TrumpetNick Публикувано Юли 11, 2007 Публикувано Юли 11, 2007 В раздел бас китара голямо фукане падна...Я да не останем и ние назад. Аз ще дам тон за песен Наскоро си купих пиколо тромпет е реших да се изфукам Ето го и него Spada Custom Piccolo Trumpet Натиснете тук за повече информация (eng)! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Бууу, айде честито и да ни е (ама я, как се вредих и аз ) честит новият раздел! П.П.: Скоро обсъждах с едни "колеги" пиколо тромпета и нещо не постигнахме съгласие относно диапазонът му - би ли осветил проблема? Цитирай
TrumpetNick Отговорено Юли 11, 2007 Автор Отговорено Юли 11, 2007 (Редактирано) ^Диапазона на тромпетите, подобно на саксофоните е един и същ, с малката разлика, че колкото е по-висок строят, толкова ниския регистер се губи. Колкото до височините, те зависят от качествата на изпълнителя. Широко рапространения В тромпет започва от ми (реално звучащ) на малка и повечето про тромпетисти могат да свирят до фа на 3та октава. Има обаче така наречените "октависти" които специализират най-вече в свиренето във високия регистер, където теоритически ограничения няма. Стандартния обхват на тези "ктависти е до Си бемол на 4 октава, но някои стигат и по-високо. Колкото по-висок е строя на един тромпет, толкова по-светъл (пронизителен в най лошия случай) е неговия тон и толкова по-лесно се постигат артикулациите във високия регистър. Проблема с ниския регистър се решава отчасти с прибавянето ан допълнителен 4ти пистон, чиято функция е да сваля височината на тона с кварта. Това приспособление, доколкото знам, съществува за някои флигорни, Ес (ми бемол) тромпети и пиколо тромпети. действа по подобен начин на F клапите при тромбоните и валдхорните. Тромпетът на снимката е в Ла/Си бемол (строя се сменя с смяната мундщуковите тръбичките, които виждате на снимката) и обхватът му е от си бемол на малка октава (бладарение на допълнителния пистон) до...кой до където може. Най високата нота в класическата литература (или по-точно бароковата) е отново си бемол на трета октава. P.S. Съществуват и така наречените педални тонове, които са по-ниски от описаните по-горе но качеството често им е незадоволително с изключение на някой флигорни и корнети, затова се ползват най-вече за упражнения и в съвременната музика като ефект Редактирано Юли 15, 2007 от MDFk Цитирай
TrumpetNick Отговорено Юли 23, 2007 Автор Отговорено Юли 23, 2007 Изглежда духачите не си падат много фукльовци....Хайде де, не се срамувайте. Изоставаме в сравнение с китарисчетата и тъпанджиите (мислех да кажа "тъпанарите" ама да не вземат пък да ми се обидят ) Сега е ваш ред Цитирай
assia Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 Ами то как да се фука човек ). виж само колко са много другите, и я някой им прочете писанията, я не, пък тука.... ... но, виж, за тромпета така или иначе не зная почти нищо, и ами радвам ти се! и да ти е честит тромпета и с кеф да си свириш на него поздрав Цитирай
ri4kata Отговорено Декември 31, 2007 Отговорено Декември 31, 2007 честито за придобивката(то вече доста време е минало,но се пак важен е жеста )Искам да те питам,щото аз не съм много навътре относно тромпетите ,но каква е големината на пиколо тромпета??Защото сега се сещам за пиколо флейта,и тя е доста...малка Цитирай
ri4kata Отговорено Януари 4, 2008 Отговорено Януари 4, 2008 как да кача снимките от компа...моля кажете,защото нещо не става... Цитирай
ivanovi Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 може ли някой да каже нещо за тайландските алт саксофони Цитирай
Mapu0 Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 аааа искам иаз такова пиколоооооооооооооооооо много е яко браво и честито..... Цитирай
stili_pmg Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 (Редактирано) Айде и аз да се изфукам. Сдобих се с чисто нов тромпет J. Michael TR-380 --> http://schagerl.at/michael/fotos/tr380_gr.jpg За повече подробности ... към @Schagerl Редактирано Април 8, 2008 от stili_pmg Цитирай
TrumpetNick Отговорено Април 9, 2008 Автор Отговорено Април 9, 2008 (Редактирано) За повече подробности ... към @Schagerl Макар, че го направих при закупуването на инструмента, искам и пред съфорумците да ти честитя за новата свирка Пожелавам ти много творчески успехи, да си я ползваш дълго време и най-вече много удоволствие, понеже до това се свежда музиката в карайна сметка. Аз си мисля, че е по-добре ти да ни дадеш след няколко седмици твоите впечатления от новия инструмент. Разбира се, аз мога да дам подробности относно техническите данни на инструмента, както и моето собствено мнение за качеството и изработката на този тромпет, но това, което е важно е как ти свикваш с него и доколко той е подходящ за твоите нужди. сега май камъните са в твоята градина Редактирано Април 9, 2008 от Schagerl Цитирай
Miroslav Slavchev Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 В раздел бас китара голямо фукане падна...Я да не останем и ние назад. Аз ще дам тон за песен Наскоро си купих пиколо тромпет е реших да се изфукам Ето го и него Spada Custom Piccolo Trumpet <a href="http://www.trumpetmaster.com/vb/f139/spada-custom-piccolo-33469.html" target="_blank"> Натиснете тук за повече информация (eng)! </a> Цитирай
TrumpetNick Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 (Редактирано) Миро, щом си се сдобил с нови инструменти не се ослушвай, ами пусни няколkо снимчици та да видим дудуците, с които си се сдобил Редактирано Юли 17, 2008 от Schagerl Цитирай
Miroslav Slavchev Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 Миро, щом си се сдобил с нови инструменти не се ослушвай, ами пусни няколkо снимчици та да видим дудуците, с които си се сдобил И това ще стане имай търпение Цитирай
Icarus Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Малко за мезе може да ме вземете, ама наскоро се обзаведох с ето тази хава: Хроматична хармоничка, 12 дупки. Детска мечта Цитирай
Recommended Posts