dawgsofia Отговорено Май 2, 2021 Автор Отговорено Май 2, 2021 Между другото ти пробва ли на същото място във вас същия монитор в същите контакти но друг PC но не лаптоп. Защото проблема може и да е в компютъра. според момчетата от които купих мойте казаха че може да е от дънната платка ? не пречи да се пробва разбира се. понеже както казах на моя лаптоп няма грам шум. Цитирай
H.R. Отговорено Май 2, 2021 Отговорено Май 2, 2021 1. На същото място, където попринцип е десктоп компютъра не съм пробвал с друг компютър или лабтоп. На същото място пробвам студийните монитори, но без включен аудио интерфейс от десктоп монитора, а други източници - китара, китарен усиловател, смартфон - шум няма. 2. На същото място (в друго жилище), където е лабтопа пробвах десктоп компютъра с втория монитор на лабтопа - същия шум ! 3. Когато използвам китарно кубе (aux in) като студиен монитор забелязвам, че при някои положения много тихо и кубето започва да произвежда същия шум! По пътя на изключването и логиката - проблема идва от десктоп кутията! И по всички ведения засега - от видеокартата! Жалко че няма налично Behringer HD400 за проба. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 8, 2021 Отговорено Юли 8, 2021 Да напиша и в тази тема, че да има решение и тук. Да - Behringer-a HD 400 наистина реши проблема. Потвърждавам ! Специални благодарности на yamaha и Baby Thomas за насоките и съветите. Наистина не стана и вероятно няма да стане ясно каква точно е причината за шума, но тази джаджа решава проблема в този случай. За такава цена си е доста добре. 1 Цитирай
DreamTh Отговорено Юли 15, 2021 Отговорено Юли 15, 2021 Здравейте, не знам дали ще ви е от помощ но при мен подобен шум се получи след като ъпгрейднах лаптопа и смених диска с SSD, а стария HDD го слагах като допълнителен с помоща на един hdd caddy на мястото на CD-то, след махане на hdd cadyy със старото HDD от лаптоп-а шума ми изчезна. Мониторите са ми Genelec не знам дали има значение. Може да опитате и такива варианти ако имате възможност. Поздрави. Цитирай
xexe Отговорено Юли 15, 2021 Отговорено Юли 15, 2021 Здравейте, Като човек с дългогодишен опит в сервизирането на компютри, мисля че най-вероятната причина за проблема ти е захранването в компа...Не видях какво е в конфигурацията на компа, по-нагоре, но тази конфигурация си изисква доста мощно захранване (поне 650W Fortron или по-добро) - 12GB RAM....i5....външна видеокарта, 2xHDD ... Съветвам те да провериш: 1. Всички свързани уреди, ТРЯБВА да се захранват от един токов кръг. Ако не си сигурен кой контакт от кой токов кръг е - включи всико в един и същ разклонител 2.Контакта ТРЯБВА да е нулиран - (земята и нулата в контакта трябва да са шунтирани - ако не знаеш дали е нулиран конткта и ако не си техник - попитай някой техник, но не проверявай ти!!!) 3. Ако шума продължава, опитай да намалиш натоварването на компа - изключи единият хард и остави включена само една плочка памет, махни видеокартата и включи на вътрешната 4. Ако шума остава непроменен, то пробвай с друго "марково" захранване, поне 650W. Ако шума се промени (по-слаб, по-силен, по-нисък, по-висок.....)....направо си смени захранването Още нещо съществено, което може да помогне е - кога се появява шума? - при включване на компа - при зареждане на W10 - или... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 15, 2021 Отговорено Юли 15, 2021 Какви са тея 650 вата, майнинг риг ли ще строиш? Процът дърпа 50W, видео картата 70W, другите неща по 5-10 вата. Целият комп при максимално натоварване гълта под 250 вата. Малко запас да сложим... Fortron 400W е напълно достатъчно. 1 Цитирай
xexe Отговорено Юли 15, 2021 Отговорено Юли 15, 2021 Един от плюсовете на марковите захранвания, освен реално изписване на мощността и използването на мед в трафовете им (затова са по-тежки) е, че се влагат хубави кондензатори, които е малко вероятно (но все пак възможно) да дефектират (обикновенно се надуват, когато изсъхне диелектрика вътре).....нека не обръщаме въпроса в какво захранване е необходимо....макар че със 250 вата не може да пръдне тоз комп.... dawgsofia , опитай нещата които ти препоръчах по-горе - може и да не е от тях, но поне ще провериш дали всички те са изправни....пр. за зануленият контакт е 100000%задължително .... Цитирай
synchu Отговорено Юли 15, 2021 Отговорено Юли 15, 2021 ^Недей да "цитираш" непосредствено предходното мнение, моля. Не е необходимо, по-нечитаемо е, написано е в правилата, а и малко ми омръзна да ги чистя 2 Цитирай
xexe Отговорено Юли 16, 2021 Отговорено Юли 16, 2021 Извинявам се вземам си поука и няма повече.... 1 Цитирай
Recommended Posts