Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на процесор


ba6 maistora

Recommended Posts

Здравейте,

Искам да си купя процесор за китара. Спрял съм се на тези модели. Някой ако има опит с някои от тях моля да сподели мнение? Интересува ме дисторшън или там симулациите дали са ОК, тоест да стават за метал. Излгледах видеата на Ола и там каквито видях в тубата, но в повечете случаи винаги ги хвалят така или иначе ....

  • Line6 Pod GO
  • Mooer GE 200
  • Nux MG-30 - не бях чувал за такава марка, но има добри ревюта

И за това някой с мнение - Line6 HX Stomp. Наистина ли толкова добре моделира или не си заслужава повече пари в сравнение с останалите по-горе?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При теб задачата е по-елементарна - който и процесор да хванеш, distortion каналите са сравнително по-реалистични и лесни за симулиране от crunch/break-up/clean/overdrive и прочие. Който и процесор да вземеш, ключът от палатката е в читавите 3-rd party impulse responses, един и същи виртуален амп през два различни IR-а - разлика от земята до небето. Така че аз на всяка цена бих гледал процесора да поддържа тази функционалност. 

Колкото до процесорите, които си изброил с булетите, аз съм се докосвал до Mooer и е доволна работата (средна хубост), като реализъм. Така както си ги подредил Line6 е най-реалистичния, Nux-а най-зле.

Мнението ми за Line6 HX Stomp, е че бих го взел ако искам ефекти в side-chain/parallel processing, които да са качествени. Примерно chorus/delay/reverb/tremolo и прочие - модулационни и пространствено-времеви ефекти, които да са с богат тембър/широко стерео/реализъм и липса на гадни артефакти. За да звучат чисто, им трябва по-специално място във веригата, докато distortion/overdrive/boost, като ги сложиш отпред, все ще напънат усилвателя - къде по-добре, къде по-зле, с различни нюанси, но влиянието върху цялостния звук, няма да е толкова голямо, колкото тия в side-chain/parallel processing, като качество. Разгледай този пост, ако това е идеята на задачата, там колегата @Baby Thomas разнищва случая с паралелното свързване.

И на последно място - в какъв режим ще го ползваш тоя процесор? Например:

  • директно в PA
  • за записи вкъщи/свирене през мониторни колони/HiFi уредба
  • в side-chain на амп и кабинет или parallel processing
Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се съмнявам някой мазохист да е платил и трите модела за да придобие опит с тях.Най безболезнено е да ги пробваш в магазина.Ако в магазина има истински амп изсвири нещо на него и кажи на продавача,че искаш симулация на такова нещо.Ако симулацията се окаже задоволителна я купуваш и няма никакви драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 hours ago, Koobenot said:

И на последно място - в какъв режим ще го ползваш тоя процесор? Например:

  • директно в PA
  • за записи вкъщи/свирене през мониторни колони/HiFi уредба
  • в side-chain на амп и кабинет или parallel processing

Мерси за мнението. Пускам китарата към кубе, към слушалки ако е късно, и вече ако свиря с приятели в репетиционни към усилвателите там - винаги към чистия канал, дисторшъна от процесора ми харесва. Просто старият процесор се скапа и трябва нов, и искам да си взема най-добрият от тези по-горе, които ми хванаха окото след като гледах ревюта в нета.

Аз съм спрял да следя новите технологии от преди 25 години, не проявявам и интерес, а и си харесвам звука от процесора, затова и не разбирам вече доста от темите във форума както и мнението на @бебе Томас 😀

1 hour ago, Ламби said:

Силно се съмнявам някой мазохист да е платил и трите модела за да придобие опит с тях.Най безболезнено е да ги пробваш в магазина.Ако в магазина има истински амп изсвири нещо на него и кажи на продавача,че искаш симулация на такова нещо.

Е по-скоро някой да каже, че не е доволен от някой модел и да препоръча да не купувам. Но и твоята идея е добра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тоя случай и трите ще ти свършат работа. Дори най-евтиния има възможност да му се слагат third party IRs, но щом не си по новите технологии и не ти се бъзика си избери някой хубав preset и си свири през него! Честита Коледа и много метъл! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.