Voidhanger Публикувано Януари 29, 2021 Публикувано Януари 29, 2021 Колеги, много ми се иска да си си взема нова китара и много ми харесват тези два модела, някой с реални впечатления? https://www.thomann.de/intl/epiphone_sg_standard_61_vintage_cherry.htm https://www.thomann.de/gb/epiphone_firebird_vintage_sunburst.htm Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 31, 2021 Отговорено Януари 31, 2021 Първо, имаш ли някаква обосновка за предпочитанията? Питам, защото човек за да отговори, трябва да стъпи на нещо. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 1, 2021 Автор Отговорено Февруари 1, 2021 Имам да- много ми харeсват чисто визуално Дали ще се справят добре с метъл, пънк и дуум? Цитирай
Annonnymоus Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 2 hours ago, Voidhanger said: Имам да- много ми харeсват чисто визуално Дали ще се справят добре с метъл, пънк и дуум? Ми аз не бих си взел китара с мини-хъмбъкъри за метъл, честно казано. И алнико 2 магнити. Иначе пънкарии можеш да свириш с всичко, то не е ли това идеята? Мръсно, грозно, сурово... Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 1, 2021 Автор Отговорено Февруари 1, 2021 Майтапа на страна - колкото и да са красиви, май наистина не са подходящи за по-тежка музика. Към какво ще ме ориентирате в ценови диапазон до 700 лева независимо нова или използвана? Schecter Omen 6, в продавалник има един Ibanez S670 със Seymour Duncan distortion... Цитирай
Annonnymоus Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 43 minutes ago, Voidhanger said: Майтапа на страна - колкото и да са красиви, май наистина не са подходящи за по-тежка музика. Към какво ще ме ориентирате в ценови диапазон до 700 лева независимо нова или използвана? Schecter Omen 6, в продавалник има един Ibanez S670 със Seymour Duncan distortion... Аз си свиря с един Omen 7 от години, само съм му сложил SD Nazgul на бриджа, че стоковия беше ужасно мазен. Не знам този, към който си се насочил, с какви адаптери е, дали са променили стоковите като характеристики и т.н., моята китара е от 2011. Иначе изработката им е добра. Ibanez от друга страна винаги са ми правили лошо впечатление като изработка; не съм свирил дълго с такъв, само тези, които съм пробвал в Икономов и други тукашни магазини. Някои хора пък много ги хвалят, и то хора, които разбират доста повече от мен. SD Distortion-а е safe bet за метъл. Обаче ако не можеш да се оправяш с флойд системи, сигурно няма да ти е много удобно с тоя Ibanez. Аз поне не бих си взел, но и аз никога не съм се учил как да боравя с такива (не ми е и представлявало интерес). Harley Benton на Thomann бяха изкарали едни нелоши метъл машинки тази година, но пък те отиват към 1000 пари вече. Neck-through, EMG-та, стоманени прагове, заключващи ключове на Grover, Graph tech нътове... Имаха и баритони и 7-ци даже. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 1, 2021 Автор Отговорено Февруари 1, 2021 Прав си, че не ми трябва нещо с флойд роуз, по-простичко е по-добре. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 2, 2021 Автор Отговорено Февруари 2, 2021 Абе май го измислих - трябва ми ESP LTD EC-Black Metal Само да не беше и над хилядарка щеше да е перфектно..... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 2, 2021 Отговорено Февруари 2, 2021 (Редактирано) Защо не обиколиш магазините да пробваш? Ако си от София, и в MMG има бая китари на старо, можеш да си ги включиш и да си избереш. А, чакай, че се сетих, че не си в София. Ами.... да ти кажа, по картинка поръчка... по-добре да си пробваш, когато можеш. Редактирано Февруари 2, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 2, 2021 Автор Отговорено Февруари 2, 2021 Прав си, че трябва да се разходя да София и да тествам, току виж изпаднала и тая някъде...Бе щом Самот от Емперър я ползва, няма ккаво да й се пробва, това е китарата. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 2, 2021 Автор Отговорено Февруари 2, 2021 А не мога ли да сменя хъмбъкъра на Yamahata с един Seymour Black Winter като на това ESP? Или не е толкова просто както си го мисля? Цитирай
Annonnymоus Отговорено Февруари 2, 2021 Отговорено Февруари 2, 2021 2 hours ago, Voidhanger said: А не мога ли да сменя хъмбъкъра на Yamahata с един Seymour Black Winter като на това ESP? Или не е толкова просто както си го мисля? Толкова просто е, стига да ти е удобна китарата. Иначе не го гледай Самот с какво свири; това, че ти харесва неговото свирене, не означава, че китарата му ще ти е удобна. Някои от моите музикални "герои" свирят с китари, които не бих пипнал през живота си... Най-ярък пример за това е Джони Мар, който свири с някакъв ужасен Ягуар - къса мензура, микроскопични прагове, ужасно малък радиус на грифа, единични адаптери и т.н - всичко, което прави една китара неподходяща за мен. Никога не бих си го причинил. Та... знам ли, вземи си един хубав адаптер 2-ра ръка и пробвай. Освен ако китарата ти не е някакво пълно дърво, де. Те Ямаха имаха нелоши Пасифики, не знам твоята каква е. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 2, 2021 Автор Отговорено Февруари 2, 2021 (Редактирано) Ами моята ми е много удобна даже - Pacifica 112MX. Чак па китарен герой не ми е Самот, хаха. Звука ме интересува. То и сега с нея си правя успешно блек метъл, но щом е лесна работата с адаптерите може и да тествам. Омръзнало ми е да я гледам, от 1999 я имам и исках малко да разнообразя, ма все пак хилядарка си е бая пара и за единия адаптер ми идва вповече. Редактирано Февруари 2, 2021 от Voidhanger Цитирай
Annonnymоus Отговорено Февруари 2, 2021 Отговорено Февруари 2, 2021 1 minute ago, Voidhanger said: Ами моята ми е много удобна даже - Pacifica 112MX. Чак па китарен герой не ми е Самот, хаха. Звука ме интересува. То и сега с нея си правя успешно блек метъл, но щом е лесна работата с адаптерите може и да тествам. Омръзнало ми е да я гледам, от 1999 я имам и исках малко да разнообразя. Ще чуеш осезаема разлика според мен. Аз щом чух такава даже и през един 15 ватов Фендър Фронтмен като си смених адаптера на Шектъра... Съвсем друга бира е. Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 2, 2021 Автор Отговорено Февруари 2, 2021 (Редактирано) Чудничко, ще видя какъв акъл ще ми дойде и ще действам. Един германец продава за 350 еврака Epiphone Les Paul 100 със два сета Seymour Duncan Black Winter, ама не знам читава ли е, не е ли.....С техниката е сложно, за по-сигурно залагам на ново. Редактирано Февруари 2, 2021 от Voidhanger Цитирай
Recommended Posts