Jump to content
Българският форум за музиканти

Pink Floyd Vibes


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Малко е офтопик за тоя раздел, но понеже си направих труда да погледна първите ти постове във форума - ще цитирам третия ти пост от далечната 2010-та, когато си започвал с китарата:

 

On 11/1/2010 at 12:58 AM, DANEV said:

Здравейте аз съм Валентин Данев,на 16 години от Стара Загора,уча в Строителния техникум,но имам желание за по нататък да се занимавам с музика,обмислям варианта да кандидаствам за висшо образование в музикално училище.

 

Имам въпрос - след строителния техникум, как и къде се разви музикалното ти образование? Не че има някакво значение дали изобщо си завършил нещо специализирано за нивото, до което си стигнал в свиренето, но все пак ме гложди любопитството. :)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро след това окончателно реших, че ще се занимавам с музика. 2012 година един съфоромник и съгражданин - malkin71 направи проект "Джаз училище" в Стара Загора, в който бях одобрен след кандидатстване. В него няколко изявени имена от сцената в България - Николай Карагеоргиев, Мирослав Турийски, Александър Леков, Михаил Йосифов... Възможно е да пропускам някой. Дойдоха в Стара Загора и в рамките на няколко седмици обучаваха одобрените в проекта и това завърши с концерт. Тогава се запознах с един от моите учители - Николай Карагеоргиев. Той ме открехна' към джаз и съответно теория и към това да разбираш какво свириш и да знаеш предварително как ще прозвучи преди да го изсвириш... Както и много други неща... 2013 започнах да се подготвям за кандидатстване в Музикалната академия в Пловдив. Ходих на Солфеж в Стара Загора. В крайна сметка кандидатствах и ме приеха - Поп и джаз изпълнителско изкуство с електрическа китара. Първоначално учител по китара ми беше Веселин Койчев, от който също научих не малко неща. Но след втори курс отново бях при Николай Карагеоргиев, от който вече за по-дълго време преподаване научих изключително много неща... Четвърти курс втори семестър започнах да ходя по кораби и юни като се върнах имах завършващ концерт. След това септември записах музикална педагогика, която завърших ходейки и по кораби. Миналата година спрях с корабите, защото не виждам развитие там и изпускам много възможности в България. От тази година станах учител по музика в общообразователно училище на 3 до 7 клас... Това е сбития преразказ... 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че на 16 не те е зарибило някое друго хоби, което да те накара да зарежеш свиренето. Преподаването в училище не е лесна работа, но пък ще ти помогне да се издържаш, понеже заплатите там вече са доста прилични ; малко странно защо от 3-ти до 7-ми (обикновено е 1-4 или 5-8), но ти си знаеш. А иначе повечето от тия, които си изброил ги знам, с някои сме работили заедно, а с Веско Койчев даже около 2000-та година ходихме заедно до склада на Динакорд в София да си взема първите монитори (NS-10M Studio). Ако имаш път към Пловдив някой ден, драсни едно ЛС преди това - ще се радвам да седнем да изпием по едно кафе някъде по центъра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.