bigjav Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Значи имам Ibanez-RG550 дърто куче е Флойда му е Edge, ръчката е без резба на щрак-щрак принципа, но не се заключва Сиреч, като я сложиш и си се мандахерца Та питането ми е дали тези флойдове са си така по принцип или има нещо... ??? :) Не така, бре, изложи се! Дърто куче, требе ги знае тез не6та! Да, така са си и им няма ни6то, по-скоро това им е чара. Може да стане по-НЕхлабава ръчката, но изолирбанда не е за предпочитане, тъй като е доста дебел, а лака е голяма играчка да уцели6 точния слой. Има други средства, разрови се по форумите и 6те разбере6. Иначе, вярно е, че пръстени у нас нъц Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Това с лака при мен не свърши работа. Ще напазарувам такива пръстени и ако не помогне - нова ръчка със самото легло... Цитирай
Gogo-Krossfire Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Значи имам Ibanez-RG550 дърто куче е Флойда му е Edge, ръчката е без резба на щрак-щрак принципа, но не се заключва Сиреч, като я сложиш и си се мандахерца Та питането ми е дали тези флойдове са си така по принцип или има нещо... ??? :) Не така, бре, изложи се! Дърто куче, требе ги знае тез не6та! Да, така са си и им няма ни6то, по-скоро това им е чара. Може да стане по-НЕхлабава ръчката, но изолирбанда не е за предпочитане, тъй като е доста дебел, а лака е голяма играчка да уцели6 точния слой. Има други средства, разрови се по форумите и 6те разбере6. Иначе, вярно е, че пръстени у нас нъц Успех! Благодаря за инфото Мен не че ми пречи или нещо от сорта, аз съм си свикнал така Просто се чудех, защото не съм виждал други такива Иначе си рулссс яко :Р Апък имах предвид, че китарата е дърто куче Не аз !!! :Р Не че съм много нов де ама не се ровя из тези хави(знам че трябва ), не ги знам много и затова питам :) Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 6, 2007 Автор Отговорено Юли 6, 2007 Остайте сега лабава дръжка = яко свирене....не е като да се чудя дали ми требе или не да я сменям.......искам и съм решил да я сменям......само От къде е проблема.....и некой беше предложил да се сберем и заедно да си накупим от Ебей примерно Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 Ако не бързаш мога да те уредя в живота... Цитирай
Slevin Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 Не ща да пускам нова тема, щото вече има 1000 по въпроса, пък и въпросът ми не е кой знае колко спешен. Значи имам Jackson 30 Dkt с Floyd. Досега не ми е правил проблеми, свиря на него от около 5-6 месеца. Днес му сложих 10-52 струни (които са доста по-дебели от предните 2-3 комплекта, с които свирех) и забелязах, че Floyd-a много се е вдигнал. Изчетох тук де що има теми по форума, както и статиите в Ибанецрулез () ама нещо не ми се ще да се занимавам с пружините, та въпросът ми е.. пречи ли му нещо на флойда, че е вдигнат повечко? височената на струните не ми се вижда променена.. въпросът ми е дали това има някакво значение за самия флойд. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 Ако не ти пречи това, че струните са се вдигнали от това, и ако не искаш да бараш пружините - свири си така.. . Иначе затегни пружините докато стигнеш до равновесно положение при точно настроена китара. Цитирай
TONY Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 отче наш - ти ,който.... не знам колко пьти е писано, като ЗАКОН БОЖИ за китарите с ФЛОЙД РОУЗ! като си с 9-42 - настойваш китарата в нармално МИ като сложиш струни размер 10-ки(10-46) - настойваш в Ми БЕМОЛ! (горните 2 реда да се научат наизуст ,като молитвата -затова започнаш с нея) това което казва Евтим - е полурешение на вьпроса( и евентуално може да ти хареса) правилното(като по учебник) е това което ти казвам - тоест трябва да стигнеш до равновесно положение при точно настроена китара обаче като го направиш с тоя комплект - ще усетиш, че китарата ти става много "твьрда".. а за нестандартни комплекти като 10 -52 - най добре е да използваш китара без тремоло вьобще. Естествено с компенсация на флода може да се догоди,но както се сещаш всяка компенсация променя нещата от фабрично зададеното (което не е най удачното решение). като най лесно сега, както ти е китарата - пробвай да я настоиш в Ми бемол и виж как ти се струва. Цитирай
fluti Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 Какво значи "не ми се пипат пружините"? Те тези винтове затова са сложени там - точно за случаи като твоя - смяна на дебелината на струните. Някъде бях чел, че ако тремолото не е хоризонтално, ножовете му може да се износят по бързо, а и може да се появи проблем с връщането в нулево положение. Да не говорим, че и интонацията ти е отишла на кино (то така или иначе при смяна на дебелината на струните трябва да се пренастрои интонацията). Нема се пуашиш, вземаш една отверка, затягаш малко винтовете, настройваш гледаш положението и така докато стане хоризонтално при настроена китара. Ако искаш, при затягането на винтовете може да понатиснеш пластината, така че да не опъва винта и да не прецаква резбата в дървото. Цитирай
Slevin Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 Даам, бая твърдичка осъмна Мерси за feedback-a на всички. TONY ще го канонизирам Въпросът беше именно дали това не е кофти за самото тремоло. (все пак непрекъснато е под увеличено напрежение) Ще си поиграя днеска с винтовете, пък ако ми скъсат нервите имам и по-тънки струни. Слагам тях и айдее. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Август 3, 2007 Отговорено Август 3, 2007 Ако не бързаш мога да те уредя в живота... Как, ръчки ли имаш в повече , или ще поръчваш нещо отнякъде? Че и аз да се наредя след Бледоликия... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 4, 2007 Отговорено Август 4, 2007 Ще поръчвам. От ibanezrules и още някои неща от еБей. Може да обсъдим нещата, ако имаш нужда от нещо... Цитирай
Recommended Posts