kolio_k Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 С риск да разводня темата с офтопик Луповете могат да заместят живия добър барбанист, точно толкова, колкото миди файла, може да замести жив пианист или басист. Чарът на живото свирене е в микро тайминга, в интеракцията между свирещите и в огромното количество малки детайли, които се чуват като слушаме внимателно. Но разбира се , метълът не е най добрата музика ще се отнася до това. п.п. Предполагам, че всички сме съгласни по тези въпроси, пиша просто, за да са наясно колегите барабанисти ( те не че не са ), че имаме нужда от тях Цитирай
prayer4eto Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Само по това Но разбира се , метълът не е най добрата музика ще се отнася до това. не съм съгласен. Всичко зависи от микса. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 (Редактирано) ...и Майк Портной показва какво е макро-тайминг в първите албуми на ДТ. Кольо сигурно говори за метъла, който е със семплирани барабанчета и редени каси... Интеракцията м/у музикантите, е като тирето м/у най и добрата! Редактирано Декември 11, 2009 от Ивелин Цитирай
Tozi Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 ... Докато не почнат да ползват мажор и минор - джемовете за тях ще бъдат:акцент - пауза, пауза, пауза 2 акцента - пауза, пауза Бих искал да защитя барабанистите (в случая). Добрите барабанисти ползват както гами и ладове така и акорди - минор - мажор. Гамите при барабанистите се наричат рудименти. За мелодично и хармонично свирене вижте Ари Хониг. Освен "акценти и паузи" барабанистите свирят и много други нюанси и цветове (от всеки елемент в комплекта барабани могат да се извлекат повече от 10 различни звука). Ритъма е може би най - важния компонент на музиката. Свиренето с каквато и да било машина по никакъв начин не може да замени и да се сравни със свиренето с живи хора - звукоизвличане, интеракция и т.н. П.П.: Барабанисти!Научете си гамите! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Сериозно, като се замислиш... Защо ли казах сериозно - може би съм се майтапил преди това? Ето нещо интересно по тази тема: (преди много години го имаше пускано в клипове от kitaratapesho - аз просто го подновявам) Enjoy! Цитирай
N1cksoN Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Луповете могат да заместят живия добър барбанист, точно толкова, колкото миди файла, може да замести жив пианист или басист. Чарът на живото свирене е в микро тайминга, в интеракцията между свирещите и в огромното количество малки детайли, които се чуват като слушаме внимателно. Но разбира се , метълът не е най добрата музика ще се отнася до това. Абсолютно съм съгласен.Освен микро тайминга и се губи и нещо още по-важно според мен - уникалната динамика на всеки удар, както и уникалния му звук(неща, които зависят от Емоцията).При семплирания звук разполагаме с един единствен удар на соло барабан.При истинския барабанист всеки удар е уникален. То ако семплите бяха по-добри, отдавна съвременни групи като Никелбак, примерно, щяха да свирят с компютър а не с жив барабанист. Перфектния ритъм е много важен за професионалното и хубаво звучене.Но майсторството е да го постигнеш на ръка, а не с компютър.Това е, разбира се, ако говорим за рок музика и за акустична музика. Цитирай
N1cksoN Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Относно силния клавир. Вкъщи на моите колонки това успях да постигна като баланс.Съжалявам ако не е перфектно. А това, че съм оставил сички китари и баса отдолу е моята гледна точка. Ако не ви харесва е въпрос на вкус Ако всички ме харесваха щях да съм Майкъл Джексън Свободата на словото и мнението е нещо много важно! Ето вариант с повече компресия Beast Цитирай
Coprophagus Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 (Редактирано) Бах, човек да не се пошегува, глей 'ко стана. ...ще знам да внимавам за в бъдеще. N1cksoN и ти си прав, че зависи какво се цели (мен ако ме питате баса трябва да е над всичко ама к'во да се правиш пустите китаристи не мирясват докато не потъне баса някаде в дълбините на микса и само от време на време се смиляват и те оставят да дръпнеш едно бас соло от 5 секунди ). Винаги можеш да пробваш да свириш на по-тънките струни, ако ти се джеми к'во е туй нещо тънка струна, мощно пета струна трябва да се дърпа ( и да е дропната разбира се то иначе не е Метъл) Редактирано Декември 12, 2009 от Coprophagus Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Един пич от една пънк банда си беше махнал 1-ва и 2-ра, щото му пречели... Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Някои други банди като Special Defects също не иползват тънките струни (без намотка). Или поне не ги изпозлват на този ги г тук: Цитирай
Recommended Posts