Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

еййй страшен линк .. мерси много!!!

Мисля обаче че мястотот на тая тема в "Звукозаписи > Хардуер"

мерси много Ники !!!

Алекс

Отговорено

мдааа, той sw1tched още преди време ме светна, че импуслите са по-добро и по-евтино решение ако става дума за записи (за сцена вече там положението е друго). Аз още не съм почерпил затова ама и това ще стане някой ден :rocker:

От стъпало на Krank през Mesa Traditional 4x12 и Sm57.

.. и втория също е як, а двата смесени е още по-яко според мен.

Поздрави

Алекс

Отговорено

E, на сцена ако ще мъкнеш Engl трябва да мъкнеш и cabinet, някак не върви според мен със спикър сим. Изобщо сим-овете ги признавам главно за бързи записи на идейки или за свирене вкъщи

Отговорено

Само аз ли не знам каква е идеята на тия прословути импулси?

Гледах некфо видео в Ютюб и там някакъв позлваше три-четири микрофона, за да запише импулс на стаята, в която се намира, ама после обясни, че всичко пак опирало до нагласяне на око обработващата програма.

Като цяло схванах, че тия импулси са просто записана и възпроизводима реверберация на дадено помещение.

За къв праз ми е китарата ми да звучи все едно е в неговата стая (и то супер относително, защото не се знае колко едно към гьотере е правен импулсът)?

За кво ми е още един ривърб, па да му викам и "импулс" на това отгоре? :rocker:

Естествено, аз не разбирам от звукозапис и пак съм чул-недочул, та затова искам да попитам в прав текст:

За какво точно служат импулсите при китарните истории и каква точно е файдата и далаверата при тях?

Отговорено

Използването на impulse-и с цел симулирането на звученето, което би се получило при поставянето на един източник на звук в дадено помещение е само една от многото възможности.

При записа на китари е друга идеята. Чрез прокарването на sweep през стъпалото на усилвател, неговия cabinet, микрофон (и микрофонен преамп и конвертор) програма за обработване и създаване на импулси може да направи точен(почти 100%) отпечатък на въпросната апаратура. Чрез въпросния импулс след това можеш да "ползваш" тази апаратура без да я притежаваш или без да я включваш, като недостатъка е, че имаш ограничени (от броя импулси) настройки и натоварва в известна степен CPU-то.

Чейна е следния: Китара - китарен преамп(може и хардуерен и софтуерен; може и преди него да има друг източник на distortion)-програма за "четене" на импулси.

Накратко, представи си че включваш преампа си или преамп от revalver в стъпалото на конкретния усилвател, свързан с кабинет и записван с въпросния микрофон, сложен на конкретна позицитя.

Отговорено

Благодаря, стана ми ясно какво е приложението им при китарите, но не е ли тов аи идеята на амп симулаторите?

В смисъл, не работят ли те именно на този принцип?

Какъв софт ми трябва, за да ползвам импулси? Май четох някъде, че ставало и с Ревеалвера.

И най-важното - откъде да си взема импулси на разни Маршалчета?... :)

Отговорено

Сам можеш да чуеш, че дори един от най-добрите speaker sim-ове звучи далеч от реализма на импулс

Palmer Speaker Sim

Impulse ( Krank+Mesa 4x12 )

Sim-овете са нещо като многобандово eq, горе-долу все едно на око режеш и вдигаш честоти докато гледаш честотния респонс на определен кабинет.

С revalver 2 става като добавиш convolution speaker. Заедно с програмата има доста импулси, но можеш и по-хубави да си намериш из нет-а.

Отговорено
Какъв софт ми трябва, за да ползвам импулси? Май четох някъде, че ставало и с Ревеалвера.

И най-важното - откъде да си взема импулси на разни Маршалчета?... :)

Voxengo Boogex примерно е безплатен софтуер

a ей тука съм ти шернал малко импулси

http://download.vhcs.net/impulse/ (катери се в момента)

Поздрави

Алекс

Отговорено
Sim-овете са нещо като многобандово eq, горе-долу все едно на око режеш и вдигаш честоти докато гледаш честотния респонс на определен кабинет.

човече ,наясно ли си какви полуистини пишеш

това е вярно само за спйкър симилатори на евтини китарни процесори