Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за пиано Hobax


cealena

Recommended Posts

Здравейте! Свиря на пиано от известно време, само за удоволствие и непрофесионално. На ниво начинаещ съм. Имам акустично пиано, но искам да си закупя дигитално, което да мога да местя насам-натам. Гледах моделите на българската марка Hobax. Ориетирах се към тежка, пълна клавиатура, не не знам за какво друго да внимавам при избора си. https://hobax.bg/product/digitalno-piano-hobax-s-192-hammer-action

Бюджетът ми е до около 700лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, тук направо ми направихте "шах с пешката" ... Не съм подозирал, че имаме българска марка за пиана, струва ми се силно съмнително, по-скоро са вносител на нещо китайско, в противен случай щеше да кипят дискусии във форума за български производител. Както неколкократно сме писали, ако прегледате и другите теми, има няколко марки, които предлагат добра клавиатура и звуци за цената си, всичко останало попада в зоната на здрача. Ще публикувам един списък с пиана, на които може да разчитате, спрямо бюджета ви ... ако трябва да избирам измежду едно от тези три, със сигурност би бил Roland-а, заради изключително качествената клавиатура, разбира се при леко завишен бюджет:

  • Casio CDP-S110
  • Yamaha P-45
  • Roland FP-10
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, дори от Томан ви го предлагат за малко по-ниска цена с 3-годишна гаранция, доставят и до България.

https://www.thomann.de/de/casio_cdp_s110_bk.htm

Ако обичайте не цитирайте предходното мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В musicworld.bg цените също са доста ниски в сравнение с другите магазини. Надежден ли е сайтът? Roland fp-10 струва 800лв в момента и везните май се накланят към него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При FP10 за тези 100 лв. където ще дадете отгоре получавате клавиатура с много по-добро качество, лично аз не бих се двоумял. В Thoman ви го предлагат за още по-малко – цък. И двата са надеждни. MusicWorld е онлайн магазина на един от най-големите магазини за музикална техника в България – Про-техника/Динакорд/Yamaha Music Store. Основното му преимущество пред останалите такива е, че може да тествате определени неща на място (в София най-вече, не знам каква е ситуацията с другите градове) и разбира се да комуникирате на български с консултантите. Недостатъците (по мое мнение) са, че понякога предлагат нещата на завишени цени спрямо Томан и гаранцията обикновено е по-малко – 1 или 2 години. Разбира се, всичко се свежда до определен артикул, имало е ситуации където Musicworld предлагат по-добра цена от другите. Всичко е до проучване на цените. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  

1 hour ago, cealena said:

В musicworld.bg цените също са доста ниски в сравнение с другите магазини. Надежден ли е сайтът? Roland fp-10 струва 800лв в момента и везните май се накланят към него.

 

Сайтът е надежден, както и този на Томан, но щом сте се ориентиирали към FP-10, по-добре го вземете от Динакорд - цената е същата, гаранцията е 5 години, доставката отново е безплатна и ще пристигне по-бързо отколкото от Мюзикер. И не се лъжете по т.нар. "български модели", защото такива няма. Ако си поръчате пиано от Китай, без проблем може да ви сложат каквото си искате име на него, пък дори и да е вашето собствено. Клавиатурите им не са много надеждни при по-дълго ползване, реакцията на клавишите е далеч от тази на FP-10 например и куп други подробности.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Колегата @yamaha е абсолютно прав, извинявам се за недоглеждането, за това конкретно пиано, наистина гаранцията е много по-голяма и си струва да се поръча от MusicWorld. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, P145 е по-леко, клавиатурата е с различна технология, саундите се различават, звучат мааалко по-живо от P45, говорителите на P145 са по-добри, има и апликация за записи и менажиране на звуците. С прости думи казано – по-добро е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.