apoplexia Публикувано Февруари 6, 2021 Публикувано Февруари 6, 2021 Въпросът може звучи глупаво, но не можах да си отговоря сам на база търсене. SPDIF и Toslink кабел различни ли,т.е. дали вторият може да се използва за SPDIF? Искам да свържа Кемпера с аудио интерфейса и се оказа, че не съм помислил за кабел. С други думи този кабел върши ли работа? Ако не, какво да търся? Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 Не, едното ти е интерфейс, другото - кабел (оптичен). Което не изключва SPDIF сигнал да може да пренесеш с оптичен кабел, но и с коаксиален, а при втория да използваш чинчова връзка или пък AES/EBU. Всичко зависи от това каква връзка поддържат устройствата ти, в случая аудиокартата, която не каза каква е. И конкретно на въпроса ти - ако картата ти поддържа оптика (и не е с 3.5мм букса), вероятно да, може да ползваш кабела от линка ; ако обаче няма оптичен I/O - виж какъв има или направо кажи модела, за да ти кажем какъв кабел да си вземеш, но трябва да знаем и тоя кемпер с каква букса е, че иначе отговорът няма да е много достоверен. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 Виж в упътванията на джаджите какви точно са изхода и входа. Физически като куплунг/жица и... логически (?) като поддържан протокол. Цитирай
apoplexia Отговорено Февруари 6, 2021 Автор Отговорено Февруари 6, 2021 Картата е Komplete Audio 6 MK2 (купих я втора ръка само заради SPDIF). Снимки Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Е...всичко е от ясно по-ясно, сигурен съм, че и сам може да се ориентираш. Имаш чинчове и от двете страни, така че Тослинк кабела отпада като вариант. Трябват ти 2 кабела от този вид, не е задължително да са от Амазон - има ги и по-евтини, но все пак не се хвърляй на най-евтините. Само дано правилно виждам чинчовете на кемпера, че сега като пак ги погледнах ми заприличаха на жакове, което не ми се вярва много...но ако случайно е така (гледам ги на малък екран и не виждам хубаво), тогава ти трябва коаксиален с жак от едната и чинч от другата...не че не може да ползваш и преходник, но за цифрови сигнали не е добра идея да се ползва, понеже има минимален риск за загуба на някой пакет данни от време на време ако преходникът не прави плътен контакт. Редактирано Февруари 6, 2021 от yamaha Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 Или от Конрад за 2-3 лева, се е жица... айде да не е баш такава, ама... виж нещо в Динакорд или друг магазин, става и за домашно аудио/видео. Не веднъж съм ползвал каква да е евтина жица за S/PDIF връзки, включително в лайв риг - никакви грижи. Не казвам да е супер криминален кабела, но чак от някакви извънземни няма смисъл. Цитирай
apoplexia Отговорено Февруари 6, 2021 Автор Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Благодаря много! Цената не е проблем, просто не съм наясно какъв точно кабел да взема Сега видях какво съм постнал като линк * ама през телефона , докато детето спи...)... Не е лесно да си кьорав Редактирано Февруари 6, 2021 от apoplexia Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Стига да има добра ширмовка, практически всеки кабел ще му свърши работа, разбира се ако не реши да го пусне по дължина да обиколи всички стени и да отиде в другата стая. @apoplexia, би ли казал все пак модела на кемпера, че ми стана интересен с тия букси отзад - така по картинката не мога да се ориентирам в мащаба, но най-големият майтап ще е ако се окажат 3.5мм оптични....само че не ми се вярва, понеже винаги слагат по един надпис 'optical'. Редактирано Февруари 6, 2021 от yamaha 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Февруари 6, 2021 Автор Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Дължина от метър е предостатъчна. Относно Кемпер, реално няма много вариации, т.е. само 3. (Power Head/rack; Not power head/rack and stage) https://www.kemper-amps.com/ Прилагам снимка, направен а току що Редактирано Февруари 6, 2021 от apoplexia Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Така под този ъгъл ясно се виждат, че са RCA - взимай смело чинчовете и си готов. П.П. За моделите кемпери, не знам - аз като чуя 'кемпер', обикновено се сещам за онова, дето с него хората ходят на почивка на морския бряг. Редактирано Февруари 6, 2021 от yamaha 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Февруари 6, 2021 Автор Отговорено Февруари 6, 2021 Много благодаря! Понеже нямам музикален магазин наблизо, но се намира такъв подобен на техно веригите. Не е проблем да се поръча, но, ако има наличен, се спестява врме и разходи! Цитирай
wiseppman Отговорено Февруари 7, 2021 Отговорено Февруари 7, 2021 Моя Кемпер беше с RCA- такива са. И това е само по 2 входа и изхода на чинч (стерео) Цитирай
Recommended Posts