schejtan Публикувано Юни 20, 2007 Публикувано Юни 20, 2007 Абе здравейте, имам голям проблем с буксата на баса си ... винаги ми е бил ОГРОМЕН проблем. постоянно пращи и самия жак се мърда и т.н. супер ибана работа ... интересно ми е какво мислите по въпроса да си сменя буксата /стандартната 1,4"/ със такава и съответно със такъв жак, като нали в другия край към амп-а ще си бъде пак 1,4" . Въпроса ми е ако пасне като размер във дукпата на баса дали ще има някакъв проблем със свързването или ще си бъде ОК. Реално погледнато то няма никакво значение какъв е "профила" на буксата и на жака, стига да са свързани като нормален моно китарен кабел /така си мисля поне/. Вие кажете дали ще има някакви конфликти и т.н. спрях се на този вид букса защото има като на канонките/тея микрофонните/ такова щифтче за "locking" и така мисля че ще бъде един вид "желязна" връзката м/у буксата и кабела на баса ми. Поздрави Данчо/Haema Цитирай
schejtan Отговорено Юни 20, 2007 Автор Отговорено Юни 20, 2007 Aко не бачкат линковете, ето това е буксата : http://www.thomann.de/gb/neutrik_nl4mp_dtyp.htm а това е съответно жака : http://www.thomann.de/gb/neutrik_nl4fx.htm очакам мнения от хората които разбират повече от мен ... според мен не би трябвало да е проблем тая смяна дори напротив вижда ми се доста солидно Поздрави Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 смяната няма какво да промени... Информацията е една и съща, която се предава... Ам, ако може да вметна едно като съвет, слагай клечка за зъби за уплатнение... Говоря сериозно, аз така си оправях уредбата, нали не е било китара, ама е се тая. + и -, тока не прави разлика. Цитирай
chobbi Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Човече,ти виждал ли си колко е голям така нареченият "спикон"?Съмнява ме да ти се побере в китарата.Обикновенно се използва при боксове.По-добре си монтирай един канон! Успех! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Speaкon както се вижда от името е Speaker Connector.Той не е предназначен за екраниран кабел. Има жакове с винтова връзка или най-добре XLR(Cannon) които са по-подходящи за екранирани кабели. Има и мини XLR, ако размера има значение. Свързването не е проблем, само дето няма да има съвместимост със стандартните съединители. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 А защо просто не си сложиш ЧИТАВИ стандартни букса и жак? Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Има достатъчно яки букси на суичкрафт - цък.Моите 2 баса са с такива букси и не съм имал проблеми никога. Друга алтернатива е заключващата система която слагат на някои басове - цък Да сложиш на китарата спикон е все едно да стреляш по муха с гюлле. По същата логика можеш да сложиш на китарата RJ45 или щепсел за котлон Когато се прави нещо с кабели и конектори най-правилно е да се спазват стандарите за кабели, типове конектори и начин на връзване. Те не случайно са измислени и не са прищявка на някой. Препоръчително е да се спазват за да си няма човек проблеми, но в крайна сметка всеки решава кое как да прави Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 22, 2007 Отговорено Юни 22, 2007 (Редактирано) По същата логика можеш да сложиш на китарата RJ45 или щепсел за котлон Или ако басът има предусилвател вътре - може да му се сложи бакелитен контакт за трифазен ток :hysterical: . Редактирано Юни 22, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
schejtan Отговорено Юни 22, 2007 Автор Отговорено Юни 22, 2007 Хаха, мерси за съветите на всички писали по темата Никифена, от каде да си поръчам тея букси които казваш че са "железни" ? Държа да премахна този проблем че вече едва издържам (( ... и кажете тея жакове Неутрик яки ли са ? ако не коя марка се водят най-издръжливи и най-стабилни. поздрави Данчо/Haema Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 ^ нойтрик са немски жакове. Аналог са американските суичкрафт Разгледай тук От този сайт можеш да поръчваш от comet.bg Цитирай
patient Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 и кажете тея жакове Неутрик яки ли са ? Нойтрик са много добри конектори - сглобих половин телевизия с такива. И ако не се лъжа май те са изобретатели на ей туй гениално нещо ЦЪК Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 По същата логика можеш да сложиш на китарата RJ45 или щепсел за котлон Или ако басът има предусилвател вътре - може да му се сложи бакелитен контакт за трифазен ток . Цитирай
Recommended Posts