Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Искам да си купя процесор за китара. Спрял съм се на тези модели. Някой ако има опит с някои от тях моля да сподели мнение? Интересува ме дисторшън или там симулациите дали са ОК, тоест да стават за метал. Излгледах видеата на Ола и там каквито видях в тубата, но в повечете случаи винаги ги хвалят така или иначе ....

• Line6 Pod GO
  • Mooer GE 200
  • Nux MG-30 - не бях чувал за такава марка, но има добри ревюта

И за това някой с мнение - Line6 HX Stomp. Наистина ли толкова добре моделира или не си заслужава повече пари в сравнение с останалите по-горе?

Отговорено (Редактирано)

При теб задачата е по-елементарна - който и процесор да хванеш, distortion каналите са сравнително по-реалистични и лесни за симулиране от crunch/break-up/clean/overdrive и прочие. Който и процесор да вземеш, ключът от палатката е в читавите 3-rd party impulse responses, един и същи виртуален амп през два различни IR-а - разлика от земята до небето. Така че аз на всяка цена бих гледал процесора да поддържа тази функционалност. 

Колкото до процесорите, които си изброил с булетите, аз съм се докосвал до Mooer и е доволна работата (средна хубост), като реализъм. Така както си ги подредил Line6 е най-реалистичния, Nux-а най-зле.

Мнението ми за Line6 HX Stomp, е че бих го взел ако искам ефекти в side-chain/parallel processing, които да са качествени. Примерно chorus/delay/reverb/tremolo и прочие - модулационни и пространствено-времеви ефекти, които да са с богат тембър/широко стерео/реализъм и липса на гадни артефакти. За да звучат чисто, им трябва по-специално място във веригата, докато distortion/overdrive/boost, като ги сложиш отпред, все ще напънат усилвателя - къде по-добре, къде по-зле, с различни нюанси, но влиянието върху цялостния звук, няма да е толкова голямо, колкото тия в side-chain/parallel processing, като качество. Разгледай този пост, ако това е идеята на задачата, там колегата @Baby Thomas разнищва случая с паралелното свързване.

И на последно място - в какъв режим ще го ползваш тоя процесор? Например:

• директно в PA
  • за записи вкъщи/свирене през мониторни колони/HiFi уредба
  • в side-chain на амп и кабинет или parallel processing
Редактирано от Koobenot
Отговорено

Силно се съмнявам някой мазохист да е платил и трите модела за да придобие опит с тях.Най безболезнено е да ги пробваш в магазина.Ако в магазина има истински амп изсвири нещо на него и кажи на продавача,че искаш симулация на такова нещо.Ако симулацията се окаже задоволителна я купуваш и няма никакви драми.

Отговорено
8 hours ago, Koobenot said:

И на последно място - в какъв режим ще го ползваш тоя процесор? Например:

• директно в PA
  • за записи вкъщи/свирене през мониторни колони/HiFi уредба
  • в side-chain на амп и кабинет или parallel processing

Мерси за мнението. Пускам китарата към кубе, към слушалки ако е късно, и вече ако свиря с приятели в репетиционни към усилвателите там - винаги към чистия канал, дисторшъна от процесора ми харесва. Просто старият процесор се скапа и трябва нов, и искам да си взема най-добрият от тези по-горе, които ми хванаха окото след като гледах ревюта в нета.

Аз съм спрял да следя новите технологии от преди 25 години, не проявявам и интерес, а и си харесвам звука от процесора, затова и не разбирам вече доста от темите във форума както и мнението на @бебе Томас 😀

1 hour ago, Ламби said:

Силно се съмнявам някой мазохист да е платил и трите модела за да придобие опит с тях.Най безболезнено е да ги пробваш в магазина.Ако в магазина има истински амп изсвири нещо на него и кажи на продавача,че искаш симулация на такова нещо.

Е по-скоро някой да каже, че не е доволен от някой модел и да препоръча да не купувам. Но и твоята идея е добра.

Отговорено

В тоя случай и трите ще ти свършат работа. Дори най-евтиния има възможност да му се слагат third party IRs, но щом не си по новите технологии и не ти се бъзика си избери някой хубав preset и си свири през него! Честита Коледа и много метъл! :metalist: