Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2007 Отговорено Май 19, 2007 (Редактирано) Явно при всеки е различно. Сега, като си разгледах пръстите, например, установих, че нямам мазоли по тях, просто кожата е малко по груба и грапава, иначе пак си е еластична. И отпечатъците на пръстите отпред малко са се деформирали. А не е като да не свиря - има-няма по 2-3 часа на ден цъкам с китарката. Редактирано Май 19, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Kanara27 Отговорено Май 20, 2007 Автор Отговорено Май 20, 2007 Благодаря за отговорите. Възможно е да съм направил грешка в началото и като си мазах пръстите 2-3пъти с кремове или съм свирил след баня когато кожата е доста омекнала. Получи се неравномерно втвърдяване и на места като охлузвания. Не е голям проблем. Китарата на която се опитвам да свиря не е никак зле(не са високи струните и не натискам силно) за да идва от там проблема, по-скоро последно време ми дойде в повечко и пръстите не се адаптираха плавно. Цитирай
levaka Отговорено Май 20, 2007 Отговорено Май 20, 2007 Междувпрочем, ако е неравномерно загрубяването, има значение и как натискаш с пръстите. Например на мен показалецът ми е по-твърд от едната страна, понеже хващам повечето акорди под някакъв странен ъгъл и в резултат натоварването е само там. Но да, загрубяването на пръстите си е арабийско, аз лично се кефя, понеже ако си правя пържоли на фурничката, спокойно си ги обръщам с голи ръце, пък и сандвичите се вадят много по-лесно... А и си е до тяло, както и всичко останало- нечии пръсти реагират по един начин, на някой друг- по друг. Цитирай
martin_petkow Отговорено Май 20, 2007 Отговорено Май 20, 2007 Мен даже ме кефи да са ми групи пръсите имам даже една приказка която сам създадох ,че "Добрият Китарист се позкава по пръстите " Цитирай
Metanoia Отговорено Май 20, 2007 Отговорено Май 20, 2007 Аз пък си реших проблема като на гадната китара с кривия гриф сложих пластмасови струни (е, китарата не е електрическа). Сега в момента пръстите ми ги усещам перфектно, а не ме боли като свиря... почти никога. Цитирай
Тони96 Отговорено Май 22, 2007 Отговорено Май 22, 2007 Никога не съм мазал пръстите си каквото и да било. Майката му е свирене и пак свирене, това е най-доброто мазило!!! Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 Така изглеждат върховете на моите пръсти всеки път след свирене. Черното предполагам е от окисите по струните, защото не съм ги сменял от 1963 (макар че доста често ги чистя със спирт, както и праговет е и фингърборда). Прагчетата пускат нещо като феролит - скапани са. Така съм откакто почнах да свиря преди десетилетие и нещо. Кожата ми отдавна е загрубяла, но от бендовете струните се впиват в дебелия мъртъв повърхностен слой и го олющват. Не можах да направя качествена снимка затова пускам няколко. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Бре! Човек - ти много як осе пилиш на тея талпи! При мен в момента положението е подобно, но понеже готвим изпити и от няколко месеца не съм свирил като хората и дебелия слой на пръстите си замина отдавна и сега мазолче по мазолче го правя наново и е грозна картинка. Но иначе странното е, че наистина свириш редовно и като гледам по много, а пръстите още се белят, верно и аз на бендовете видя зор с кожата, ама не бях виждал такова чудо! Хора - я пишете да не би аз да познавам само хора дето не им се лющят ръцете, споделете мнение, щото нищо чудно да вземе пък да се окаже, че всичко си е в ред! Цитирай
Михаил Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 (Редактирано) /off По въпроса за китаристите гинеколози ---> http://canali.libero.it/affaritaliani/gintonic0207.html (Un gruppo di ginecologi napoletani che cantano e suonano...) Редактирано Юли 24, 2007 от Михаил Цитирай
lizardman Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Така изглеждат върховете на моите пръсти всеки път след свирене.Черното предполагам е от окисите по струните, защото не съм ги сменял от 1963 (макар че доста често ги чистя със спирт, както и праговет е и фингърборда). Прагчетата пускат нещо като феролит - скапани са. Така съм откакто почнах да свиря преди десетилетие и нещо. Кожата ми отдавна е загрубяла, но от бендовете струните се впиват в дебелия мъртъв повърхностен слой и го олющват. Не можах да направя качествена снимка затова пускам няколко. Абе човек, що само от дясната страна ти са загрубели пръстите. Супер нелогично ми се вижда . Как така свириш? Ако беше загрубяло от лявата част е по-разбираемо, ама не мога да си представа как си извиваш пръстите Цитирай
radoi4o Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Аз нямам проблем с беленето или с мазоли. Истината е, че при всеки е индивидуално, но едно е сигурно: когато кожата е по-дебела пръстите имат стабилност. Цитирай
Тони Николов Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 Аз колкото и да свиря, нямям никакви проблеми и микога не съм имал.Явно е индивидуално за всеки, но такова чудо, като на внимката наистнина не бях виждал. То си е направо мъчение. И колега, беше прав, много странен е този ъгъл на който са мазолите. Аз даже си мисля, че там има проблеми и с китката. Аз лично да се убия не мога да си извия така ръката. А на колега със снимката бих дал съвет само, да си обърне внимание на постановката и ако помогне смяна на струни и прагчета, може би било му по-лесно и не така мъчително за свирене. УСПЕХ Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 26, 2007 Отговорено Юли 26, 2007 ^ Не знам защо голяма част от постовете ми изчезнаха от форума. Вече бях отговорил тук, в тази тема, защо само от едната страна на пръстите ми се получава белене, но по мистериозни причини постът ми изчезна. Положението е следното - целите ми върхове са супер загрубели. Не е само от едната страна. А кожата се бели повече от едната страна защото по една или друга причина (грешна постановка? криви пръсти?) се оказва, че с тази част на пръста правя пулл-оффи, а това буквално бели кожата, защото струните се врязват в мъртвия слой и го одялкват. Цитирай
Fire_ball_ Отговорено Юли 26, 2007 Отговорено Юли 26, 2007 Мен само първата седмица ме боляха пръстите.. сега нямам пробеми, а свиря на много твърда акустична китара с метални струни... е баретата са малко проблем и особено третата струна Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 27, 2007 Отговорено Юли 27, 2007 Като начинаещ китарист ми е сравнително кофти за пръстите. /е при мен се пада дясна ръка де... / И доста често ми се издълбава кожичката. Като свиря продължително почва да си ме боли и е истинско мъчение дори да се опитвам да нацелвам струните. Спирам за 1-2 часа и като ми мине пак продължавам, докато не усетя още по-голяма болка от предишната Свиря за удоволствие, а не защото се мъча да постигна нещо. Т.е. не се грижа особедно за пръстите. Случва се да ги намажа с някакъв крем по случайност /плажно масло, крем за след бръснене/ но това, защото ми се изсушава доста кожата по ръцете и няма как да не попадне нещо и на пръстите. Цитирай
Recommended Posts