Overdrive Отговорено Ноември 3, 2007 Share Отговорено Ноември 3, 2007 също ще се убедиш че няма и смисъл от 6 положения за хъмбъкера - сложи го нормално както си е и един килл суич или нещо такова да можеш да спираш звука напълно и ти стига бях си направил хб на китарата да може да е в нормално (сериино) свързване, паралелно и по единично намотките - поединично намотките имат шум и не звучат като истински сингли, паралелно пък звучи едно такова смачкано кано на страт бр+мид, което също е кофти и не много използваемо за метъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 4, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2007 ^ Мда, мислех си дали да не го вържа дирекшън, без прецъкване през 6-те варианта за свързване, но независещи от мен фвъншни фактори (твърде къс кабел на хъмбъкера) ме принуждават да сложа нещо между адаптера и изхода на китарата, за да не е снаждането бадева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 Е сигур не ще да е фатално ако удължиш жицата ? И шест пресета за един хъм е множко според мен. Но не е за изхвърляне идеята да се сплитва хъма. Аз лично на една от дъските имам малко ключе за тая работа и много се кефя на "тънката" бленда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 5, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2007 (Редактирано) Ето, че 4-ти ноември мина и е време отново да се захващам лека полека с китарата. Изравних едната страна и я доизгладих за всеки случай с оня кит, дето се цепи, но този път не го оставих да съхне на минус 2 градуса на терасата. Демек - този път нямаше какво да го нацепи и си стана муцка. Ръбовете станаха прави като струни и когато пришлайфам с шкурка тесните страни нещата ще станат дори още по-добре: Редактирано Ноември 5, 2007 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 Очаквам с нетърпение по-нататъшното развитие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 Тоя ръб сигурно бръсне Станало е много яко Горчо баце! Сложи малко повече снимки, че изглежда бая си си играл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 от тая снимка ми се вижда че е нанесен пре много кит. То не се вижда дървото от кит. Не мисля че се прави така пп. Сега да не ми се нахвърлите че се заяждам . Просто споделям мнението си , тъй като имам известен опит с дървообработването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 (Редактирано) А няма ли да я екранираш? Или при положение, че няма да слагаш волюм пот и тем подобни потенциометри няма да имаш нужда да я екранираш? Редактирано Ноември 6, 2007 от ceco milanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 А няма ли да я екранираш? Или при положение, ченяма да слагаш волюм пот и тем подобни потенциометри няма да имаш нужда да я екранираш? RR- формата няма нужда от екраниране....поради острия си вид тя цепи ненужните заобикалящи ни електромагнитни вълни и се шмугва между тях!... Сори за оффа ама... - ШЕГИЧКА! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 Независимо какво има по веригата адаптерът се влияе от паразитни индукции и оттам вкарва брум. /офф: @liquid: Хаха... тъкмо четях първите редове и се хванах за главата втф говориш и после видях големите букви "ШЕГИЧКА" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 ако се сложи ширмован кабел на адаптера и няма друга електроника няма нужда от екраниране - металната основа на адаптера е свързана с маса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2007 от тая снимка ми се вижда че е нанесен пре много кит. То не се вижда дървото от кит. Не мисля че се прави така ^ То е ясно, че никой не я чете тази тема, но позволете ми да се самоцитирам: когато пришлайфам с шкурка тесните страни нещата ще станат дори още по-добре Тоест, страните няма (повтарям още веднъж: НЯМА) да са целите в кит. Китът ще бъде пришлайфан до голо дърво и само в малките неравности ще остане кит за запълване - просто всеки, който има идея как се ползва кит знае, че така се прави. Междудругото, вчера фрезовах другата страна и там пък хептен няма да има никакъв кит, защото стана убийствено гладко и без никакви неравности. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 Тоест, страните няма (повтарям още веднъж: НЯМА) да са целите в кит.Китът ще бъде пришлайфан до голо дърво и само в малките неравности ще остане кит за запълване - просто всеки, който има идея как се ползва кит знае, че така се прави. А всеки който освен че има идея как се ползва кит за дърво, е ползвал кит за дърво ,знае че е пълна загуба на време да намажеш цялата повърхност и след това да се шлайфа, докато се покаже дървото, като има начин да се нанесе кита, само върху неравностите и да се шкури само там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2007 Тоест, страните няма (повтарям още веднъж: НЯМА) да са целите в кит.Китът ще бъде пришлайфан до голо дърво и само в малките неравности ще остане кит за запълване - просто всеки, който има идея как се ползва кит знае, че така се прави. А всеки който освен че има идея как се ползва кит за дърво, е ползвал кит за дърво ,знае че е пълна загуба на време да намажеш цялата повърхност и след това да се шлайфа, докато се покаже дървото, като има начин да се нанесе кита, само върху неравностите и да се шкури само там. Вервай ми, в този случай не може да се направи така. В случая прикривам малки неравности от зеге - супер ситни и супер нагъсто една до друга по продължение на цялата страна. В крайна сметка цялата повърхност се оклепва и се покрива с кит Почнеш ли да изравняваш с шпаклата докато китът е пресен, малко или много вдълбаваш в самите резки и си осираш китосването. Затова намазах всичко, след това приравних - за да може после да изравня правилно, а не трупчето ми да подскача по бабуни. Дори си мисля, че няма да е зле да обера излишъка от це3ли 0,2 милиметра с фрезата - от това по-право и прецизно здраве му кажи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 Не искам да ти се бъркам, ти явно си знаеш. Ама нали си минал с фрезата след зегето, как са останали тея неравности от ножчето на зегето? И преди да кажеш че не съм чел внимателно , знам че ножа на зегето ти беше рязал с наклон , но толкова ли беше голям налкона, че дори и след минаване с фрезера са останали следи от зегето? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts