Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги, много ми се иска да си си взема нова китара и много ми харесват тези два модела, някой с реални впечатления?

https://www.thomann.de/intl/epiphone_sg_standard_61_vintage_cherry.htm

https://www.thomann.de/gb/epiphone_firebird_vintage_sunburst.htm

• Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
2 hours ago, Voidhanger said:

Имам да- много ми харeсват чисто визуално :D

Дали ще се справят добре с метъл, пънк и дуум?

Ми аз не бих си взел китара с мини-хъмбъкъри за метъл, честно казано. И алнико 2 магнити. 
Иначе пънкарии можеш да свириш с всичко, то не е ли това идеята? Мръсно, грозно, сурово...

Отговорено

Майтапа на страна - колкото и да са красиви, май наистина не са подходящи за по-тежка музика. Към какво ще ме ориентирате в ценови диапазон до 700 лева независимо нова или използвана?

Schecter Omen 6, в продавалник има един Ibanez S670 със Seymour Duncan distortion...

Отговорено
43 minutes ago, Voidhanger said:

Майтапа на страна - колкото и да са красиви, май наистина не са подходящи за по-тежка музика. Към какво ще ме ориентирате в ценови диапазон до 700 лева независимо нова или използвана?

Schecter Omen 6, в продавалник има един Ibanez S670 със Seymour Duncan distortion...

Аз си свиря с един Omen 7 от години, само съм му сложил SD Nazgul на бриджа, че стоковия беше ужасно мазен. Не знам този, към който си се насочил, с какви адаптери е, дали са променили стоковите като характеристики и т.н., моята китара е от 2011. Иначе изработката им е добра.
Ibanez от друга страна винаги са ми правили лошо впечатление като изработка; не съм свирил дълго с такъв, само тези, които съм пробвал в Икономов и други тукашни магазини. Някои хора пък много ги хвалят, и то хора, които разбират доста повече от мен. SD Distortion-а е safe bet за метъл. Обаче ако не можеш да се оправяш с флойд системи, сигурно няма да ти е много удобно с тоя Ibanez. Аз поне не бих си взел, но и аз никога не съм се учил как да боравя с такива (не ми е и представлявало интерес). 
Harley Benton на Thomann бяха изкарали едни нелоши метъл машинки тази година, но пък те отиват към 1000 пари вече. Neck-through, EMG-та, стоманени прагове, заключващи ключове на Grover, Graph tech нътове... Имаха и баритони и 7-ци даже. 

Отговорено (Редактирано)

Защо не обиколиш магазините да пробваш? Ако си от София, и в MMG има бая китари на старо, можеш да си ги включиш и да си избереш.

А, чакай, че се сетих, че не си в София. Ами.... да ти кажа, по картинка поръчка... по-добре да си пробваш, когато можеш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Прав си, че трябва да се разходя да София и да тествам, току виж изпаднала и тая някъде...Бе щом Самот от Емперър я ползва, няма ккаво да й се пробва, това е китарата.

Отговорено
2 hours ago, Voidhanger said:

А не мога ли да сменя хъмбъкъра на Yamahata с един Seymour Black Winter като на това ESP? Или не е толкова просто както си го мисля?

Толкова просто е, стига да ти е удобна китарата.
Иначе не го гледай Самот с какво свири; това, че ти харесва неговото свирене, не означава, че китарата му ще ти е удобна. Някои от моите музикални "герои" свирят с китари, които не бих пипнал през живота си... Най-ярък пример за това е Джони Мар, който свири с някакъв ужасен Ягуар - къса мензура, микроскопични прагове, ужасно малък радиус на грифа, единични адаптери и т.н - всичко, което прави една китара неподходяща за мен. Никога не бих си го причинил. 
Та... знам ли, вземи си един хубав адаптер 2-ра ръка и пробвай. Освен ако китарата ти не е някакво пълно дърво, де. Те Ямаха имаха нелоши Пасифики, не знам твоята каква е. 

Отговорено (Редактирано)

Ами моята ми е много удобна даже - Pacifica 112MX. Чак па китарен герой не ми е Самот, хаха. Звука ме интересува. То и сега с нея си правя успешно блек метъл, но щом е лесна работата с адаптерите може и да тествам.
Омръзнало ми е да я гледам, от 1999 я имам и исках малко да разнообразя, ма все пак хилядарка си е бая пара и за единия адаптер ми идва вповече.

Редактирано от Voidhanger
Отговорено
1 minute ago, Voidhanger said:

Ами моята ми е много удобна даже - Pacifica 112MX. Чак па китарен герой не ми е Самот, хаха. Звука ме интересува. То и сега с нея си правя успешно блек метъл, но щом е лесна работата с адаптерите може и да тествам.
Омръзнало ми е да я гледам, от 1999 я имам и исках малко да разнообразя.

Ще чуеш осезаема разлика според мен. Аз щом чух такава даже и през един 15 ватов Фендър Фронтмен като си смених адаптера на Шектъра... Съвсем друга бира е. 

Отговорено (Редактирано)

Чудничко, ще видя какъв акъл ще ми дойде и ще действам. Един германец продава за 350 еврака Epiphone Les Paul 100 със два сета Seymour Duncan Black Winter, ама не знам читава ли е, не е ли.....С техниката е сложно, за по-сигурно залагам на ново.

Редактирано от Voidhanger