spascho Публикувано Февруари 8, 2021 Публикувано Февруари 8, 2021 Здравейте, Имам си драма, надявам се някой да може да помогне. Имам блу рей плеър с 5.1 звук на LG, телевизор (LG 65-ca, който няма вход за микрофон), който е включен в него и искам да мога да правя караоке. Купих (според мен несполучливо) два микрофона с мини смесител, който има изходи за чинч. Мога да ги включа в блу-рей-я, но тогава сменям инпут-а и не се чува звука от 5.1, а само микрофоните. Асимилирам, че съм направил неправилна покупка и главният въпрос от тук нататък е какво още да купя, за да мога да направя читаво караоке? Благодаря предварително на отзовалите се :) Цитирай
thedirt1 Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 Ако съм разбрал правилно, колоните ти се захранват от плеъра? Ако е така, то опитай да включиш телевизора и микрофоните в пулта, а изходите на пулта в блу-рей плеъра. Цитирай
spascho Отговорено Февруари 9, 2021 Автор Отговорено Февруари 9, 2021 Пулта разполага само с чинчови входове и изходи, ако го направя, ще съсипя качеството на картината на телевизора. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 Е какъв е тоя пулт? И как включваш майковете, няма микрофони с "чинчов" вход... Твърде вероятно е да не може да стане, тия плейъри и телевизори не са направени за такива цели (да смесват аудио от няколко източника). Цитирай
spascho Отговорено Февруари 9, 2021 Автор Отговорено Февруари 9, 2021 Ами аз почти съм стигнал до това заключение и сам, но затова потърсих и професионална помощ тук. Отворен съм за всякакви предложения, какво да купя оттук нататък и да заработи всичко? Пулт? Смесител? 1 Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 А каква е разликата между пулт и смесител? 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 Ако искаш някой да ти даде насоки напиши какво си купил. Освен ако не са някакви супер секретни модели и те е страх ЦРУ да не разберат, че разпространяваш инфо за тях... Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 Или поне кажи тоя блу рей с какви I/O е, понеже най-лесно е да ти кажем да не захранваш с него 5.1 системата, а да си вземеш един 5.1 ресийвър, но за едно караоке да взимаш отделен ресийвър поне на мен някак не ми се връзва... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 9, 2021 Отговорено Февруари 9, 2021 Аз мисля че няма да стане, защото предполагам, че това е плейър с вграден аудио декодер + аналогови изходи за пасивни колони (евентуално събууфера трябва да е активен). В такава джаджа надали ще сложат много и разнообразни входове и изходи, евентуално някой S/PDIF за връзка с външна 5.1 аудио система (ресийвър с декодери и колони), за да може да се използва и само като плейър. А нормален микрофонен вход пък да има... супер невероятно ми звучи, освен ако е някакъв "караоке" модел, може и да се произвеждат такива, знае ли човек... Без конкретни марка/модел за джаджите, за да се видят спецификации, трудно може да се каже нещо със 100% сигурност. Цитирай
spascho Отговорено Февруари 10, 2021 Автор Отговорено Февруари 10, 2021 Taка, днес ще изкарам моделите, ще приложа и снимки, тъй като не е системата у нас. Нямам проблем да купя плеър, ако съм сигурен, че ще работят 2 потока едновременно. Сега има AUX чинч вход на LG-то, но като го избера спира музиката от 5.1-то. Аз искам и музика и микрофони да работят заедно(логично, караоке е). Ако със пулт или със плеър може да стане това, ще си купя. Въпросът е какво да си купя за финал, за да работи всичко. Цитирай
Recommended Posts