DJ SKRATCH Публикувано Май 28, 2007 Share Публикувано Май 28, 2007 (Редактирано) Преглеждайки нещата в интернет видях, че ореха е един вид алтернатива на махагона. Използва се основно за гръб на акустични китари, грифове и топ при електрическите. Въпроса ми е дали някой е изработвал или притежава такава китара, а също дали е подходящо дърво за изработка на цял инструмент? Тъй като може да ми припадне малко орех и........ Редактирано Май 28, 2007 от DJ SKRATCH Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 До колкото знам, е добре за тяло на китара, като не е зле ако китарата има да кажем топ от явор, или подобно ярко-звучащо дърво. Иначе ореха придава по-басов звук. Според доста лютиери, е много бодходящ за тяло на бас-китари. Не знам до колко е подходящ за изработка на гриф. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ SKRATCH Отговорено Май 28, 2007 Автор Share Отговорено Май 28, 2007 (Редактирано) Дано се намерят още дървеса. По принцип идеята е за нек тру китара, но още има доста неясни по конструкцията неща. Все още събирам информация. Редактирано Май 28, 2007 от DJ SKRATCH Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Юни 2, 2007 Share Отговорено Юни 2, 2007 Ако е от орех, имай си едно наум, че китарата ще стане доста тежка. Аз на бас от орех съм свирил - все едно от олово беше направен, откъсна ми шията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 2, 2007 Share Отговорено Юни 2, 2007 абе много хора казват че ореха звучал глухо и не ставал за китара но заедно с един приятел правихме наскоро стратокастер копие(с оригинална фендер електроника) и стана много добре - нито плътността на звука е много голяма, нито високите липсват - тоест има си 100% от типичния страт звук с много готини и звънливи високи, меки средни и достатъчно плътност между другото от 80та до 83та май фендер са пуснали специална серия стратокастер и п-басс от орех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 2, 2007 Share Отговорено Юни 2, 2007 Орехът въобще не дава глух звук, нито много баси. Той е плътно и твърдо дърво и съответно дава много високи, ясни тонове. Ето ви информация за отделните дървете - всяко е дадено със скАла до него - на тази скала можете да видите дали клони към ясен звук (birght) или към по-мек, басов (warm). Орехът е даден като дърво с много високи: http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Юни 4, 2007 Share Отговорено Юни 4, 2007 ИДЕЯТА ДА СЕ ПРАВИ КИТАРА ОТ ОРЕХ Е ДОБРА!.ОРЕХА Е БЛАГОРОДНО ДЪРВО И МНОГО ЗДРАВО И ТВЪРДО ОСОБЕНО СЪРЦЕВИННАТА чАСТ НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ДОСТА СКЪПО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ МАСОВО КИТАРИ,ПРАВИЛ СЪМ ДВА КОРПУСА ОТ ОРЕХ,БАНЦИГА ПУшЕшЕ...ПОчТИ НЯМА НУЖДА ДА ГИ ЛАКИРАш,ТОЛКОВА Е ТВЪРДО.СЪБРАХ ЕДНА ТАКАВА КИТАРА щЕ И ПУСНА И СНИМКА ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ОРЕХА. ЗА ЗВУКА КАКВО ДА КАЖА АПСОЛюТНО НЕПОВТОРИМ МНОГО ДОБЪР СЪСТЕЙН РАЗБИРА СЕ ЗАВИСИ И ОТ АДАПТЕРА ПРИ МЕНЕ Е ЛИЦЕНЗ НА ДИМАРЦИО ОТ 1989 АКО АДАПТЕРА СЕ ЗАКРЕПИ ДИРЕКТНО НА ДЪРВОТО СТАВА ОщЕ ПО ДОБРЕ:ОТчЕТЛИВ.ЯСЕН ЗВУК И СУСТЕЙН.УСПЕХ В ПРАВЕНЕТО И ТЪРПЕНИЕ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 8, 2007 Share Отговорено Юни 8, 2007 http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm хм... дори по-брайт от ясена са го писали а всички които съм питал тук ми разправят че абсолютно не е приложимо за китара следователно извода е че във тоя форум голяма чст от хората ръсят простотии без много да знаят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dikata Отговорено Юни 8, 2007 Share Отговорено Юни 8, 2007 вьв всеки форум се рьсят простотии.номера е да знае6 на кои да вярва6!!!виждал сьм доста бг китари от орех-някои сполу4ливи,някои-не.има пиниз,4е трябва да се бяга от визията на 6каф4е(не говоря за figured walnut).за разлика от пове4ето хора вьв форума,аз сьм работил с орех и 6те кажа,4е за тела е готин,особено за бас.но грифовете от орех не се дьржат добре с те4ение на времето.не бих направил басов гриф от орех(освен за стрипове).а,ореха е жилав,не твьрд, и това е гот,но зависи и с коя 4аст от дьрвото се ба4ка.ама тия работи се нау4ават с работа,а не само от интернет.та такива хави.да кажем,4е има по ограни4ено приложение.това ,4е в бг се използва доста,вьоб6те не го прави универсален.а ина4е знам 4е може да се спори по вьпроса.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts