Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

За един мой проект търся стара и негодна за употреба електрическа китара, може и с брутални следи от употреба и всякакви липси по нея, но все пак външно поне малко да прилича на китара :-)

В замяна предлагам пари или слава  - по избор на собственика.

Китарата ще се използва за няколко снимки и после за декорация на стената.

Отговорено

Весела коледа. Не се измъчвай отиди на някой битак с 20 лева в джоба.Ще си вземеш страт в работно състояние готов за стената.Разбира се няма да пише фендер на хедстока,но такива лепенки се продават за 5 лева.Избий си го от главата,че от боклуци ще се получи изключителен инструмент.

Отговорено

Весела Коледа!

Това вече го пробвах и няколко пъти посещавах софийския битак, но нямаше електрически китари, а тук-там някакви акустични.

Видях един да продава кларинет, което сигурно е много яко за феновете чалгата. Освен това кънтеше някакъв кючек, в който се пееше нещо от рода на  „…кума лиса кума лиса..“ и т.н., което без съмнение обогати и разшири музикалния ми кръгозор,  така че посещението ми на битака не беше напразно.

Китарата няма да се използва по предназначение, а за нещо съвсем различно.

Например, ето за какво направих тези дни от две стари плочи:

Gr_Book.jpg

• 2 weeks later...
Отговорено
On 12/26/2022 at 3:59 PM, Ламби said:

То нов страт за начинаещи е има няма 200 лева,защо трябва да е останки от китара?

Ламби, за моя проект ми трябва стара и негодна за употреба ел. китара, с драскоти и естествени следи от употреба. Защо да давам 200 лв за китара и после да я драскам и увреждам?  

Както и да е ....

Неуспешното търсене по обяви и битаци на негодна за употреба електрическа китара ме наведе на мисълта, че тези китари са вечни, никога не се развалят и не излизат от употреба.

Някакви други идеи – къде да търся, кой да питам?

Джо Пери няма ли да идва скоро  – да отида и да прибера остатъците :- )

JP.jpg

Отговорено

Цената на такъв инструмент докаран до окаяно състояние е нищожна и отива или в кофата или печката.Аз,като купувам гледам следите от употреба да са минимални,да няма селски намеси по грифа и тялото.Металните части обикновенно винаги ги сменям с по качествени според мен.Все пак колко си склонен да платиш за свирещ страт с очукан външен вид.Разбирай ще има струни,грифа няма да е крив,ключовете няма да са заключващи,потове,адаптри и суич ще си бачкат.Тремолото няма да работи.Заставали са ми такива за 50 60 лева.Взимал съм и за двайсет ама е било защото са ми трябвали,ключове,потове и т.н.Останалото в печката.

Отговорено
4 minutes ago, Ламби said:

Цената на такъв инструмент докаран до окаяно състояние е нищожна и отива или в кофата или печката.Аз,като купувам гледам следите от употреба да са минимални,да няма селски намеси по грифа и тялото.Металните части обикновенно винаги ги сменям с по качествени според мен.Все пак колко си склонен да платиш за свирещ страт с очукан външен вид.Разбирай ще има струни,грифа няма да е крив,ключовете няма да са заключващи,потове,адаптри и суич ще си бачкат.Тремолото няма да работи.Заставали са ми такива за 50 60 лева.Взимал съм и за двайсет ама е било защото са ми трябвали,ключове,потове и т.н.Останалото в печката.

Ами от къде да знам, досега не съм купувал разбити и негодни китари. То аз и нови и изправни не съм купувал, така че идея си нямам за цените...  20-30-40 - за това, ако ти изпадне нещо, изпрати ми снимки, цена и ако ме устройва - действаме в границите на разумното  :-)

• 3 weeks later...
Отговорено

На този проект май ще му кажа това, което е казал г-н Азис - "Умри!"  :-)

Повече от месец търся негодна ел. китара и ... няма, дори на битака. Отчаян от поредното неуспешно посещение на култовия софийски обект, без малко да си купя един цугтромбон, още повече че продавачът изкара едно парче на Гершуин, явно с цел да ми развърже кесията.   

И така, последно повикване - ако някой има ненужна и негодна за употреба ел. китара, нека да ми пише. 

Guitar.jpg

Отговорено

Разходи се до най-близкото читалище и попитай какви вехтории има в склада. Също някой комшия, чиито гараж е пълен с боклуци. Убеден съм, че в квартала ти има поне 3, просто трябва да поразпиташ! B)