Jump to content
Българският форум за музиканти

Кога започнахте да свирите?


Krasen

Recommended Posts

на тая игрица може да изсвирите всяко парче което неможете на вашата китара (било то заради ограничението на модела или възможности)

Пич, аз съм китарист, а не геймър. Няма да е зле да се замислиш ти кое от двете искаш да си...

 

 

Започнах да се уча да свиря, когато бях на 17 години.

 

Първата ми китара беше класическа - Stagg C542.

 

На уроци не съм ходил. С други думи - самоук съм, така че не съм свирил нищо с учителя си, защото не съм имал такъв.

 

Не съм си сменял класическата китара. Все още си свиря на нея.

 

Събират ми се година и пет-шест месеца свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Олеле! Аз съм студент във Варна и знам поне 4 спец. магазина за музикални инструменти !

Свирил съм на цигулка като малък, на китара започнах в 10 клас т.е. преди 3 години. Ходил съм на уроци около месец. Исках повече, но започнах уроците в 12 клас и нямах време за рисуването. Реши до колко добър искаш да станеш, ясно е че искаш да си световно известен китарист с светкавично бързи пръсти (всички го искаме) но аз знам,че свиря само за личен кеф , дори пред хора не обичам да свиря много. Всичко зависи от теб!

Според мен трябва да свириш всеки ден по малко, защото и да свириш на 10 дена по 24 часа тва няма да ти помогне! Постоянството е пътят към успеха за всичко! Не се напрягай, свири това което харесваш и което е по лесно. В началото е трудно, но после ще си щастлив че си започнал. Най-важното е да го правиш за себе си!!!

УСПЕХ И СЕ НАДЯВАМ ЕДИН ДЕН ДА СИ В НЯКОИ ОТ МЕТЪЛ/РОК УИКЕНДИТЕ НА VH1 :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз от 13годишен свиря сега съм на 20.Ходил съм на уроци около 1 година не повече, да понауча малко нотите да не съм съвсем неграмотен. И сега сам си свира вече от одавна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На около 19-20, първата ми китара беше подарък от Ники Табаков /ако се сещате за кого говоря/ и беше предназначена да я счупат на сцената позьорски на следващия им концерт. Беше някаква Орфей струва ми се, зебра, без адаптери без пикгард, само тяло и гриф. Оправих я сам самичък и свирих дълги години с нея. Беше много хардкор китара. Иначе на учител на съм ходил, всичко съм учил по слух, от приятели музиканти и т.н. Сега съм на 30 :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря от 8 годишен, сега съм на 23.

Почнах с класическа китара и постепенно минах на джаз и фънк. Сега свиря на електрическа с пръсти, получава се много различно и джазменско.

Моят китарен съвет към по-начинаещите: вслушвайте се във всяка музика и не бъдете праволинейни. Нали знаете - колкото повече гледни точки, толкова по-триизмерен образ :cheers2:

 

Успех на всички и много музика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък започнах ходене по школи за китара на 10 ,а на 17 се ориентирах към барабани и така n-найсе години .Ей ако не беше хамалогията ,тупаните са ми по голяма тръпка ама тва носене . . . . . . Но китарата много ми помогна и за барабаните по-късно . Живи и здрави всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах 1987 с някава кремонка кухарка,после си взех парвата електрическа червена кремона с двата рога от ЦУМ...изпилих позицийте,които стърчаха,истаних грифа и се получи...имал съм много учители и китари и още продължавам да се уча.И от всеки има какво да се научи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От към година и половина, някъде. Малко повече, всъщност. Ей така, като бях на бригада се сетих за разговорите с един приятел да правим музика и си казах- ебал съм го, и си взех електрическа китара и кубе. Бях толкова не-наясно с нещата, че се изненадах, като видях, че китарата има дебели и тънки струни. ;)

 

А иначе за времето, за което "свиря", мога да кажа едно- най-голямото значение в една свирня е страстта. Лично аз имам адски голям луфт между това дали съм на кеф или не (е, естествено, това е кофти, ако решиш да ставаш Сатриани и да правиш концерти пред 100 000 човека, ама на мен ми стига тая награда да направя някоя песничка, която да си ме кефи мене...).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хениуей, Фретс он Фире я препоръчвам на всеки ;р

3те вградени песнички са си доста хубави, но в интернет може да откриеш безкрайно много песни на известни изпълнители където може да изсвирукаш там :hysterical:

ето някой линкчета

game link

fretsonfire forum- форум посветен на играта

fofspain internacional - тук има много песни за теглене :)

 

Абсолютно не искам да прозвучи като реклама или нещо такова, просто ви казвам че на тая игрица може да изсвирите всяко парче което неможете на вашата китара (било то заради ограничението на модела или възможности)

 

Едва ли Frets On Fire ще те научи да свириш на китара. Може леко да ти помогне за бързо преместване, но не се надявай да станеш китарист като играеш редовно на компютъра. Играта съм я пробвал миналата година и ми омръзна на втория ден, пък и има голям шанс да си повредиш клавиатурата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oooo честно казано.......след един купон.....Около.........5-6 клас като видях как девойките се кефеха на един пич дето свиреше на кухарка.....после след около 5 месеца си купих и аз кухарка....и единственото което знаех....беха Около 5 акорда в най добрият случай (пиянските - Ам,Ем,Дм ако тук таме имаше некое С......или пък случайно некое сол....(с Отворените струни) сички акорди с баре ми беха невъзможни за свирене и просто като се налагаше (рядко) да се свирят в дадена песен....на този момент спирах да свиря и после чаках да дойде ред на следващият акорд....... :hysterical: и така се подвизавах....Доста време....с никакфо желание за прогрес... и знаейки само 5 акорда и интрото на емблематичното парче Нотинг елсе метърс.....докато не докопах концерт Г3 ...... и си казах "СТИГА!"(Данон Активия с мюсли) и седнах да се понауча да посвирвам.......купих си "БЕРИНГЕР" пакет китара с усилвател.......и после ги продадох.......и си купих Сламер (на хамър дъщерна фирма) китарка и Още съм си с нея.....и тъй....

 

Поуката каква е .......

От рано свирете.....Особенно ако за жените сте почнали да свирите.......Оти колкото по добри сте толко пое'че ще ви се кефат........ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

ами, :@Old_Shetarhand не мисля че прогрес се постига бързо когато го правиш заради някой друг :) Ноо както и да е..

Начи.. Аз съм на 13,5 годинки ъъм започнах на 13 и честно казано full respect на тези които свирят от по 2-3 години.. защото на мен ми се струва мн време.. но няа зн.. таа така свиря от 5 месеца, от 3 сериозно с учител,а с него свирим някои песни на БТР, Metallica (разбира се), вмомента съм на Nothing else i Sanitarium, Scorpions - Still loving you, Kansas - Dust in the wind (на 1 скромен концерт) и мн други.. Мн са ми интересни солата, за това на мн песни съм свирила само сола.. иии така. Започнах с 1 Лилия на 1 приятел :dance: охх.. чесно не беше мн добре.. но.. :unsure: важен е ентусиазмът :yes: след това си купих 1 син Falcon и перце :) а вмомента събирам стижки за няква електричка.. и тва е общо взето.. ае bb че стана мн дълго и.. тка мн здраве :);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип пич, не смятам че некой го прави заради себе си......било то защото иска да стане известен и да го гледат ного хора....било то защото иска да покаже че е по добър от некого.....било то щото е видел дедко Хендрикс или Стиви Рей.....и иска да бъде като него......но до момента не познавам некой да е почнал да свири ей тъй понеже му е скимнало да свири.....

 

П.С. прави разлика между причината поради която си почнал да свириш.......и причината която те кара да продължаваш.....понеже поне при мен това че девойките ме накараха да почна ........обаче хич не са те това дето ме кара да продължавам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз разбрах ,че е пичка,ама карай :icon_shithappens::hysterical: Rock On!

Ами аз почнах ,защото ми се занимава :greenball: пък и това и много по ценно отколкото да играеш футбол и да си изрусено пе*алче и да се обесняваш на всяка минала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо то колкото и рядко да е има девойки които да са пичове.......нооооо са рядко но има и те такива.....

Конкретно в случая съвсем по енерция беше......Сори Девойче......

 

Лет дъ Форс бе уид ю(ако си гледало филмо)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Оо то колкото и рядко да е има девойки които да са пичове.......нооооо са рядко но има и те такива.....

Конкретно в случая съвсем по енерция беше......Сори Девойче......

 

Лет дъ Форс бе уид ю(ако си гледало филма)

Редактирано от Old_Shetarhand
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.