Jump to content
Българският форум за музиканти


DANEV

Recommended Posts

  Отдавна искам драйв, който да има красив тон в ниските нива гейн и с тази придобивка сбъднах желанието си. 

  В картината с ефекта контролите са: от ляво на дясно - Tone - Tone - Clean, пиша ги, понеже не се вижда на клипа.

  Лявата част (Morning glory) може да се ползва почти като клийн бууст, дава лек драйв при по силна динамика, което страшно ми допада, перфектен за фънк, блус, джаз... За надграждане просто натискате копчето за гейн нагоре, светва в червено и имате отново красив драйв, но с повече гейн. 

  Дясната страна е Moonshine v2, който доколкото знам е нещо като tube screamer. Отново има доста широк спектър от гейн гледна точка и много възможности откъм различен тон, тук има също 2 възможности - с копчето нагоре, което дава по отворен и силен крънч звук или надолу - по-тих драйв с повече сатурация. 

  Клийн контрола дава възможност за смесване на чистия звук и драйва, което е много интересна функция и може да бъде полезна в дадени ситуации. Също така може да се използват и двете страни едновременно, както и да се наглася коя да е първа във веригата... 

  Всичко това предоставя драйв с много широк спектър от възможности, с който е почти невъзможно да изкараш звук, който да не вдъхновява и дава блясък на изсвиреното. Изключително доволен съм от избора си. Във видеото се старая да покажа различните функции на ефекта, в началото само с него, а от 12.15мин. и с бекинг трак. 

  Записът е направен с Reaper, използвам Roland JC-40 с включен ривърб, не е правена допълнителна софтуерна обработка на звука и не са използвани други ефекти.

 

Приятно слушане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.