Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за това !


kkertev

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ами не съм ползвал, но каквото съм чел по нета за тях все е хубаво. Казват, че били най-добрите в модулриащите усилватели! Чичко ви Мъстейн мина на тях (е не точно на тези бръмбъзъци, ама е важна марката ;) ). Иначе и аз като теб съм си набелязал едно от тези като следващ усилвател, че тоя моя не мога да го трая, но сигурно направо ще скоча на 75 ватовото. Ако си вземеш такова едно пък било и 30 вата - пиши веднага рецензия!!! Щото сериозно съм се замислил, ама сега му е редът на седемструнната!

 

ПС: Който е виждал тези кубета тук - кажете в БГ за какви пари вървят?

Редактирано от Fanatik_Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, аз скоро минах през Динакорда на 5-те и ги зяпах тия кубета половин час. 75-цата ми хвана окото, ама ми трябва за вкъщи и ми се струва, че 30-ката ще ми свърши отлична работа. Ето и цените, които бяха лепнати отгоре: 15 ватовото беше 240 кинта някъде, 30 беше около 420, а върху 75-цата нямаше цена, само пишеше, че е запазено. Нека ако някой ги пробва или се престраши да си купи, да пише, че мн съм се наточил ;)

 

Също искам да питам, дали някой има впечатления от Line 6 Uber Metal. Хай гейн камионче, за което четох само добри неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aм... Fanatik_Priest, замисли се чичко Mustaine като е минал на Line 6, дали неговият rack има нещо общо с продуктите серийно производство на Line 6... :recourse:

 

То уж си има и YJM 308 дисторжън, ама все още звукът на Малмстийн си широко дискутиран... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

.... все си мисля че е добре да се изхожда от позицията - цена спрямо качество ... естествено че Мъстейн едва ли свири с такъв гиър - неговия е сигурно за 5-600 долара и това е нормално - той е звезда и т.н. .... въпроса е дали евтините- 450-700 лева - кубетата на Line 6 ще са по добри в ценовия си клас от другите основни марки в БГ - Marshal , Randal , Fender или пък Беринджър и т.н...... знам как звучи 50 ватовия двуканален Маршал , чувал съм и Рандал от 75 вата .... нека ако някой има Лайн 6 кубе да сподели мнение , а пък ако посне семпли ще е още по добре ... и още нещо важно - Лайн 6 имат два модела процесори от тоя тип дето мязат на мида - единия е със две буквички в края по различен от другия XT - говоря за Line6 POD и за Line 6 POD XT - разликата в цената им е 100 долара а при сума от 200-300 долара си е голяма разлика - предполагам че става въпрос за качествена разлика в ''саунд енджина '' на двата процесора ..... та проблема е , че в инфото в сайта на Лайн 6 не пише на кой от двата модела са базирани кубетата щото явно цялата серия Спайдър е с процесори вътре , а доколкото знам няма особена разлика в звука на Line6 POD и на варианта на Беринджър В-Амп 2 ... та ако някой знае нещо по въпроса ще съм благодарен да сподели ....- живи и здрави . Цеко :recourse:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... сега влязох в друг сайт и там е описано по подробно - уж кубетата от тая серия не са точно с процесори , но между другото се споменава името Line6 POD 2.0 което е всъщност цялото заглавие на по евтиния модел на процесори на Лайн 6 , освен това модела от 75 вата съдържа целия набор от кубета в себе си -7 на брой плюс отделен ревърб което не е така в 30 ватовия вариант - там са 4 кубета и няма отделен ревърб .. иначе говорителите са Селекшън 12 инча . цената в САЩ за 75 ватовия дзвер е 299 долара - 433 лева по сегашния курс - така че ако имате хора в Щатите може да ви излезе по евтино ... а освен това педалиерата с 4 педалчета и волум - уа такъв е 99 долара там .... големия вариант е около 350 дол. или нещо от тоя род , но и малката ще свърши работа , слушах демота .... ами не е зле , особено ако си го вземеш за 450-500 лева от Щатите - говоря за 75 ватовия вариант на Спайдър 3 ... Цеко :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Транспортът на обмисти пратки от ЮСА е голям проблем, освен ако не ползваш куриерските фирми, но там свалят по 3 кожи и пак имат лимит за размерите. Моето комбо е 112-ка и ЕДВАМ успя да ми го прати Моя Човек от США. Три пъти го преопакова, защото все надвишаваше с половин пръст МАХ допустимия от пощенските служби размер. Накрая го шипна облепен само с 2 слоя картон. Освен това цената скача ДРАСТИЧНО при по-тежки пратки и изобщо внасянето на АМР по тоя начин е голяма шитня! Ако си го носиш ръчно (надали можеш д аго качиш в самолета като ръчен багаж) може да е по-лесно, нямам опит...

Освен това ценовата политика на фирмите за предлагане на стоки в ЮСА и Европа е такава, че е почти юзлесс да си внасяш нещо оттам. Далаверинга е да се намери нещо евтино втора ръка от еБей и така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ta eто ви и разликата в кубетата (можеше и да не се присмивате, а първо да прочетете), тъпото е, че в Томан 75 ватовото е 359 евро (това с няква лека отстъпка) без превоза - в САЩ било 299 долара - правите разликата като обърнете в лЪвове и се тюхкате и вайкате как може да ни дерат толкоз много в Европа. За по-скъпите им продукти няма и да приказвам - иначе определено ми е интересно това кубенце (нищо че няма 2 говорителя) - рядко ще видите кубе с 4 канала (не става въпрос за пачове/бленди) и толкова модулиращи ефекти по него. Може и да не е от най-перфектните произведения на Лайн6, но на мене ще ми върши пеееерфектна работа като 2-ро кубе.

 

ПС: Никой не е казвал, че Мастията свири със Спайдър ІІІ - просто това показва на хората, които не знаят нищичко за марката, че е надеждна - влезте им в сайт-а и вижте на артисти кво става - даже ако търсим правилната реклама - МЕТАЛИКА ползват Лайн6 (само че едни други бръмбъзъци, дето са много офтопик в случая). Айде наздраве и по-спокойно - тука обсъждаме, не се изкарваме луди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая ти сам се изкара луд, защото това, което сме написали е просто допълнение към твоите думи, а не заяждане или с някаква друга, подтикваща към разпри цел... Stay calm... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.