Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз имам ТюбСкриймър и КрайБейби и мога да ти кажа, че са най-яките ефекти!!! Wah-wah е размазващо як ефект и за клийн акорди и за драйв сола, а КрайБейби-то на Дънлоп е страхотия! Кефи ме как го ползва Тони от Ахед.

За Тюба или хубаво или нищо, обаче лично според мен без лампи е едно посредствено драйвче и толкоз! Ползвам го преди лампов АМР, а също и в солид-стейт практис АМР на Беринджър и просто...абе не става без лампи и т'ва е! :)

На Ники съм пробвал няколко ефекта и мога да кажа, че са супер, поне според мен. Пробвал съм TS-9DX версията му, която сравнена с оригинален TS-7 нямаше някаква чуваема разлика що се касае до по-добър/по-лош звук. Иначе има повече щракалки и съответно по-голям диапазон звуци. Другият негов ефект, който тествах, бе S-Amp 2.0 (с металния корпус). Страхотно звучеше и в саунд картата, и в миксера, и в ресийвъра. Обаче като го боцнах преди лампите и направо ми изкърти мазилката. Просто НЕЧОВЕШКО беше!!! :surprise:

Отговорено

Най добре питай Ники за нещата които прави. Иначе съм адски доволен собственик на Firesound правен от него и е близо до Тюбскриймър (ако това търсиш). Сансампа е доста по-универсално решение, звучи си много ОК и можеш да го ръгнеш директно в пулта/саундкартата.

Ето филмчета за двете животни:

Ibanez TS-9 Tube Screamer (gearwire.com)

Отговорено (Редактирано)

Moeтo мнение по въпроса за процесорите е:

По възможност използвайте аналогови машинки. Звучат по-живо.

Процесора е много по-удобно решение, но, поне при процесорите, които съм чувал - звучи по-стерилно от

аналогова машинка(лампова или транзисторна).

Ето например семпли от известни из нета транзисторни машинки, с кабинет симулация, наподобяващи фендер и маршал звуци:

Фендер: http://www.frankntone.de/_media/04_ampsim_...n_noodeling.mp3

Маршал(JAM сесия, не обработвана): http://hem.passagen.se/amps/clips/Krister_...Valley(jam).mp3

Това са семпли с кабинет симулация, без истински кабинети.

Мисля си, че е по-добре от процесори.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

ама и вие сте едни.. човека пита за процесор все пак

то е близко до акъла че процесор за 200 лева ще е много по зле от усилвател за 2000, още повече като се има предвид че за тия 200 лева получаваш една камара ефекти, докато в усилвателя има обикновенно драйв, и некой друг ревърб

в интерес на истината някой процесори имат аналогови модули за драйв, с цифрово управление... и вече другите ефекти, модулиращи и дилей/ревърб са цифрови

цифровия звук става все по добър и добър, преди 5 години дори и най скъпите цифрови електроники имаха плачевен звук, специално откъм драйв, днес обаче нещата са доста по различни, и предполагам след още няколко години границите между аналогово (в тва число лампово) и цифрово съвсем ще се размият, поради простата причина че тогава процесорите ще са достатъчно мощни да симулират физичния процес на образуване на звука едно към едно.

Тва ще е доста яко... рисуваш си схема на ефект и го чуваш как звучи :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

Такива програми има от 80-те години, но те на днешните компютри успяват да сметнат около 5 милисекунди за секунда, и то без оверсемплинг и др. глезотии.

Процесорите едва ли ще бъдат достатъчно бързи, за да могат да смятат в реално време системите от уравнения, необходими за изчисляването на по-сложна схема(да не говорим за физически феномени в устройствата)в близките 10-ина години.

Просто трябват стотици, дори хиляди пъти по-бързи компютри от днешните.

Иначе, може би по друг начин ще успеят да докарат 1:1 звука.

Отговорено

LOE е прав...отплесваме се от темата...човека питаше за процесор все пак...А щом пита за процесор,

предполагам, си е отговорил на доста предварителни въпроси - за каква музика търси звук, иска ли мобилност и компактност т.н.

Без да се обижда никой, полемиката отново прерастна във "вечното дерби" ANALOG - DIGITAL...а по темата вече има

тонове изписано. Все пак, всеки си има предпочитания и е направил избор за себе си. Немога да се съглася обаче и с DIE HARD

феновете на АНАЛОГА, за които останалото "не струва". По тази логика няма нужда да се изобретява реактивния двигател - витловия

е достатъчен... Да де, ама за какви цели... така и в музикално-звуковите технологии нещата се развиват през годините.

CHEERS! :thumbs_up:

И на темата:

Определено за блус тон DIGITECH не е "твоя процесор"... по-скоро добре подбран chain от камиончета... на BOSS например...

или дори BOSS GT-6...

:greenangel: Поздрави!!!

Отговорено (Редактирано)

Ами в общи линии единствения процесор, чиито блус тон ми хареса доста, беше Roland VG-88, но там цените са други.

Иначе разпространените процесори на zoom и digitech, според мен, имат сравнително посредствен звук.

V-amp съм чувал, имаше и едно момче, с което свирих, което използваше такъв в репетиционната.

Има звуци в него, кото хващат ухото, но на мен ми звучи малко hi-fi, ако така мога да се изразя, с много режещи високи и високи среди.

Ако има добър еквилайзер, може би това може да се коригира, разбира се.