчно, предвид десетте пръста, които имаме, но нещата са по-комплексни. Ако добавим реверберация или друг ефект, това гълта гласове ; ако натиснем sustain-педала - също ; част от саундите обикновено са моно, но има и такива в стерео, които са х2, а ако добавим щрайх или нещо друго за подложка на основното пиано - умножаваш още по 2 ; ако пуснеш и режима на сплит в режим еднакви октави (учител-ученик) - тогава вече не е много ясно по колко умножаваш. А когато стигнеш лимита, започват да спират някои от саундите (обикновено тия, дето най-първо си натиснал), така че тия 32 гласа всъщност изобщо не са много и свършват за нула време, а в случая все пак говорим не за обикновен кийборд, а за пълноценно пиано с 88 клавиша. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено преди 8 часа Share Отговорено преди 8 часа ^ Колегата е абсолютно прав, един от най-ясните фактори, че полифонията не е достатъчна е, че като свириш арпежи и много тонове наведнъж с натиснат педал, първите натиснати лимитът "ги изяжда", поне аз така съм констатирал недостатъчна полифония ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено преди 7 часа Share Отговорено преди 7 часа Не е само до полифонията. Едно, че човек няма много впечатление от пиано-продукцията на Kurzweil, понеже тия дето правят ревютата обикновено подминават моделите им и разглеждат най-вече Yamaha, Kawai, Roland, Korg, Casio и дотам, и второ - моделът ми се се струва твърде базов не само заради непретеглените клавиши, но и няма никакви виртуални симулации - string resonance, pedal resonance, key-off...нищо...и въпреки това е в диапазона над 1000 лв, а не под. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts