Jump to content
Българският форум за музиканти

Metallica - Breadfan


Dylan_101

Recommended Posts

Ами, Тони, така е, всеки има право на мнение.

Мойто мнение обаче е че ти си се изказал под афект от факта че съм записвал със зуум. Даже покрай зуума и барабаните са го отнесли.. :punk_guitar:

Все пак имаш право до известна степен, май басите са в повече на места, но това донякъде е и от начина по който съм го изсвирил. Ще се пробвам да го оправя с мултибанд компресор. Ще има следващ опит.

 

Целта ми не е била да записвам официален кавър, определено. Просто се заслушах в парчето и реших да се пробвам да докарам такъв звук. Не мога да кажа че съм напълно доволен от резултата, но не мога да кажа и че е непоправимо зле. Хубаво е да се чуят и други мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@TONY - абсолютно, всеки има право на мнение, и най-добре то да е обективно, а не напразни хвалебствия. Обаче съм почти сигурен, че ако Делян не беше споменал с кво е записвал, мнението ти нямаше да бъде такова!

 

Освен това, както Феникса беше писал някъде, подобни мнения са общо взето безполезни. "Звука ти е гаден, смени си техниката" и човека си изхвърля китарата и ефектите през терасата и на другия ден отива в магазина да купи маркова техника за $4000. По-полезно е да дадеш акъл как да се изстиска максимума от наличната техника. Щото и $1000000 да ти струва рига, ако си лешпер, пак ще звучиш като лешпер :punk_guitar:

 

А Деляне, слушам на колонки 5.1, които принципно са си доста гадни, нооо субуфера се напряга с това. Т.е. поне при мен баса си е доооста :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Барабаните наистина си звучат доста редени, при касата минава, защото се е наложило горе-долу това звучене, но соло барабана и чинелите като звучат по еднакъв начин и с еднаква сила на всеки удар не минава... 1:13 звучи малко като онези детските играчки автомати хехе.

 

Ниските и ниските среди бая избиват, пробвай наистина с повечко компресия, но ще си трябва и малко eq.

 

Има какво да се наглася, но като атмосфера си го докарал :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Във първия вариант не ми се отваря въобще, а във втория не е цялото. Но за това, което чух мене си ме изкефи :) !!! Няма да се правя на професор, затова ще кажа, че китарата си ме кефи :) и толкоз!!! Независимо с какво е записвана!!!

УСПЕХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дзънка от всякъде би било чудесно да се завърши като цялостно произведение с некои мъжки вокали може да стане интересна вресия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Аз мисля, че доста добро. Може би ако пипнеш чинелите и фуса ще стане..трудно се докарват щото Ларс има много специфичен фус, ама при желание става. Иначе за звука: УОУ! Кърти! Продължавай така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също се присъединявам към тези които се кефят на това частично кавърче! :recourse::bravo:

 

Някой като напише, че е изсвирил нещото малко смотано очаквам да го е направил като мен - никак! :icon_shithappens:

А това направо си кефи!

 

Конкретно, според мен интро рифчето и версиите му са изсвирени пърфект, по куплетната част наистина може малко да се поработи - не се чува много добре заради бученето на ниските...

Естествено, че барабаните няма да са на професионално ниво - човекът е правил китарата и пита за нея, другото е ясно, че звучи еднакво защото е симу или симу бакинг изровен отнякъде.

На мен китарата ми звучи добре - в смисъла на автентична някак си...

Иначе естествено, че винаги може и повече с по-добро оборудване, помещение за запис и т.н...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм голям фен на металика и това ми се струва че е оригинала :( Не базикам се личи си че е сверено но ако някои не разбиращ от музика го чуе наистина може да го збърка с оригинала!ЕВАЛА прекрасно изпълнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви, достопочтенни господа, за окуражителните коментари! :(

 

Все се каня да го довърша тоя кавър и все не остава време. Освен това и трябва да науча най-накрая как точно се свири ритъма по време на куплета, защото както е забелязал nip, нещата там са доста омацани.

 

Бекинг трака сам съм си го редил. Затова и в началото започва добре, но от един момент натам започва да звучи като реден..

 

Ще има продължение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.