AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 jFog - китарата ти беше с фиксирано мостче, нали? Според мен на китарата му нищо й няма. Работата е следната - струната се опира на мостчето и има една точка от която започва да вибрира. Т.е. от тази точка надясно струната не мърда, а наляво трепери. И като свириш разни бесни трашарии в тази точка се получава доста напрежение. Дори и леко да свириш - все пак трябва да изкараш хубав ясен тон. И като изжулиш N-часа тремола и набивки и сърцевината в един момент не издържа и се къса. Това късане няма нищо общо с късането на високи струни при опъване. Освен това на китари с флойд по трудно се късат струни, понеже флойда обира малка част от вирбациите мисля. А и доколкото разбрах човека е сменил само 4 комплекта от август насам - ми нормално да се накъсат според мен. Извод: От самата музика си е - разбирам ако свириш Вивалди да се притесниш :green: Но това е метъл все пак Няма да е лошо обаче да си сменяш струните по честичко (и без тва свиренето с нови струни е :inlove: ) и ако можеш да изкараш хубав тон с по малко блъскане - do it Цитирай
kitaratapesho Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 е аз сигурно за 4 път ще спомена, че има препарати направени с тази цел - да съхраняват струните, да удължават живота им, да ги изчистват и да ги правят по-хлъзгави, което спомага и за звука и за бързината. нарича се ФАСТ ФРЕТ, има го по всички музикални магазини, струва 14лв и е за поне 7-8 месеца, ако се ползва преди и след свирене. а вие ако искате продължавайте да ползвате мокри и сухи кърпи и т.н. и сменяйте по 4 комплекта струни месечно Цитирай
AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 В случая това няма да помогне - с квото и да си мажеш струните няма да направиш сърцевината по здрава. А човека точно от там ги къса. И аз съм така, но може би по рядко. Цитирай
Fenix Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Хмм относно фиксираното мостче АХЕ е прав. Флойда обира ОГРОМНА част от вибрациите. А по прицнип като удряш струната нали я опъваш, особено сърцевината й. :arrow: колкото по-силно удряш, толкова повече опъваш откъдето следва и по-бързото "износване" на струните. Също и перцето обира една макар и малка част от вибрациите. ОБаче като свириш с дебело (1.14 ) перо и удряш силно, по не-толкова дебели струни (10ки), аве това си е "най-лошата комбинация" май . Те тия пера уж за басистите са направени Цитирай
Fenix Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 jFog - китарата ти беше с фиксирано мостче, нали? Според мен на китарата му нищо й няма. Работата е следната - струната се опира на мостчето и има една точка от която започва да вибрира. Т.е. от тази точка надясно струната не мърда, а наляво трепери. И като свириш разни бесни трашарии в тази точка се получава доста напрежение. Дори и леко да свириш - все пак трябва да изкараш хубав ясен тон. И като изжулиш N-часа тремола и набивки и сърцевината в един момент не издържа и се къса. Това късане няма нищо общо с късането на високи струни при опъване. Освен това на китари с флойд по трудно се късат струни, понеже флойда обира малка част от вирбациите мисля. А и доколкото разбрах човека е сменил само 4 комплекта от август насам - ми нормално да се накъсат според мен. Извод: От самата музика си е - разбирам ако свириш Вивалди да се притесниш :green: Но това е метъл все пак Няма да е лошо обаче да си сменяш струните по честичко (и без тва свиренето с нови струни е :inlove: ) и ако можеш да изкараш хубав тон с по малко блъскане - do it Аве, чак сега се замислих. Той каза че ги къса при магарето, не при мостчето долу! Т.е. това не играе такава съществена роля. Явно е че най-слабата точка е там, а не долу. И все пак горе не може да кажеш че едната част от струната трепти а другата - не. Това става при заключването, ама иначе Не че и двете части трептят с еднаква сила, но все пак.... Виж на моята китара, дето съм с Флойд и двойно едната част от струната едва ли не не знае че има друга . Е, не съвсем де... Цитирай
AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) Честно казано от последния ти поуст почти нищо не разбрах Кво е магаре - не се ли вика така на мостчето А относно перцата съм тотално несъгласен - 1.14 е средно, а не дебело. Моя любимец Дайм свири с 2мм май, а струните му са поне 10ки (може и по дебели при по ниските настройки в Damageplan). Ако е меко перцето може да намали силата на атаката(+ че изкарва и по остър и ясен звук), ама то като е твърдо е се тая колко точно ще е дебело(относно нашия проблем, а не попринцип). Редактирано Април 1, 2005 от AXE Цитирай
Armaggideon Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Не ми се е случвало скоро да късам струна, иначе обикновено късам 6-та. Може би е от начина ми на свирене - здраво я бъхтя горката китарка Преди време си бях заоблил мостчето с пила - точно където е улея за струната, може и това да е помогнало, щото причината се крие в триенето естествено. Така че, j, можеш да пробваш да направиш това първо, дано да помогне Цитирай
Dylan_101 Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Аз също не помня откога не съм късал струна, но последните години ги сменям на през 2 месеца, щото престават да звучат добре, пък и щото ми е кеф да си лъскам китарката, нали ми е красавица Не разбрах обаче с какви струни свириш. Може и да е марката все пак. Има доста голяма разлика от марка до марка. Аз лично бих ти препоръчал Earnie Ball. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 няма начин. който не иска да къса - няма да свири иначе и от марката зависи донякъде. аз съм много доволен от Ърни Бол и най-вече от Фендер Супер Булетс. последните са много корави. и никога не ги оставяй да ръждясат. као не свириш за по-дълго време хубаво ги чисти! аз си ги поддървам и немам проблеми с късане Цитирай
jFog Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 . Работата е следната - струната се опира на мостчето и има една точка от която започва да вибрира. Т.е. от тази точка надясно струната не мърда, а наляво трепери. Именно за това става въпрос.... Ама честно казано ме е шубе да си пиля китарата колкото и да е евтина...Ама ще видим Вчера понадих и следващите струникоито ще пазарувам ще са най дебелите възможни. Има и друга работа..Свиря с хлабави струни по принцип. Може би ако са по стегнати ще има по малко вибрация ама пък ще е по интензивна знам ли... ще пробвам някои неща.. Аколкото до влажните кърпички..Безалкохолини са и кИтарата светва като младоженка.Не вярвам чак толкова да и вредят.По съм склонен да вярвам че 2-3 та литра Кока кола дневно които поглъщам може да са направили потта ми токсична Цитирай
jFog Отговорено Април 1, 2005 Автор Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) Струните са ми...ъъъъъъ Ehs Blooms или нещо такова не се сещам за името точно но не са нонейм хвалихами ги и са си добри Едно време Гашевсите ги морях кът вафли с кисело мляко... Редактирано Април 1, 2005 от jFog Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Струните ти са GHS Boomers!!! По-яки от това , здраве му кажи! Zаkk Wylde свири с такива, а той е ебаси и "хамалина"! Т.е. не е и от струните,според мен е от Кола-та! Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 http://www.ghsstrings.com/ Reinforced Boomers® Roundwound Nickel-Plated Steel Our Boomers with reinforced plain strings to help withstand the extra stress put on by certain types of playing styles and tremolo systems. GAUGES CAT. NO. 1-E 2-B 3-G 4-D 5-A 6-E T-GBUL T-008 T-011 T-014 DY22 DY30 DY38 T-GBXL T-009 T-011 T-016 DY24 DY32 DY42 T-GBL T-010 T-013 T-017 DY26 DY36 DY46 Цитирай
Glacierise Отговорено Април 2, 2005 Отговорено Април 2, 2005 Ех, Boomers... Ебаси яките струни, и сега съм с такива. Ама много бързо им ебавам мамата. Ше пробвам с Фаст Фрет-а на Пешокитарата, кво ше стане. Цитирай
Recommended Posts